• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Nemaju svi. To su uglavnom imali traktori za zapadno tržište.

bosanac52

Novi član
Tu od
24 Velj 2018
Poruka
9
Gleda sam nema nista samo guma na mjestu gdje bi trebala bit. Postojil mogucnost da se gdje drugo ukljucuje

EMIR

Član
Tu od
29 Lis 2014
Poruka
293
Onda vjerovatno nema brzi kardan

Poslano sa mog HTC Desire 828 koristeći Tapatalk

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Jedino da probas napravit nekakvu obujmicu oko svog pa isavijat sipku kako mislis da bi valjalo. Ne kosta puno, a znao bi na cemu si.

Da, probat ću nešto iskemijati, samo moram cijelu štangu napraviti drugu, ova originalna ima šaraf koji ju drži da se ne može isčupati ni okretati.

Vjerojatno je produžena šipka, misliš da se može tako šaltat mjenjač bez sinhrona?
Na drugom videu gdje kultivira može se vidjeti kako je produžena šipka i uvijena visoko da ne smeta za kočnice.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Velim, ako ga on može šaltati, onda bih mogao i ja, moj je novija linija i mislim da ima neke brzine sinkronizirane, njegov nema ni jednu.

bosanac- nema se gdje drugdje uključiti nego tu između nogu, mora biti plastična ručica, i ispod nje nastavak kardanske osovine sa sitnim zubima koji se vadi i stavlja umjesto običnog kad radiš na 1000okr. Ti si naletio na traktor koji to nema. Ili je možda netko izvadio, postavi sliku i sve će se znati.

bosanac52

Novi član
Tu od
24 Velj 2018
Poruka
9
Gogo evo slike

Prilozi

• media-share-0-02-05-3cb7588953e73f0e3f8b0bc68902a7c49122314b3394626a59824af299f6e199-Picture.jpg
    media-share-0-02-05-3cb7588953e73f0e3f8b0bc68902a7c49122314b3394626a59824af299f6e199-Picture.jpg
    65.2 KB · Pregleda: 134

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Baš sam jučer pitao prijatelja koji ima zetora, neznam koji broj, ima 55ks i šalta ga u vožnji bez problema.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Kaj se misli pod onim da "mozda" ima sinhronizirane brzine.. ili ima ili nema.
Moj 63 nema... i vidi se ocigledno razlika u odnosu na sinhronizirani tak da mozes iz 5 u 4 ili obratno ili u bilo koju presaltati bez krcenja i jednim pritiskom na kvacilo... dok sa ovim svojim to isto nemogu jel nema niti mozda ima takav mjenjac

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Eh kad se dotakla tema sinhrona. Kako prepoznati poderana sinhrone? Moj zetor dok je jos hladan bas fino usaltaje, dok cim se ugrije pocinje krcanje. Ulja ima dovoljno i u mjenjacu i u kvacilu, Klipic se pomijera i odvoji lamelu al imam osjecaj da je ne odvoji dovoljno. Ima li gdje kakvo stelovanje kao za kocnice ? (na papuci nema sarafa)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
a jel krči kad ušaltaš , pa staviš u ler i opet probaš ušaltati , sve to da ne puštaš pedalu kvačila ?

FeLiXxX

Aktivni član
Tu od
6 Pro 2010
Poruka
1,037
Zavisi kako kad. Nekad ga jedva isaltam i tad zakrci, a recimo saltanje iz 2 u 3 obavezno zakrci, ili recimo iz prve u rikverc, iaoko se ne krece vise naprijed zakrci. I jos kad usalta bas se cuje napolju kako lupi. Imam osjecaj da lamela ne odvaja do kraja

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Da nije poderana kočnica snopa zubčanika u mjenjaču. Valjda znate na šta mislim. Ja sam na svojem to probal nekak poštalati ali još nisam skužil. Majstor šta mi je do sada održaval traktor se svaki put čudi šta ga to pitam.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Dado, na sinkroniziranom mjenjaču ne smije biti te kočnice, jer bi sinkroni imali puno više problema pri šaltanju u nižu brzinu (kad trebaju ubrzati spojničku osovinu).
Za šaltanje u višu, samo ulje pripomaže usporavanju spojničke osovine.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ima dobru zvučnu izolaciju pa se u kabini ne čuje kak krči :(giggle):

Nema kabina naknadno stavljena (G radgona) od tapecirunga samo onaj na krovu kaj se brzo odljepi .

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Zavisi kako kad. Nekad ga jedva isaltam i tad zakrci, a recimo saltanje iz 2 u 3 obavezno zakrci, ili recimo iz prve u rikverc, iaoko se ne krece vise naprijed zakrci. I jos kad usalta bas se cuje napolju kako lupi. Imam osjecaj da lamela ne odvaja do kraja

rikverc vjerojatno ni nema sinhrone ,
brijem da je kod tebe sega po malo ...sama lamela na zetoru vjerojatno ne može 100% odvojiti zato mjenjač bez sinhrona ima kočnicu .

ako nejde van iz brzine to je siguran znak da ne odvoji

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Nije sinhroniziran moj..ni onaj drugi od njegova para.. de bi podero mjenjac na 2000 sati

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ta kočnica , na nesihroniziranom mjenjaču samo stvara probleme kod šaltanja u vožnji ..možda je ovaj na zetoru s filmiča nema , ili ima način da je isključi ...

Na vrh