• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Gle prodaje ga Gumbas, ta dva brata, mislim da su brata, imaju more oglasa sveposud, fb, njuška..., nekad imaju dobru robu, nekad groblje, u globalu kak naletiš!

Poslano sa mog Lenovo K10a40 koristeći Tapatalk

Knele

Član
Tu od
22 Sij 2017
Poruka
162
Danas popravljena hidraulika da vise ne cupka i ne pada dole kad nosim tesko na polugama, majstor kaze da je stavio duple karike da ne bi se gumice stetile i da je klip nosio na obradu neku i sad sve kao radi. Vidjcemo na proljece dal ce cupkati i dal je dobro uradjeno. 35 evra ruke + 40 eura djelovi i obrada i to sve sto treba.
Jedno pitanje: kad uhvatim dvije poluge u dvije ruke i gore uzmem i ovako malo se klimaju kad cupkam gore dole ona ramena klimaju se gore dole ne puno ali se klimaju, jel to normalno jel se to ne moze popraviti ili to cupka kod svih vas sto imate traktore? pozdrav

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ima netko ideju kako bi se izvela ovakva štanga mjenjača?

[YT]https://www.youtube.com/watch?v=BIk2rBHV_a4[/YT]

Izgleda da se lijepo šalta, ali na videima se ne vidi kako je složeno, poslao sam tipu poruku u vezi toga, ali ne odgovara...

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Ovako je kod mene na ursusu, desna je samo savijena, nema ovaj zglob pri dnu.
ff7228a65e030c335c389179cb71cc73.jpg

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Danas sam se malo poigrao sa strujom... ugl princip je sad ko u djoniju, upalim zmigavac i uz kontrolku imam zvucni signal koji tuli dok zmigavac dela.
Unatoc led tehnologiji koju sam ugradio, i dalje je problem po suncu i jakoj dnevnoj svjetlosti da zaboravim zmigavac ugasiti

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
NH- znam za taj sistem, imaju ga i neki MF-ovi, ali ne znam dal bih na taj način kod sebe uspio ubaciti u brzinu...

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Jedino da probas napravit nekakvu obujmicu oko svog pa isavijat sipku kako mislis da bi valjalo. Ne kosta puno, a znao bi na cemu si.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Vjerojatno je produžena šipka, misliš da se može tako šaltat mjenjač bez sinhrona?
Na drugom videu gdje kultivira može se vidjeti kako je produžena šipka i uvijena visoko da ne smeta za kočnice.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Posljednje uređivanje:

bosanac52

Novi član
Tu od
24 Velj 2018
Poruka
9
Pozdrav. Mozel mi ko rec kako se kod zetora 5245 mijenja brzina izlaznog vratila kardana 540-1000. . Kupio sam traktor pa me zanima. Hvala

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,609
Pozdrav. Mozel mi ko rec kako se kod zetora 5245 mijenja brzina izlaznog vratila kardana 540-1000. . Kupio sam traktor pa me zanima. Hvala

Znam da kod većih Zetora bude ta ručica za mijenjanje brzine kardana ispod sica, odnosno iza ručice za spore - brze i iza ručice što uključuje kardan, sad neznam dali 52-ke imaju to za promjenu brzine kardana.

bosanac52

Novi član
Tu od
24 Velj 2018
Poruka
9
Nema rucice ispod cica kada sjedis na cicu desno rucica spore brzo lijevo rucica za ukljucivanje kardana izmedu nema nista

bosanac52

Novi član
Tu od
24 Velj 2018
Poruka
9
Traktor je zetor 5245 duplak godina proizvodnje 1988. Jeli moguce da nema tu opciju. Hvala. Nema ovu rucicu kao na slici.

Na vrh