• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

Knele

Član
Tu od
22 Sij 2017
Poruka
162
Nece, evo sad sam probao i nece da upali nikako, mozda treba da ga provozam nisam ga vozio neko vrijeme pa da se zagrije malo.

Knele

Član
Tu od
22 Sij 2017
Poruka
162
Evo sad proradilo, vise ne diram tu ručicu nikako nek stoji upaljeno i gotvo ovo sve ostalo normalno funkcionise, morao sam ici provozati jedan krug po selu traktor da se malo zagrije i posle ubaci kao od šale. Mada bi trebalo to doštelovati sto ti kazeš. Pozdrav

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
To se i meni dogodilo kad sam prvi put radio sa Zetorom, jedva sam ju vratio natrag, i nikad više nisam dirao. 99% ljudi vjerojatno nikad ne isključuje pumpu, pa zato možda ručica šteka u tom položaju.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Može biti da se malo lamela zaljepila od stajanja kroz zimu.
Ako sad uključuje bez brige ne diraj.

@ Gogo, nebi krčalo da se ručica zastajala.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Koliko je to sve koštalo i odakle dijelovi ?
Da nebi neko mislil da mi to pada na pamet, ne, jedva stižem i ovo ostalo a kamoli još to :fiery: ali zanima me.

Ak bi isao sinhronizirati svoj s rukama racunaj bar 2-2500 eura, raspitivao se ja vec

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
dado 6340
koštalo me sve skupa oko 1000 eura novaca i poprilično vremena i posla ali rekli bi ljudi nije sve u novcima to mi je više bil hobi . inače sam kupil 4320 zetora sa reverzerom raskopal mjenjače jednom i drugom i onda sve to složio bilo je dosta komplkacija jer su neki dijelovi bili različiti neki potrošeni pa sam morao kupit nove pa ih nije bilo itd. ali napravilo se i ja sam zadovoljan još su na mojem bile nazad 28 cola felge a na ovom 4320 su bile 30 cola pa sam i to prebacil na svojeg kupil nove gume i eto . uglavnom posla je bilo pun kufer poslije sam tog 4320 prodal za više nego kaj sam ga kupil ali sam ga naravno i posložil .

šteta je jedino kaj reverzer nije sinhroniziran pa moraš pazit kad šaltaš ali brzo se navikneš jer i ovako nema sinhrona ni na klasičnom mjenjaču prva i rikverc .

Prilozi

• DSC_1916.jpg
    DSC_1916.jpg
    58.3 KB · Pregleda: 173
  • DSC_1917.jpg
    DSC_1917.jpg
    46.3 KB · Pregleda: 164

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
To da spomenem nekom od mojih majstora da idemo napraviti pa nebi mogel živeti kolko bi me zajebavali tak da mi ne pada na pamet to ni pitati. I ovak za neke stvari koje bi htio otkloniti na vrijeme imam borbu. Po njihovom dok ne krepa do kraja netreba dirati.
Fala ti na odgovoru.:(handshake):

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Na balirci imam tri crijeva, jedno od jednoradnog cilindra i dva od dvoradnih cilindara. Trebam spojiti crijeva na troputni ventil ali nisam 100 % siguran koja. Pošto moram skidati crijeva zbog novih spojnica da ne skinem krivo i gdje se onda koje crijevo spaja na traktor.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
To da spomenem nekom od mojih majstora da idemo napraviti pa nebi mogel živeti kolko bi me zajebavali tak da mi ne pada na pamet to ni pitati. I ovak za neke stvari koje bi htio otkloniti na vrijeme imam borbu. Po njihovom dok ne krepa do kraja netreba dirati.
Fala ti na odgovoru.:(handshake):

Tako je nažalost svugdje i onda su na kraju strojevi krivi da nevaljaju a najviše je krivo loše ili nikakvo održavanje npr. Ode pilot ležaj na spojničkoj zato jer nema dosta ulja u mjenjaču i onda su loši mjenjači na zetorima . inače ja sve strojeve održavam sam i imam još nekoliko ljudi kojima radim normalno zetore i ostale priključke i uglavnom nema problema i velikih i skupih kvarova.

Knele

Član
Tu od
22 Sij 2017
Poruka
162
Kad treba mjenjati ulje u ovom traktoru i sve sto treba od ulja i maziva, prosle godine je kupljen i gazda je reko da je promjenjeno sve. ja obradjujem nekih mozda 30 duluma. Sta vi mislite ? pozdrav

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
4340 dobro si ti odradio taj posao, volja je jača od svega i na kraju je to puno bolja mašina.
Što se tiče onih strahova oko ukapčanja pumpe hidraulike normalno je da krči u prazno jer se lamela vrti velikom brzinom u korpi a udaljenost površina je mala tako da se samom inercijom nastavi vrtjeti još prilično a da ne kažem još ako malo pleše. Najlakše je to odraditi tako da ugasiš traktor, pustiš kvačilo, ručicu guraš prema ukapčanju i istovremeno pališ traktor. Kako se zupčanici budu počeli pokretati tako će pumpa uzubiti. Probaj ukopčati kardan dok je pumpa isključena i isti problem se javlja, štore i uni imaju vječiti problem sa ukapčanjem kardana upravo zbog te inercije lamele jer je nema što zaustaviti.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Na balirci imam tri crijeva, jedno od jednoradnog cilindra i dva od dvoradnih cilindara. Trebam spojiti crijeva na troputni ventil ali nisam 100 % siguran koja. Pošto moram skidati crijeva zbog novih spojnica da ne skinem krivo i gdje se onda koje crijevo spaja na traktor.

Nitko ? :=:)

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Na sličan način upravlja jedan prijatelj sa balirkom i to sve na jednu cijev.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Tebi treba skica ? :(n):
Imam troputni ventil, jedan dvoradni cilindar i jedan jednoradni.
To treba spojiti na zetorove hidrauličke priključke da mogu posebno podizati pickup i posebno otvarati balirku.
Ako budem crtal biče gore nego što objašnjavam.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Ja imam ovakvog iz trgo agencije, na srednji (donji kak gledaš)ulaz je spojeno crijevo iz traktora kod tebe bi to trebalo bit uštekano u 1 ili A oznaka.Na jednu stranu spojiš jednoradni cilindar a na drugu donje crijevo sa dvoradnog cilindra. Gornje crijevo dvoradnog cilindra spajaš u brzu spojnicu traktora 2 ili B.

Najnoviji postovi

Na vrh