• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
I troputi je bio već spojen?
Možda bi mogao na srednji ulaz troputnog spojiti polaz A sa traktora, na jedan izlaz truputnog cilindar pickupa a na drugi izlaz podizanje vratiju.
Na polaz B sa taktora spojiti spuštanje i zaključavanje vratiju. Tako kad budeš spuštao pickup neće se otvarati vrata nego će samo "zaključavati". Malo će patiti pumpa prilikom spuštanja pickupa ali to je ionako u sekundama mjerljivo.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Pa to je puno elegantnije rješenje nego troputna slavina.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Na balirki ima 3 crijeva, a na traktoru tri priključka 0,1,2.

0 ti je povrat a na 1i 2 imaš tlak. znači razvodnik spojiš na 1i 0. Tako je na mojem spojen prednji utovarivač koji ima 2 dvoradne komande.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Znam ja kaj je koji izlaz, čitaj malo bolje, dado spaja troputi ventil.
A ma kog vraga sam se uopće javljal.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Najbolje je Antonijevo rješenje imaš kipera koliko trebaš zablokiraš kiper i to radi. Još jedna prednost Zetora kaj osnovni hidraulik radi sa zablokiranim kiperom jedino nema kipera dok osnovni ne odradi. Puknuti nije Google več iz prakse.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Za dado6340 bu najbolje da kupi recimo SAME koji ima 4 para izvoda plus izvode za kočnice,to mu bu njelegantnije rješenje. Ak neznam delati znam srati:icon_toilet::icon_rofl:.
@dado6340 nemoj gubit živce jak si ti možeš ti to:icon_rofl::icon_super: ak procijenišda ti kaj mogu pomoć imas pp

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Postoji rješenje da nije stalno ukljucen kiper ventil a da koristìs razvodnik s brojem ručica po odabiru.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Znam. Vanjska pumpa. Sad budeš rekel da samo zajebavam i da sam ljen ali sad nemam vremena to raditi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ne vanjska pumpa.
Može se koristiti postoječa pumpa u kombinaciji s razvodnikom i osnovnom traktorskom hidraulikom.

Ja se ne sječam da sam ja tebe neradnikom nazval.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Kod mene na prskalici je ovako. S parom izvoda upravljam jednim dvoradnim i jednim jednoradnim cilindrom. Prekidacem prebacis na zeljenu funkciju i djelujes kiper rucicom. Znaci kiper radi samo kad ti treba.
e8e9bea6449aa8a8e28428e70ea61ca2.jpg

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
E da si htio.. predložio sam onak kak znam i kak sam riješio, ne znači da ti moraš tako.

Imam 5 crijeva jer svako krilo ima po jedan dvoradni cilindar i dizanje je jednoradni. Svako krilo zasebno otvaram

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ne vanjska pumpa.
Ja se ne sječam da sam ja tebe neradnikom nazval.
Ma zato jer pitam svašta a svejedno napravim drukčije.
Daj reci kak se to more. Ne znači da ću odmah napraviti ali uvijek postoji šansa za to.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Sa tlane strane pumpe dodaš t komad i spojiš na razvodnik sakoliko priključaka želiš ,a otraga na 0 spojiš povrat

Najnoviji postovi

Na vrh