• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ma zato jer pitam svašta a svejedno napravim drukčije.
Daj reci kak se to more. Ne znači da ću odmah napraviti ali uvijek postoji šansa za to.
Kad se odlučiš da ideš na to javi se :icon_wink:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Sa tlane strane pumpe dodaš t komad i spojiš na razvodnik sakoliko priključaka želiš ,a otraga na 0 spojiš povrat

Ne t komad. Za takvu izvedbu trebaš razvodnik spojiti u seriju..tj odrezati cjev na pumpi i ubaciti razvodnik ...s tim da treba za njega posebni povrat..

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Jel taj posebni povrat spajaš kao pritisak na postoječi (od traktora) razvodnik ?

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Hvala Puknuti posebni povrat da bi mogel ispustiti ulje iz celindera koji napaja dodatni rasporednik :icon_idea:.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Posebni povrat da te ne ubije razvodnik.... uf, kaj boli glava, a Željac :mad::

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Ma ne mene to baš zanima i shvatil sem ovak iza pumpe ubaciš dodatni koji kad ne radi (ne koristiš ga ) služi kao prolaz do glavnog no da bi mogel ispustiti ulje iz njegovog potrošača mora imati poseban protok jer da ga nema ulje koje bi ispuštal bi bilo spojeno sa pritiskom iz pumpe ako je tak to je jako jednostavno :(hi):.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ma ne mene to baš zanima i shvatil sem ovak iza pumpe ubaciš dodatni koji kad ne radi (ne koristiš ga ) služi kao prolaz do glavnog no da bi mogel ispustiti ulje iz njegovog potrošača mora imati poseban protok jer da ga nema ulje koje bi ispuštal bi bilo spojeno sa pritiskom iz pumpe ako je tak to je jako jednostavno :(hi):.
Bravo...popdne budem napravil slicu ua sve ostale...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
@ Puknuti, ja več vidim da bu ovaj forum dobil još jednog novog mladog hidrauličara, još ako ih naućiš raditi taj posel ja mečem alat na klin.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ne ga , skice

ovo je primjer razvodnika pogodan za to ,

https://www.trgo-agencija.hr/hidrau...litara-max-pritisak-250-bara-ne-vraca-se.html

on osim dva izlaza za cilindar mora imati još tri priključna mjesta
npr ovakav razvodnik
https://www.trgo-agencija.hr/hidrau...ritisak-250-bara-ne-vraca-se-u-pocetni-p.html

nije pogodan za to , jer ima 2+2 priključna mjesta , zanemarite kaj je to za neke spec namjene , dao sam za samo za primjer

ni ovaj nije za to

https://www.trgo-agencija.hr/hidrau...apacitet-45-litara-max-pritisak-180-bara.html
, bez obzira kaj ima uz 2+2 izvoda ( crveni plastični čepovi) , ima još dva priključna mjesta začepljena pocinčanim čepovima , tu su mjesta gdje se mogu spojiti potis i povrta umjesto bočno ako vam bolje odgovara .

razvodnika takve namjene od raznih proizvođača treba " pripremiti" za to ..neki imaju čep unutar sebe a nekima se mora uvrnuti jedan dio na mjesto priljučka na mojoj skici koji ide prema hidraulici traktora ..ako več to radiš trgovci znaju kaj treba (ako znaju)

a evo i skice napokon

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Samo se nadaj..ti betoniraš alat od kad te znam...tak da niš od toga

Baš sam si danas o tome razmišljal kad sam se počastil još jednim alatom..... rekel sam davno da ga bum zabetoniral ili vagnul, ali ploča je na zidu, samo još čavle treba zabiti u nju..... a nisam ni završil ono kaj sam si zamislil tak da....
Ove godine sam kupil alata kolko nisam zaradil prošle, a možda ni predprošle pa onda skupa.
Nek stoji, ako bu trebal dobro, a ako ne nek ga neko nekad vagne...

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Imam 5 crijeva jer svako krilo ima po jedan dvoradni cilindar i dizanje je jednoradni. Svako krilo zasebno otvaram

Ovaj mi je za krila, a onaj s prve slike za dizanje krila i nivelaciju.
Znaci 7 crijeva na dva dvoradna.
Nakon svih prijedloga ovo bi moglo biti i najjeftinije. Ako ne onda najjednostavnije.
b5bcc64e3f1b3b9f90cf66aee257eb80.jpg

Posljednje uređivanje:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Nisam znao da postoji razvodnik u kojem se može odvojiti tlačni dio od povrata.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kako tu odvojiš pritisak da ne ide u povrat kad ne djeluješ na ručicu?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
ima više načina , ovisno o marki razvodnika ...

ja sam sreo 2 .
1. u razvodnik prije priključka ušerafiš jedan dio ,hm.. ne mogu ga nači na stranici TA , na staroj stranici je bio
2 , kroz rupu prije priključka ušerafiš čep , čep odvoji te dvije komore ..ako nema čepa razvodnik se koristi normalno a jedan izvod se blindira kao na slici s linka

Najnoviji postovi

Na vrh