• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Nakon skidanja glave obavezno štelanje ventila ili može proći bez štelanja ?
Obavezno štelanje.
Jedino ako(kao pojedini forumaši ovog foruma) guraš svaki šaraf u određeno mjesto na šabloni od kartona i bilježiš mjesto za svaku maticu. U tom slučaju nebuš štangice podizača, a ni klackalice izmješal pa ti se možda posreči da bu tu negde.
Ali deseta je puno, a dve su preveč.
Ma šta skidao i stavio nazad čak. :(think):
Mislim da nije ravnao jer sam mu rekel da sredi gumice na ventilima i ako treba ventile ali izgleda ništa. Opet mi slini na auspuh na istom mjestu gdje je i prije. Danas malo bolje pogledam masno je na svim glavama oko dihtunga.
Možda ga malo više i forsiram pa sve mislim da je zbog toga.
Ako ti je na Zetoru mjenjal gumice na ventilima više ga na dvorište ne puštaj.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Kaj fali vratiti gdje je bilo ? Poneki Zetor ima gumene poklopčiće na kapici ventila :icon_eyes:

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Ti motori nemaju glumice na ventilima i normalno da onda ulje propuštaju pogotovo kad imaju mnogo sati rada. Ja obavezno dajem glave na brušenje tj.ravnanje. A kaj se tiče curenja ulja oko dihtunga ispušne grane to riješim diht masom namažem ih kod montaže i ne puštaju onda ulje izgori u ispušnoj grani.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,872
Ha, ha. Nisam majstor jer da jesam nebi trebao ponekad moliti se nekom koji eto zna više od mene. Znam da na nekim valjda starijim modelima imaju gumice na ventilima ili su mi krivo rekli. Zato sam tak i napisao. Ako se jednom upustim u neku majstoriju naj vjerojatnije budem dosta toga saznao. :(:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Krivo su ti rekli nema ni gumica ni siceva.Osim ako ne misliš na ventile na gumama .

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
Jeste se izredali ?
Eto, lupio sam glupost i preživio. :mur: :drink:
Ja sam te samo htel upozoriti da toga nema na tim motorima, a možda ti tvoj mešter uvaljuje nekaj kaj ne postoji.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Na Proximi mi se ovih dana uključila automatska zaštita od hrđanja na prednjem lijevom kotaču... :biggrin: Jel jako velika umjetnost promijeniti taj semering, i treba li kakav poseban alat? Radi se o Carraro mostu...

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Na Proximi mi se ovih dana uključila automatska zaštita od hrđanja na prednjem lijevom kotaču... :biggrin: Jel jako velika umjetnost promijeniti taj semering, i treba li kakav poseban alat? Radi se o Carraro mostu...

Nije neki problem, ali nije baš ni jednostavno pogotovo ako hoćeš izvaditi cijeli rukavac a bolcni su zapekli

bm joja

Aktivni član
Tu od
17 Ožu 2016
Poruka
377

Za promjenu semeringa netreba nikakav specijalni
alat.Najprije pogledaj dali pušta iz bočnog prjenosa
ili iz prednjeg mosta.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008

Neznam dal je ko kod mene na mfu.isto puštalo ulje,onda sam otvorio odušak i tak je zrak ruknuo van da sam šaraf tražio po dvorištu..nalijao ulje i zašarafio odušak i od onda ni kapi ulja..kupio semering koji košta 300tinjak kn,ali ga nije trebalo zamijeniti...

Najnoviji postovi

Na vrh