• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Danas dolaze semeringi zamijenit ćemo obadva kad već radimo. Budemo vidjeli kako će ići rastavljanje, ja sam to momački mazao, nadam se da nije jako zapeklo...

bmjoja- nije mi uopće palo na pamet da može curiti iz mosta, al čini se da je baš tu pustilo.

komer kod mene isto ima pririska, ali ne tako jakog, samo se lagano čuje kad otpustim šaraf. Kažu ljudi da taj pritisak hoće izbiti semering, zato sam ja to redovito otpuštao, pogotovo sad kad sam stalno kontrolirao ulje, ali curenje nije stalo...

Nego, danas kontroliram ulje u getribi, i vidim vrhnje na mjeraču i rupi gdje se ulje toči-

Kipao sam nedavno tuđe prikolice, jel može to biti od miješanja ulja? A promijenio sam ga prije manje od 500 sati, 70 litara ulja plus filter, skoro 2000kn...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Moguće od tuđih prikolica, jer ko zna šta ima u sistemu kod drugih, vjerojatno ulje koje nije mjenjano od Olipijade u Sarajevu još k tome vjerojatno i puno vode...

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Ja prije kipanja tuđe ili ako netko posudi moju uzmem crijevo i stisnem brzu spojku od prikolicu da vidim šta če izači.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Šta bi moglo biti dok je hladan da neravnomjerno radi na leru, znači gas ide gore dole, na većem gasu ne i kad se malo zagrije sve normalno. I prvo paljenje mu je kao da nema goriva.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Jel ga malo pripumpaš ujutro na pumpicu dok iber druk ne zasvira?

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Nisam ga nikada trebao pumpati, ali jučer ujutro probao paliti i neće, napumpam i dalje isto dok sam ne nadođe, možda kojih 20 sekundi vrti i upali. I onda sam mu jučer promjenio filter goriva i očistio čašicu, cijeli dan super radio, snage mu ne nedostaje. Jutros opet. No danas je i kad sam došao kući malo bio nemiran na leru.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
bilo kaj oko dosteve goriva u boš pumpu ..jer se starije pumpe teško riješe zraka bez otpuštanja lajtunga na dizama ..zapravo ako gledamo picajzlasto takvo stanje je i štetno za samu pumpu .

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Kad sam pumpao u filter gorivo napumpao sam bez brige, znači sistem je čist do filtera. A vjerojatno je čist skroz. El ta Ac pumpa ima pogon preko boš pumpe ili ona samo služi za "ručno" pumpanje? Nikad nisam to rastavljao, još uvijek se učim pa bolje pitati. Crijeva sam pregledao, šarafe da nije koji popustiti, sve izgleda dobro.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
Nisam ga nikada trebao pumpati, ali jučer ujutro probao paliti i neće, napumpam i dalje isto dok sam ne nadođe, možda kojih 20 sekundi vrti i upali. I onda sam mu jučer promjenio filter goriva i očistio čašicu, cijeli dan super radio, snage mu ne nedostaje. Jutros opet. No danas je i kad sam došao kući malo bio nemiran na leru.
Možda nepovratni na pumpi ne drže, ali ne vjerujem da bi svi odjednom otišli.
Pogledaj povrate koje Mika spominje.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Danas dolaze semeringi zamijenit ćemo obadva kad već radimo. Budemo vidjeli kako će ići rastavljanje, ja sam to momački mazao, nadam se da nije jako zapeklo...

bmjoja- nije mi uopće palo na pamet da može curiti iz mosta, al čini se da je baš tu pustilo.

komer kod mene isto ima pririska, ali ne tako jakog, samo se lagano čuje kad otpustim šaraf. Kažu ljudi da taj pritisak hoće izbiti semering, zato sam ja to redovito otpuštao, pogotovo sad kad sam stalno kontrolirao ulje, ali curenje nije stalo...

Nego, danas kontroliram ulje u getribi, i vidim vrhnje na mjeraču i rupi gdje se ulje toči-

Kipao sam nedavno tuđe prikolice, jel može to biti od miješanja ulja? A promijenio sam ga prije manje od 500 sati, 70 litara ulja plus filter, skoro 2000kn...

Hoće se kondezat napravit jer se gore čep i cjevčica ne zagriju dovoljno da ispari voda pa se to događa zna bit toga i na autima na čepu za nalijevanje ulja . Ako je ulje ok, nije bijelo i sl. onda je sve dobro .
Prikapčanje i kipanje svakavih prikolica i strojeva koji koriste hidrauliku je fakat koma ali jednostavno to nemožeš ponekad izbječi i sa tim imaju svi problema koji su normalni i redovito odrzavaju svoje traktore .

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Nisam nikada mijenjao, jedino ono crijevo iza pumpe što ide sa/na nepovratnog ventila.

Kad pumpam na Ac pumpu, ispod one crne plastike gdje se pumpa krene gorivo. Ne odmah, već kad stisnem par puta, dok nabijem malo pritiska i onako ide dosta, dva tri puta stisnem i onda se slijeva niz pumpu.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Riješili semeringe na kotaču, kupio sam sva tri, a procurio je najmanji i najjeftiniji, ali kad se već rastavlja, onda je najbolje zamijeniti sve. Stvarno nije neki posao, dobra dva sata i sve se obavi.

4340- bilo je bijelog i na donjem kraju mjerača, točno ko da sam ga umočio u vrhnje, samo nikako nisam mogao uslikati, ništa se nije vidjelo na mobu. I baš sad kontroliram, i vidim da je nestalo tog vrhnja, ovih dana traktor ganjam do maksimuma, po vrućini, pa to ide u prilog tvojoj teoriji. Samo me buni što se to u ove četiri godine još nije dogodilo, ili ja nisam primijetio...

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Nisam nikada mijenjao, jedino ono crijevo iza pumpe što ide sa/na nepovratnog ventila.

Kad pumpam na Ac pumpu, ispod one crne plastike gdje se pumpa krene gorivo. Ne odmah, već kad stisnem par puta, dok nabijem malo pritiska i onako ide dosta, dva tri puta stisnem i onda se slijeva niz pumpu.
Kad je pun rezervoar onda su simptomi manji, malo vrti, ali upali. Prošli puta sam ga dobrih pola sata odzračivao. Uopće nije bilo goriva na diznama. El on ima nepovratni ventil samo onaj što stoji iza pumpe?

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Mene je moj tak zajebavo jel je puknulo crijevo ono malo od 10ak cm iza bos pumpe, dvaput vec ga mjenjao..

Zna stajati po mj dana i upali bez greske i rucnog pumpanja

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Mijenjao sam ga prije 2 godine. Možda i je ono. Negdje propušta gorivo

Dali je normalno da izvuče 10l goriva iz karnistera dok mu par puta dam gas? Ne potroši ga već ode u rezervoar.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
To ti je normalno da gorivo vrati u rezervar jer mu je dobava goriva dosta veća od potrošnje.

Kaj se tiče odlaska goriva tj. neće palit nakon dužeg stajanja ja zablindiram povrat goriva i onda ga napumpam na ručnoj pumpici gdje propusti tu je problem. Inače nepovratni ventil ne služi da drži gorivo već služi za držanje tlaka u dobavnom sistemu.
Ovo sam se kladil sa starim pa sam umjesto nepovratnog (tlačnog) ventila stavil obični šuplji vijak i zekan je najnormalnije upalil nakon 2dana stajanja.

Najnoviji postovi

Na vrh