• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Bilo je, ali daleko ispod minimuma. Navodbo motorno ulje i to iz serva naprave neku ljepljivu supstancu koja zaljepi elemente i ac pumpu.

Promjena ulja pomaze, ali s vremenom opet nahebe pumpa. Meni je trebalo 3 puta da pumpa zaljepi da nadjem kvar.

Kod mene se u ulju nazirao kao neki srebrnkasti odsjaj.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Nije to velika investicija, svakako je ulje za koji sat za izmjenu. Meni je mokro crijevo što ide sa posude od serva i malo po prednjem mostu, taman mi ispod mjerača ulja visina ulja u posudi, tako da sam taj gubitak ulja pripisao tome crijevu.
Traktor je stajao par dana i onda ispustio goriva u bocu dole na šaraf na rezervoaru, gorivo čisto nema truna u njemu. Do sad je bilo dobro pa da na jednom ne valja gorivo, uopće nemam potrebu čistiti čašicu od goriva.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ja sam isto mislio da je gorivo pa izmjenio crijeva, isprao rezervoar, filter novi i isti taj dan opet pumpa stala.

Do podmazivanja je najvjerojatnije, ako mislis da nije servo, onda ne znam. Ako je bilo kojem slucaju servo, izmjena ulja ce pomoci, ali do kad ce trajati ne znam, kod mene je cca. 100rh izduralo bez da zalijepi pumpu.

Dakle, kod mene je to trajalo dosta dugo, npr. od promjene ulja motora i serva je proslo 2 mjeseca do prvog ljepljena pumpe.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
Kažem ti da je kod mene cijeli sistem čist od goriva, filter redovito mjenjam. Stavio sam mu i sva povratna crijeva nova, bila u kompletu za kupiti i sva su postezana na spojevima, dok stara nisu bila, i ova ću promijeniti što su ostala i odneti kod majstora da mi ih stisne s onima za hidraulična crijeva. Ne vjerujem da bi odjednom gorivo bilo problem, a stalno je valjalo.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Zašto ne, ako je dobro održavanje i ako se normalno radi s njim naprave oni i 15000rh bez većih problema.
Ja znam za 7745 kojem je rađena generalka na 16000 rh ali nebi ni tada trebalo ju radit da se redovito mijenjalo ulje ali nije zato jer je na 100rh trošio oko 2 l ulja (kaj realno nije puno) pa se samo dosipavalo.
( neznam uopće od kuda ljudima ideja da ako se dosipava ulje u motor da ga onda netreba mijenjati, ali dobro ???!)

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ne zna se, kamion bude prošel još cijelu HR prije nego dođe na odredište! :icon_e_wink:

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Išao je od VŽ, preko SB, pa do Sinja...

Da, Proxima će doći, možda kakva manja Forterra...

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Bolje da si nekog djonija piknuo za te pare nego poluproizvod kupit.
Oni su mali zgodni 5720 5820

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Haha, serija 5 je baš prava stvar, Kinesko-Meksičko-Indijski sklepanac, završna obrada i opća kvaliteta je ko da su ga djeca radila. Ako je tak dobar, zakaj ga ne voziš? Neka, hvala, biram provjereno.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Serija 5x20 se pravila u Mannheimu. U serijskoj opremi je dolazio PQ mjenjac, ehr. Veliki 4.5 litre motor. Tako da bas nije sklepanac.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
NH- djelomično se sklapala u Njemačkoj da dobije EU certifikat, kao i druge serije.

MUHA- ja se uopće ne bih bojal raditi do 100ha sa nekim dobrim Zekom od 100-120 konjića, i za tu površinu ne treba nikakva "bolja" marka, i ovak i onak je unatrag 15 godina to sve isti klinac. Sad sam u procesu kupnje isprobal i ovu Power seriju, stari moj, to je fantazija za raditi, a pogotovo se vidi razlika između traktora koji su došli izvana i ovih Kiršovih, puno su bolje odrađeni, i još udobniji, majke mi, čak ni Mitasova guma nije ista za zapad i sjever ili za naše tržište.

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ako Proxima radi dobro kod našeg "renomiranog" poljoprivrednika u selu, i to radi bez greške, a kod njega su crkavali svi mogući strojevi... Ja ne da sam siguran da je Zeljac kvalitetan, nego nemam šta reći hahaha Ursus se raspao, Belarusu otpadali točkovi pa vareni, sad idu u osmicu, sve dimi, škripi, klima se, hidraulici ubijaju, katastrofa... Malo groblje strojeva.

NH pretpostavljam da znaš o kome se radi. :D

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
A jake konkurencije, svega ti, pored Rusa i IMT dobro izgleda! :(happy):

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
john-deere-58-kot-nov-slika-75740193.jpg

Petica je uz fendta 300 vrh ponude i tvrdit da je kineski poluproizvod je neozbiljno.

Kako ne bi znao o kome se radi [emoji23] a nije ni njegov zetor imun na tesku nogu. Proljetos ga pitam jel gotova sjetva, kaze cim sastavimo traktor krecemo [emoji16]

I njegov ursus je bio zetorov proizvod(zts)

Najnoviji postovi

Na vrh