• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Cjenovno su u vrhu, to da... Osobno ne vidim tu ništa što bi me impresioniralo, osim ako ne padaš na priče i marketing.

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Iskreno znam čovjeka koji je imao prvo zetora 6340 i još ga ima jer nemože ga prodat.
Deutz fahr 100 mislim agroplus i sad novi od 150 konja deutz ipak je zetor prema necem takvom nedorastao.
I sam čovjek veli imali su svi kvarova ali razlika je golema.
Zetor kasni dosta prema drugim vodećim traktorima.
A cijena jaka

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Ti mali trkeljaš o nekim stvarima o kojim nemaš pojma. Jaka cijena? Pa valjda je jaka radi nečega. Ja sam sad za svog dobio 500e manje nego sam ga platio prije 4 godine. Nije to bez vraga. Svatko neka kupi što god mu drago, meni ne treba savjet što se toga tiće, i ne znam zašto mi se tura nešto što neću.

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,893
Dečki NH je u pravu..Ti modeli JD-a koje on spominje to je jako zahvalan traktor i utoj klasi teško da ima konkurenta..Fendt je samo po šminki bolji od njega,u radu mu može samo reč pa-pa..

mali

Dobro znana faca
Tu od
17 Velj 2015
Poruka
2,967
Ti mali trkeljaš o nekim stvarima o kojim nemaš pojma. Jaka cijena? Pa valjda je jaka radi nečega. Ja sam sad za svog dobio 500e manje nego sam ga platio prije 4 godine. Nije to bez vraga. Svatko neka kupi što god mu drago, meni ne treba savjet što se toga tiće, i ne znam zašto mi se tura nešto što neću.

Znam ja jednog s 6340 kockasta hauba traktor tobos 2500 sati.
A skoro kuha u oranju mora pazit na tempraturu i 12000 eura plaćen.
Ima nove gume i friško felge bijele.
Za mene je to glup čovjek jer 12000 eura je puno za takvo nešto.
Meni imt koji nije plaćen ni trećinu te cijene pa neće kuhat a šta mu radim.
Cijene su napuhane i to možda ljubitelj daje .
I ja volim donekle recimo imt al neki dan prodan 565 dv za 8500 eura i to je kad moram reći onaj ko je kupio.idiot.
Nadam se da se neko ne ljuti ali te novce to ne vrijedi.
Ja bi takav traktor u godinu dana uništio

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Djabe pricat nekome tko bolje od zetora nije vozio.

Nek je johni iza zetora uglavnom :D:

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Koliko sati mora raditi godišnje takav JD da bi se isplatio?

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Nebitno ako imas novaca da ga kupis. Ima ih dosta kod mene u kraju, netko radi 100-200 netko blizu 1000. Mada u zadnje vrijeme vise uzimaju sestice sa 4 cil.
Radije bi uzeo duplo veci traktor i radio duplo manje sati nego sa 100 ks radio 100 ha.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
To je naš mentalitet, čim netko ima malo više zemlje, odmah treba ulupati milju kuna samo u traktore. Gdje su tu još i priključci? Na 100ha imaš 150-200 sati oranja sa cca 100ks traktorom, u najgoroj zemlji i najtežim uvjetima, na rascjepkanim parcelama. Priprema, sjetva, kultivacija, prskanje i bacanje gnojiva su lakši poslovi, i idu puno brže. Godišnje je teško i napraviti sate da se isplati uzimanje novog traktora. Kolega obrađuje nekih 80ha sa jednim većim traktorom, i sve stigne, jedino se pošteno našarafi kad svaki čas mijenja uske i široke kotače, al neće umrijeti radi toga.

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Zato i kazem ako imas novca tako svejedno. Bolje traktor od milju kuna nego lova u dzepu koju ne stignem potrosit.
Ne zelim postat rob svog posla, ipak je to samo posao volio ga ili nevolio.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Ako imaš novaca tada vjerojatno nisu od poljoprivrede ki nije ti važno koliko ćeš ga platiti. Prijatelju je hitno trebao traktor s utovarivačem i kupio je starijeg fiata 1000 za nekih 45000kn i traktor radi svoj posao. Nema komfora kao što su klima i power brzine ali bar ga može sam popravljati ako zatreba.

Poslano sa mog LG-H818 koristeći Tapatalk

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Naravno da su od poljoprivrede, nebi se bavio s tim i ulagao u strojeve da moram krpat s drugim poslom.
Na stranu sve mane hrvatske poljoprivrede, zakonodavstva od ratarstva se i dalje moze lijepo zivit, a da se ne ubijas od posla.

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
A dobro gogo nemoj sad biti neozbiljan.Uspoređivati zetora sa john deere-om je čista glupost,čak i nezahvalno.Zetor ne da mu nije dorastao,nego je igračka u usporedbi sa johnyjem,bilo kojim bilo gdje proizvedenim.Zetor nije loš ali je daleko od najboljeg.Daleko daleko,jako daleko.Skroz baš daleko,onak jako.Ko mars od zemlje.Ali posluži kao stroj,i to je čisto ok.Isto kao i mtz,nije zetor bolji od mtz-nemoj se tu zavaravati.To je drugo što su naši distributeri uvozili osnovne serije sa minimalnom opremom i još u dijelovima da ga dobiju jeftinije.I onda kad ih sastave na oko i ne dotegnu ništa kako treba curi ulje,voda,gorivo i što sve ne.Ima u selu zetora kojima je do 5000 sati već tri puta probijao dihtung glave,jedan čak i generalku ima na manje od 4000 sati.A opet ima i mtz-a u šumariji sa preko 16 000 bez da je motor diran,moj ima nemalo 7000 i isto nije diran motor.Sve je to do gazde i održavanja.Ali nemožeš raditi takve usporedbe,to ko da ja kažem da je moj rus bolji od valtre i istu nazovem "poluproizvodom".To je smiješno pomisliti a ne reći

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Svako malo neka rasprava koji je bolji..svatko bira ono što želi i što mu se sviđa..i za što ima novaca..nisam zetoraš,ali njega kupit i za 10 godina izgubit 500e ili čak ni toliko,to nema niti kod jedne druge marke traktora..takvo je tržište i ako se čovjek u tome nađe tko smo mi da sudimo..ja bi isto za jednake novce uzeo neśto drugo osim zetora,ali nismo svi isti..meni je drago kad netko kupi traktor i da radi s njim bez kvarova;) bez obzira na marku.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Naravno da su od poljoprivrede, nebi se bavio s tim i ulagao u strojeve da moram krpat s drugim poslom.
Na stranu sve mane hrvatske poljoprivrede, zakonodavstva od ratarstva se i dalje moze lijepo zivit, a da se ne ubijas od posla.

Sam sebi skačeš u usta. Kakvu to manu ima naša poljoprivreda, i naše zakonodavstvo ako ti elegantno i lijepo živiš od malo rada? Ratarstvo u RH je zaista najdivniji posao na svijetu, barem tako dugo dok postoji bezakonje i nepravda, ali neće ni to dugo, a ja s nestrpljenjem čekam dan kad će se to sve urušiti.

Majok- uh, zavrtilo mi se u glavi. No, to je tvoje mišljenje, kako god blesavo bilo, i ovaj sistem ti daje pravo na njega, nažalost...

komer- svatko tko malo prati vidi odakle počinju takve rasprave, ovdje je sve puno provokatora i besposličara koji ne mogu smisliti sami sebe, pa onda i druge uvlače i to...

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Svatko zna svoje... Ja bi volio isto imati traktorcinu, prst u uvo i ajmo, ali ne ide to bas tako. S ovim mojim jos uvijek sve stignem, je da radi zemlje skoro koliko ima konja, ali se ne predaje. Imam neke druge prioritete od traktora, trenutno skladiste, supa, bolji strojevi i da sve sam radim. Cak sam prije za neki manji kombajn nego za novi traktor.

Ove godine psenica koja je bila premium klasa nakon mjesec dana stojanja na njivi i kisa jer nitko nije mogao doci ovrsiti, srozala se na drugu klasu, a molio sam Boga da ne proklija, srecom nije, ali je previse izgubila...

Cak cu prije ovoga malo "natucati" za kojih 1500€, nego sad prodavati, pa ako nadjem nesto ili ne.

Pomalo... Premalo sam ja u ovom poslu da bi odmah s magarca na konja skocio... Mlad sam, imam cajta.

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
Ima u selu zetora kojima je do 5000 sati već tri puta probijao dihtung glave,jedan čak i generalku ima na manje od 4000 sati.A opet ima i mtz-a u šumariji sa preko 16 000 bez da je motor diran,moj ima nemalo 7000 i isto nije diran motor.Sve je to do gazde i održavanja.Ali nemožeš raditi takve usporedbe,to ko da ja kažem da je moj rus bolji od valtre i istu nazovem "poluproizvodom".To je smiješno pomisliti a ne reći

Imam ja JD kojem sam na 2450 sati radio brtvu glave i promijenio svih 6 injektora. Tako da nije se baš proslavio kod mene i to sa održavanjem full. Znači radi 260 sati godišnje, obavezno svako proljeće servis i to ne sam, nego mi dolazi dečko koji to radi, sve što treba se mijenja.

E sad jel su injektori ošli zbog goriva ili ne, nebih znao. Uglavnom cifra popravka takva da bi kupio imt 539 u super stanju.

Vjerojatno bih opet uzeo JD, e sad jel sam lud zbog toga ili ne, ne znam ni sam.

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Nisi jedini, to su svi popravljali. Prvo se mislilo da je naše gorivo krivac, ali i vani se dešavala ista stvar, tvornička greška je u pitanju.
Zašto ga ne bi kupio ako si naučen na njega, i voliš raditi s njim, logično je da ćeš ostati na istoj marki. Samo, opet vidim da se vani žale na ove linije...

Najnoviji postovi

Na vrh