• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

AntonioJD

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2009
Poruka
3,387
To je najgora stvar, kupiš novo očekuješ da podura, na kraju se potrga ko i stari.

Farma ima 6150M, održavamje li la, 3500 sati, nikakvih problema.

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Newholland, koliko hektra obrađuješ i koliko se voziš do tih površina?

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

Majok

Član
Tu od
4 Svi 2018
Poruka
570
Do sada sam čitao dosta tema i u svim tvojim prijašnjim postovima sam vidio da se odmah zapjeniš čim ti netko kaže istinu o zetoru.Daj probudi se čovječe,nemoj nas sve praviti budalama.Kažeš da zbog ovog glupog sistema ja imam pravo na mišljenje?Dali bi po tebi trebalo ukinuti pravo na mišljenje?Ako je tako onda ti nebi trebao imati pravo na mišljenje jer ti si taj koji je najpoznatiju svjetsku marku traktora nazvao poluproizvodom.I stavio zetora koji je ustvari poluproizvod iznad te marke.Pa nije zetor taj koji drži skoro 60 % svjetske proizvodnje,nego baš JD.Gdje je zetorova sijačica?ili kombajn?ili silokombajn?ili balirka?Ja ću ti reći gdje,ni u planu.Podsjećaš me na mog susjeda koji ima rakovicu i nije probao ništa bolje,i kad ga pitaš koji je najbolji traktor on će reći rakovica.Zato jer za bolje ni nezna.Da se malo taknem mtz-a jer sam vidio u jednom postu da te jako boli kad netko usporedi zetora sa njim.Znači mtz proizvodi široku paletu modela sa različitom opremom da bi bili cijenovno dostupni u svim dijelovima svijeta.Druga stvar,proizvode traktore do 466 konja a zetor do 200 koliko ja znam,ili čak i manje.Treća stvar,mtz koristi deutz,mercedes i caterpillar motore u svojim traktorima (ovim većima),jedino ako ti misliš da su zetorovi motori bolji.Ako je tako šalji mail fendtu da izbace deutz motore i da počnu ugrađivati zetorove motore u svoje traktore.I kao šlag na tortu mtz će posrati bilo kojeg zetora u istoj klasi snage jer je teži i ima veći motor.Jedini provokator ovdje si ti,Mali i newholland su ti lijepo objasnili a ti si ih napao.Isto kao i mene,ali opet ja ne kažem da je zetor loš.Ali nemoj brate govoriti da je JD poluproizvod a da je zetor bolji.To nema veze sa pameti,jedini provokator si ovdje ti.Ja sam ti rekao činjenice,a ovo što ai ti rekao je samo tvoje mišljenje.I kako si sam rekao,zbog ovog glupog sistema imaš pravo na njega ma kako blesavo bilo.Ja bih preporučio svim članovima ovog foruma koji imaju JD da ih prodaju i kupe zetore.Ipak je JD poluproizvod,vidim da ćeš ti ovo pretvorit u raspravu tipa "moj pišo je veći od tvog",ali ja za to nemam volje

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Gdje su postovi od danas?
Zanima me tko je izbrisao da posaljem na pp nesto.

Uvjek u takvim raspravama čiji je duži pišo ( slično kak Majok veli) nekaj krene po zlu.
To mogu tolerirati ali kad krenete kak ste krenuli ne, bolje da ja to obrišem nego da se vi zakrvite zbog par kila gvožđa.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Gogo, možeš pisati kaj hoćeš, ali ne smiješ nikoga vrijeđati.
Ljude s kojima se prepisuješ, vjerojatno ne poznaš i ne možeš govoriti tko su.
Iako je ovo Forum, i svi smo iza nadimaka, za vrijeđanje se može zaraditi privatna tužba. Treba li ti to?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Na žalost, ovu temu bumo otvorili poslije prvenstva kad budu hladnije glave.
Na sudačke odluke žalite se prijavom ovog mog posta, a ovi kaj ne vole iza leđa imaju teme o žalbama na rad moderatora.

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Kod na su firmu stigla nova forterra,neznam koliko ima ks,vozi prikolicu sa paletama (zamjenila je proximu 90).lijepo izgleda..poslikam kad je uhvatim.

muamer55

Novi član
Tu od
6 Ožu 2015
Poruka
18
Imo bi pitanje stavio sam gume na zetora 5245 16.9-28 bile si prije 14.9 -28 da li sad trebam.prednje uskladit i mozel on sa 16 skama a prednje su mu 9.5 -24.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Imo bi pitanje stavio sam gume na zetora 5245 16.9-28 bile si prije 14.9 -28 da li sad trebam.prednje uskladit i mozel on sa 16 skama a prednje su mu 9.5 -24.

Da imam katalog rezervnih dijelova onda bi ti točno znal reći jel ta kombinacija radi ovako mogu nagađati ali pitat ću kuma da mi donese pa ću pogledati i javit.
Uglavnom ja sam na svojem imal 16,9,28 nazad a naprijed 11 2 24 i kad sam ugrađival reverzer onda sam sa drugog traktora stavil zadnje 16,9,30 i to bolje funkcionira nego sa 28Cola. Uglavnom ima dosta kombinacija koje odgovaraju, a i mislim da +-5 % odstupanja je dozvoljeno.

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Kak ispitati pritisak hidraulicne pumpe (ona ispod diferencijala) bez da se serafi na traktor?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Staviš usisnu stranu u tekuču, a tlačnu u gustu mast.
Probaš okrenuti rukom i ako nejde pumpa je puška.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Zetorboy da bi ju ispital van traktora moraš imat ispitni stol treba bit prikopčana na manometar mora imat dovod ulja nešto ju treba okretati itd.
Ja sam par pumpi ispital na traktoru još najbolje ako nema poklopca hidraulike jer i vidiš jel sigurnosni ventil dobar. Manometar staviš na spoj gdje ulje ide u razvodnik zaverglaš i vidiš sve dali ima tlak ili nema. Ako je hidraulik namotiran onda manometar na spojnu glavu i opet vidiš tlak.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Zar se nemre ispitati manometrom na priključku kipe ? Tek sad vidim da nije spojena na traktor. Sorry.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Može, ali ak ne valja neznaš jel problem u pumpi, sigurnosnom ventilu ili u razvodniku.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Koliko ah uzeti akumulator za zetor 4911? :icon_question:
I gdje najpovoljnije uzet aku?

Posljednje uređivanje:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Najvećeg koji stane u kutiju, iako je na našem 70ks traktoru onaj od 70Ah.

Najnoviji postovi

Na vrh