• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Vec kad si ovo spomenio, za masnu granu od usisa... Znam da je OFF, ali dobro...

Iz kojeg razloga motor troši ulje iz filtera, diže ga skroz do grane i curi van iz filtera?

Kupio novi filter kompletan, a ulja sipao do oznake, kako i pise u katalogu.

Samo ti se govori.
Taj novi filter koji si kupil ne vrši svoju funkciju kak treba. Vjerujem da se s starim to nije događalo jedino kaj se najvjerojatnije raspal (popucal na sve strane) ko i na večini Ursusa.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Baš ista stvar se događala na starom i zato sam kupio novi, nije stari nigdje popucao.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Ne radi mi kompresor, jedino kad pumpam gume.
A kad pumpam gume, nisam primjetio da ne radi ispravno.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ako može napumpati onda je valjda ispravan.
Svejedno ti njega probaj otpojiti sa usisa a na rupu stavi čep pa probaj onda.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Čekaj, hoćeš reći da onda možda kompresor dok radi nabija zrak u krivom smjeru?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Nisam baš mislil da kompresor kontra nabija pošto on i ne radi puno, ali ako nepovratni ventili u kombinaciji s lošim karikama propuštaju postoji mogučnost da nabija nazad u filter. Mada mala je vjerojatnost za to jer bi to moral nazad usisati..... samo na glas razmišljam.... ništ te ne košta da probaš.
Ako nije to onda mora od nekud dobivati povratni udar u filter pa zato diže ulje. Tak barem ja mislim.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Ili filter zraka nije dobro sastavljen. Kod mene filter zraka prvi od 1979 godine pa ti vidi da ursusi nisu dobri:icon_scratch::(wasntme):

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ne vjerujem da oba nisu dobro sastavljena, sumnjal sam na to i zato sam i napomenul kaj je bilo sa starim.

To kaj je tvoj filter još prvi znači da si ga slabo iskoristil.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
To kaj je tvoj filter još prvi znači da si ga slabo iskoristil.

Bi se malo pojedinci prevarili pa URSUSA treba znat i voziti a ne samo šarafit i glancat:(rofl)::cool::icon_thumright:

RYOU

Član
Tu od
31 Lis 2015
Poruka
174
Ako može pomoč oko dvije stvari na proximi 6441 classic. Imam one dvije poluge za regulaciju kardana, one u obliku slova L što se izvlače/uvlače iz podnice pored sjedala. Jedna pali kardan, a druga je za regulaciju brzine ( trebalo bi biti 500/500e i 1000). Pitanje je koji su položaji poluge za koju brzinu kardana? I još jedno lagano... :) Prednja vuča se pali bez problema, ali neče da se ugasi. Skužio sam da kada stisnem na isključivanje vuče i onda ispuštam zrak iz sistema na ventilu boce, čuje se kao neki "klok!" kao da se nešto otpusti, i kada ju pustim da ponovo nadruka onda se isključi i vuča. Sumnjam na elektro-ventil, da se u njemu čuje taj "klok", i da mu je lakše odradit kada padne pritisak zraka. Ali volio bi da mi netko to potvrdi, ili da mi kaže kako mogu provjeriti...

<zetor>

Aktivni član
Tu od
25 Lis 2012
Poruka
547
Planiram napraviti 3 para priključaka na Zetoru 8045 , sad ima "klasično" 1 par izvoda , pa ako neko ima neku ideju kako to izvesti nek iznese .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Najlakše kaj možeš napraviti je da ulaz novog razdjelnika spojiš poslije ovog postojećeg priključka, pa kad trebaš vanjske izvode, sadašnju ručicu vanjskog aktiviraš i zablokiraš u uključenom položaju.
Povrat iz razvodnika bi najbolje bilo spojii negdje nisko na getribi, tak da se ulje vraća u ulje a ne iznad njega.
Ak nemreš, onda povrat ulja spoji u drugu spojnicu od kipera.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Onda ti je jednostavnije taj razvodnik napojiti sa nje nego mučiti postoječi razvodnik blokiranjem ručice kak je ZJ predložil.

U konačnici imaš razvodnik s linka (znači 3 ručice) a sama traktorska hidraulika ostaje kak je i nije postoječem razvodniku "teško".

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Da, ali onda neće imat hidraulik (poluge) u funkciji.
Da ja to spajam onda bi spojil na 1 i na povrat.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ako spaja odmah iz pumpe, takav razvodnik nije dobar, jer ima samo P i T i po 3xA i 3xB (dvoradni izlazi za priključnice).
Zato takav tip razvodnika možeš spojiti jedino na opisani način.

Ovaj razvodnik iz TA
Da bi ga mogel spojiti kao prvoga iza pumpe, osim P i T mora imati još i PB (Power Beyond - tlačni) izlaz, a to ovaj nema... Znači, treba tip razvodnika kao za prednji utovarivač.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh