• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Čemu služi ovaj filter na zetoru 4340,pretpostavljam da je za hidrauliku,ali ima i jedan kraj neovisne pumpe,pretpostavljam da je ovaj kraj neovisne pumpe više sito,a ovaj neki papirni,ispravite me ako griješim
Ako je tako kako sam napisao ima netko neku sliku,šifru ili broj ovog filter na slici ili je to nešto drugo? 20360 20190428_191930.jpg

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
To je filter hidraulike, a i mjenjača općenito jer je sve isto ulje. Unutra je papirnati uložak koji bi trebalo mijenjati svaki servis. Ispod pumpe je sito sa magnetom.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Ima netko kakvu oznaku tog filtera,ili sliku kutije sa nekakvim podacima?
Treba na šta pazit prilikom skidanja

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Netreba ti nikakva oznaka. Samo traži filter hidraulike. Netreba na ništa paziti. Skini čašu i zamjeni filter. Isto kao kad mjenjaš filter goriva. Ulje nebude curilo jer nema pritiska.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Ako nisi dugo mijenjal filter slobodno i čašicu opereš jer na dnu hoće bit taloga. I normalno nakon zamjene i kad upališ traktor nije loše prekontrolirati razinu ulja u mjenjaču jer su dosta osjetljivi na to.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Na kućištu filtera ima šaraf za odzračivanje. Kad dobiješ tu naftu onda odpustim lajtunge i verglam. Kad i tu dođe nafta a to bi trebalo biti odmah tak bi trebal i zapaliti. Tak barem ja radim.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Kad stojiš prema mašini sa desne strane u vodoravnom položaju mora vidi šaraf za odzračivanje. Ako uspijem budem stavio sliku.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Pretpostavljam da znam na šta misliš jer na starom zetoru ima taj šaraf,ali ga tu ne vidim,Tu su tri šarafa dva na cijevima ulaz izalz,a treći drži korito filtera,ali kako uopće dobit naftu na filter,jedino da ga ručno napunim?
Na starom nije problem jer je rezervar gore i samo otvorim slavinu i napune se filteri

Tu od
25 Lip 2014
Poruka
3,432
Ne znam kako je na njemu, ali ako imaš onu AC pumpu na bosch pumpi, samo rokaj, pumpaš dok ne čuješ na iberdruk da pišti to je to, možeš paliti makinu.

Ja sam se prije zahebavao sa odzračivanjem sve po redu, filter pa bosch pumpa dok nisam skontao da se može sa drukanjem na bosch pumpi istjerati zrak bez problema, je da moraš drukat malo duže, ali nema prljanja i prosipanja goriva.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ko što reče Box.
Samo drukaj na ac i ne pipaj ostalo. Sam bog da je zadihtano i da ne pušta.

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
448
Ja na svojem samo napumpam i to je to nikakva ajnglihtanja, odzračivanja i slično ako je sve ispravno to tako mora odraditi, Ima tlačni ventil ( nepovratni) . Možda okrene koji krug i zatrokira ali to je ništa.

Marko355

Iskusan lik
Premium
Tu od
16 Lip 2008
Poruka
5,571
Kad sam radio bilo što na sistemu goriva ili kad sam ostajao bez goriva (a događalo mi se... :LOL: ) ja sam kod sebe samo na onoj ručnoj pumpici napumpao gorivo dok ne čujem da se vrača nazad u rezervar. Pali i tjeraj dalje bez ikakvih problema.

Radi se o Ursusu 355, jedina razlika koliko znam je što je kod Zetora rezervoar dolje, ali mislim da to ne bi trebao biti problem.

marijogjulic

Aktivni član
Tu od
26 Lis 2013
Poruka
526
Radi zeko kao veliki :)

wKDWkAe.jpg

Cc9uV1i.jpg

Mj6CRRK.jpg

terminator99

Aktivni član