• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
Promjeni filter najprije. Jel ima uložak ili normalni na navoj? Pumpa zuji kad nema dobar protok. Pregledaj taj stari filter da nema špene u njemu.

bole1994

Član
Tu od
16 Lis 2011
Poruka
279
Promjeni filter najprije. Jel ima uložak ili normalni na navoj? Pumpa zuji kad nema dobar protok. Pregledaj taj stari filter da nema špene u njemu.
Ne znam kakav je filter zato sto jos nikako nismo mjenjali,tek se na 500rh mjenja ulje i filter hidraulike ali nam je cudno to zato sto pumpa ne zuji kada je ulje gusto i ladno nego obrnuto kada se zagrije i razrijedi
Po nekoj nasoj logici nebi trebalo biti do filtera

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Ali filter zamijeni, neće se Zekan naljutit ako je 50-100 sati ranije a mogao bi biti ljut ako bu kasnije.

bole1994

Član
Tu od
16 Lis 2011
Poruka
279
Ali filter zamijeni, neće se Zekan naljutit ako je 50-100 sati ranije a mogao bi biti ljut ako bu kasnije.
To svakako,ali sada i ne radi nista posebno a ulje u motoru mjenjali prije sjetve kukuruza a svakako planiramo prije sjetve psenice uradit veliki servis

Charlip

Iskusan lik
Tu od
21 Pro 2018
Poruka
1,557
A kakve veze ima ulje u motoru sa zamjenom filtera od hidraulike. Ne moraš mijenjati ulje,zamijeni filter,pa ne košta milijune. Ako je bolje,vozi tak još tih 100 sati pa onda zamijeni i ulje i opet filter. Ak nije bolje, vadi pumpu ili nađi majstora.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Ako netko zna ili je imao sličan slučaj,radi se o zetoru 4340 1600 rh
povremeno radi neravnomjerno.Znači kad radi ok onda ide sve dobro,ali kad ga ugasim,može i na 5 sekundi kad ga upalim više ne rdai ok,ne reagira na pedalu gasa nego radi po svoje,ode u visoke okretaje,pa mu padnu i skroz se ugasi,pa ga opet upalim,pa se opet zaleti,pa mu počnu padat okretaji,da bi za 5-6 min opet proradio ok,koji put se desi u istom danu više puta,a ponekad radi normalno cijeli dan.Pregledao sam sve cijevi od naftei sve izgledaju ok,skidao sam ih i sve su protočne,čašica goriva čista,filter nafte novi,neznam šta bi još moglo biti
Prvi sam vlasnik,i traktor je redovito održavan

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Ako netko zna ili je imao sličan slučaj,radi se o zetoru 4340 1600 rh
povremeno radi neravnomjerno.Znači kad radi ok onda ide sve dobro,ali kad ga ugasim,može i na 5 sekundi kad ga upalim više ne rdai ok,ne reagira na pedalu gasa nego radi po svoje,ode u visoke okretaje,pa mu padnu i skroz se ugasi,pa ga opet upalim,pa se opet zaleti,pa mu počnu padat okretaji,da bi za 5-6 min opet proradio ok,koji put se desi u istom danu više puta,a ponekad radi normalno cijeli dan.Pregledao sam sve cijevi od naftei sve izgledaju ok,skidao sam ih i sve su protočne,čašica goriva čista,filter nafte novi,neznam šta bi još moglo biti
Prvi sam vlasnik,i traktor je redovito održavan
Kak palis kad stoji recimo prek noci i tak par dana?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Ako misliš na pumpanje na ac pumpici ne pumpam ga i pali ok,imožeš sa njim radit i 5-6 sati u kom a da radi bez problema,i onda ga ugasiš možeš i na min i tad počinje zajebancija(ne uvijek),ne pomaže niti dopumpavanje na pumpici,nafte u čašici ima stalno,ali on radi nejednoliko i nema odaziva na gas,tj u jednom momentu ode u visoke okretaje,a u drugom se gasi,ali nije to onaj rad koji treba biti,tj,ako ga u tim viskoim okretajima da na ravnom npr u treću brzinu,nema snage i gasi se,tako da više nisam pametan

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Tebe muči regulator u Boš pumpi i mislim da nju moraš odnesti na servis

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Na to sam i ja pomislil,ali mi je nekako čudno,na tim satima,da je to problem.
Na starom zekanu koji je odradio 10 puta više sati sve je radilo ok,a obnovili smo je jer se radio motor i sad je dosta življi,ali i prije nije nikad tako zafrkavao

Posljednje uređivanje:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,787
Nažalost, došla su vremena da je staro bolje nego novo, a staro kad zamjeniš novim ne traje ni približno dugo ko staro.
Meni simptomi kvara vuku na pumpu i ja bi nju odnesel na remont.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Vjerojatno će tako i biti,ali mi je malo čudno,da čas radi kao singerica,a u drugom momentu bi ga najrađe zapalio

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,758
Losa kvaliteta plavog ak vozis na njega+ "suho gorivo" i et cirkusa.
Moja je zimus bila u servisu, skorilo gumice na ventilicima gdje se lajtunzi nastavljaju na dizne i tu poceo gorivo flisati..i gubi pritisak pa nece ni palit viss bez pumpanja..
Orinzi sta je izvadio..plastika ziva.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Kod mene je problem na odusak iz pumpe izbacuje mijesa se nafta i ulje ,jesu li elementi pumpe losi ? Zamijenio ulje neki dan kad opet kapa i rijetko.

Najnoviji postovi

Na vrh