• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

Frenki F3

Aktivni član
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
73
G.Muha, svaka čast na odgovoru. Gornje dvije podloške i šaraf (mislim da je M8 šuplji)na povratu su nove, zamijenil sam i bakrenu podlošku na gornjem dijelu ( sad znam da se tu štela pritisak 👍), na dovodu ( holenderu )isto ne pušta. Prilično sam siguran da na spoju glave i samog tijela dize izbacuje ( nije to puno )van naftu. Znači, tu gde bi trebalo dihtati tijelo u nasjedu odnekud izmigolji van. Dal tu smijem malo diht mase , onak po samom završetku, ubaciti? Jer cijeli taj dio koji ulazi je nekak "zmučeni", uostalom kak i cijeli traktor.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,017
Ništ od diht mase tam, kad se napuni čahura dize izbacilo ga bu van.
Rastavi i složi to kak se spada ili nikak.
Rastavljena diza izgleda ovak sa svim pripadajučim dijelovima. Samo moraš pripaziti na oznake da se poklope ako budeš rastavljal.

 

Frenki F3

Aktivni član
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
73
Rastavi i složi to kak se spada ili nikak.
Rastavljam ziher, budem pripazil na oznake....hvala puno majstore Muha👍👍👍👍👍...javim kak bu to ispalo! ( kad nebu htel vužgati više 🤣 )
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,017
Nadam se da ti je jasno da nakon rastavljanja, a trebalo je i nakon one izmjene pločice, treba poštelati dizu na aparatu.
 

Frenki F3

Aktivni član
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
73
Nadam se da ti je jasno
Eee, sad mi je jasno😇...
MIslim da je vrijeme da javno i bez srama priznam da sam došel do kraja svojih mogućnosti razumijevanja navedene teme. Ipak za guske nije sijeno.
Da nebi napravil veću glupost, mislim da je bolje da ja izvadim sve 3 dizne komplet van i dam ih ili : kod Čegeca na pregled i štelanje,ili u firmi imamo svu aparaturu pa poštelamo na 165? bara!? Usput dosjede na glavi počistim, ponovno sve spojim, pa da vidimo. Nebi ja to sve diral ali čim malo slini znam da bu to poteklo dok mi bu najviše trebal.
Muha, hvala!!
 

Frenki F3

Aktivni član
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
73
Inače, uz pomoć foruma sam složil kočnice na zetoru i jako sam zadovoljan kak je to ispalo. Zračna instalacija funkcionira na prikolici super, ručna isto zakoči prek zraka, zakopa prikolicu. Bila je muka s reduktorima, sreća pa mi pajdaš posudil dizalicu, doboše sam dal bratiću potokariti i jako sam zadovoljan kak to koči sad. Ali kaj se motora tiče, pumpe, hidraulike, to je jednostavno pametnije prepustiti majstorima. Cijeli život vozim kamione, poznam osnovnu tehniku ali postoji granica gdje nastupa majstor svog zanata. Uglavnom, hvala svima zasad puno na pomoći.Top ste👌
 

Borisllav360

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2017
Poruka
1,561
Ako ste promijenili nosače kabine vjerojatno je problem u ovoj cijevi koja prolazi kroz kučište, u tu cijev idu gume i dugačka šipka. Cijev je na jednoj strani zašarafljena sa 3 vijka a na drugoj strani kučišta do rezervara nije i tu se podere i dolazi do takvih vibracija. Ja sam to riješio tako što sam skinuo rezervar i istokario prirubnicu sa rupama koju sam nabio na cijev i zašarafio sa 3 vijka jer postoje navoji u kućištu i to je to.
Jesu se čule vibracije samo na jednom gasu ili stalno?
 

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
604
Pod punim gasom i na letu ne ali na nekih 1500 se čulo vibriranje i brujanje. Probajte tako što će netko ljuljati kabinu sa desne strane a vi gledajte iza rezervara dali cijev ima lufta u kućištu
 

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
8,936
To je rezonancija na određenoj frekvenciji (okretaju motora).
Treba rukom pipati i naći što se najviše trese
 

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,550
Ako su zupčanici u redu onda se daju zamijeniti igličasti ležaj i gumiceitrebalo bi to još vozit.Kod mene na velikom medi tako radi več jedno 15 tak godina
 

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,519
Nema lufta na osovini al nema ni pritiska. Dok se zagrije ulje teško diže.
 

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,017
Jel se ima kaj na ovoj pumpi reparirati ili kupim novu?
View attachment 71782
Prije kupovine nove pumpe treba izmjeriti pritisak na kojem sigurnosni propušta.
Možeš ga skinuti i donesti da ga ispitam, ako je ispravan onda najbolje nova pumpa.

Ako imaš problema sa srcem imam i tlakomjer.
 

4340

Dobro znana faca
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
374
Ako si siguran da je sigurnosni ventil ispravan i lajtung za dovod ulja od pumpe do kocke da nije šprungiran, onda se očito poderala pumpa , raskopaj ju pa ćes vidjet. Ja sam dvije raskopal sa istim takvim kvarom i na obje su ležaji bili poderani. Nove sam ugradil i hidraulika radi i kad se ulje zagrije.
 

Frenki F3

Aktivni član
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
73
Ide sutra na reparaturu i nadam se da bu kak Bog zapovijeda onda ( barem kaj se toga dotikavlje )
 

Prilozi

  • 20240405_203954.jpg
    20240405_203954.jpg
    37.7 KB · Pregleda: 17

llmb0611

Iskusan lik
Tu od
11 Ožu 2013
Poruka
1,259
Kolko veliki vrt frezas s tim? Kolko je siroka freza?
Ja si posudil batuje 165cm i malo mi je previse za 539. Grije mi se. Moram frezat i odmarat. Ne smijem preopteretit.
 

Frenki F3

Aktivni član
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
73
Nije baš tu tema, al valjda se nebu nitko srdil da odgovorim.!Freza je 165 isto, nemam pojma čija, imamo ju prek 30 g., sad malo frezam laganu zemlju, ide ok. Dok se više delalo, znam da je tata govoril da freza "ubija" traktor i to je istina. Meni je s malčerom propišal na sve strane tak da s iemtejekom treba vuru delati i vuru počivati 😉
 

Najnoviji postovi

Na vrh