• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,383
To je posel.. 👏👏
A poslje pranja se puno put najdeju i neka oštećenja i pukotine koje je masnoća i zasušena zemlja vješto skrivala 🤭
Ultrazvučna posuda se koristi za šrajfe ili ručno pranje? 🤔

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,181
Sve kaj je na slici je prano ručno, naravno minivašem.

Rekel je meni moj majstor koji me učil i rit mi okretal kad je fine poslove delal:
Majstore, kad delaš generalku, a i ostale finije poslove, i kad završiš sa sastavljanjem ruke ti moraju biti masne, ali čiste.
I to me dobro naučil, ostalo sam moral sam....

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
337
Podere se ona cijev kroz koju ide torziona
Valjda je mislil na to, iskreno, terminologija dijelova mi nije jača strana. Znam samo da je bilo lufta i sad je fiksno iza. To za pranje se slažem apsolutno. Ali, nadam se da mi bude hidraulik držal sad i da je kocka dobro izreparirana. Nisam imal hrabrosti osobno to rastepati, nekak sam podvukel liniju do koje idem a kocka mi je space shutlle. Vidim da i mnogi članovi prepuste takve pikanterije majstoru. Ali, dok god je Muha ovde prisutan, tko zna- možda dobim hrabrosti i za nekaj više. Njegovo dijeljenje iskustva mi daje snagu za korak dalje. Na kraju krajeva, do prije leto dan nisam ni znal gde se kresne zetor a sad sam ipak bogatiji za puno više znanja. Hvala svima a posebno tebi Muha. (y) :)
1000143750.jpg 1000143759.jpg

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
337
Evo ga, zakeljeno za ostatak traktora. Sam sam montiral s dizalicom i napravil sam vodilice od M12 navojne šipke i gore prorezal za šrafciger. Malo "A je to" ali upalo je bez da sam ( nadam se ) uništil dihtung. Nek se suši do vikenda jer sutra moram "skoknuti" do Rotterdama i Eindhovena pa onda namontiram još ostatak i proba. Ja sam optimist :)
1000143767.jpg 1000143765.jpg

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
485
Sa vodilicama je najsigurnije takvo nešto montirat normalno gdje se može i ima mjesta. Ja ih imam od 8 do 16 mm napravljene samo sam ih ja radil od šarafa sa tijelom.

Nik89

Aktivni član
Tu od
22 Velj 2022
Poruka
166
Ima neko savjet za kako za 5211 dok je traktor skupa provjeriti da li je lamela dobro najmeštena. Kao ima problem da nekad na mjestu zahrzi dok se oce promjeniti brzina ili reduktor. Nije da stalno hrzi. Ili je samo lamela za zamjenu?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,296
Na starim modelima ti je iza pedale spojke jedna valjkasta gumica,i ona kad pritisneš kvačilo do kraje mora biti malo stlačena,ona ti zaustavlja osovinu mjenjača da lakše ubaciš u brzinu

Na vrh