• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zetor

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
401
Je, istina , više ga raskapam nego kaj delam s njim. Al, takvi mi je horoskop.
Nego, onaj semeering na spojničkoj osovini je bil katastrofa. Opal je van doslovno. Muči me kaj spojnička ipak malo previše lufta ima. Znam da treba malo, ali mislim da možda novi semering nebude riješil moje probleme.
potisni ležajevi isto sviraju.
lamele zamašćene, idu nove svakak. Onaj ležaj u korpi mi izgleda Ok, ali sad kad već mijenjam, budem i njega.
I Pukel je jedan šeširić .Šarafi koje drže capice ( 2 na kardanskoj i 2 na vučnoj )su zavijeni te samim tim nisu ravno stajale u odnosu na potisni ležaj.
Capice bi isto nove ubacil.
Mislim, najradije bi celu novu korpu kupil da znam da nije neko zamjensko sranje.
čekam mišljenje 😅
1000144889.jpg 1000144903.jpg 1000144898.jpg

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,879
U kardanskoj spojnički imaš isto semering, otpusti ona tri imbus šarafa kaj drže kučište lagera i izvadi spojničke van da vidiš kakavi su igličasti lageri ako još postoje uopće. Ili ne diraj niš ak se nećeš iznenaditi :unsure:
Jel ovo spada pod ⚒️ ili🛌 :hahah:

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,883
Samo pazi dok buš skidal spojničke da ti se iglice od igličastog ležaja ne rastepu po getribi onda buš imal veselja ih sve nači.mi smo dvojica skidati ju dole polako vadili da se iglice ne rastepu i povezali ih sa plastičnom vezicom da ostanu na vrpi

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,879
S obzirom da je to igličasti ležaj u kavezu ak je dobar nebu se nikam rasipal a ionak ostaje u spojničkoj jer mu seger neda ispasti van

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
401
ISkreno, nije mi to kristalno jasno, sutra demontiram još to, pa se nadam da budem sve dobro odigral. Prvo donji zupčanik malo van ( kojeg seger drži ), potom one 3 šarafe sa nosača ležaja i spojničke van. Budem polefko vadil , nadam se da ( pošto mi je prvi put ) nebudu odmah komadi igličastog opali v getribu. A ak budu onda stvarno nemam sreće. Hvala na savjetima, sve uvažavam :) (y)

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
401
Uff, dobro je, točno kak je Mika rekel-držali su se igličasti. Sad je sve izvađeno, sutra po dijelove.
A korpa / lamela, najradije bi sve novo ubacil pa sam miran ali ne znam kaj mi bude uvaljeno pod dobar proizvod ( možda gore od ove stare ). Manje više im je cifra 330/350 e ( Masivu zaobilazim ) kod Tractorpro/Hubzin i sl...
Je...i sanjal sam da sam spojil traktor i onda sam spojničke našel u garaži 😅 . Dal su to normalni snovi?:unsure:

1000144916.jpg 1000144917.jpg 1000144919.jpg

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,378
Za proximu smo kupovali komplet korpu u tractorpro i odlična je.. Jeftinije bilo nego capice+ šeširi za staru i tvornički je naštelana.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,879
Te igličaste zamijeni bez obzira kaj su čitavi
Korpa za te rage stare je najvjerojatnije Korurs Poljska meni osobno je bolja varijanta brušenje potisne ploče i zamajca.
Sriktaš turu za Češku i tam si izabereš dijelova kakvih očeš

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,879
Reci u firmi da je bil zastoj da si moral obilazno vozit :hahah:
Kad zbrojiš capice ploču Federe, šarafe, to je tu negde

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
401
Potisni ležaj 2 stupnja mi se uopće nije okretal. Kak se on mijenja , komplet sa nosačem ili može i posebno samo ležaj,? Nije jeftin, koliko vidim...

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,879
Onaj lim kaj ga drži lagano raspertlaš sa malim šarafcigerom tak da ga možeš ponovo vratiti, neznam dal' ga ima za kupiti drugog,bilo je za kupit samo ležaj.

Najnoviji postovi

Na vrh