• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Zimska proizvodnja povrća

Dalija

Član
Tu od
20 Srp 2015
Poruka
33
Grašak može preživjeti zimu ako nije prevelika biljka.
Mali Provansalac i Rondo su kod mene (u visokoj gredici malčirani sijenom) bez problema prezimili.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,740
a onda ga je jednostavnije posijati u 2. mjesecu, nego uzgajati travu i bolesti uz i na njemu... ;)

Dalija

Član
Tu od
20 Srp 2015
Poruka
33
I to kaj veliš :)
Mada nemam trave i dođe nešto prije u rod, više ga ne sadim na jesen već krajem drugog mjeseca posadim presadnice.
Moj post je bio samo konstatacija da ove dvije sorte svakako prežive ( za druge ne znam) i daju dobar urod na proljeće.

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
227
Ja sam to išao saditi tak... vidjela žaba da konja potkivaju.
Češnjak ionak ide, grašak imam sjeme domaće i to više nego ga trebam, a blitva nije veliki izdatak. A zemlja stoji.
Prioriteti su bili češnjak i srebrenac luk, a ovo sve.. ajde da ubijemo vrijeme 🤗🫣
Grašak prema nekima na internetu može sad. E sad, dvije godine smo čekali povoljne uvjete za sjetvu, a onda su naglo počele visoke temperature i podbacio je

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
867
Moja mati je uvijek sadila grasak u jesen i uvijek je bolji od onoga u proljece sadjenog.
Cesnjak se je od pamtivijeka sadil u jesen.
I crveni luk, glavice koju su proklijale su se uvijek u jesen sadile.

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
227
Lani sam pokrio salatu u persin sa agrilom direktno na povrće i nije se pokazalo dobro. Sada bi stavio poluobruče od šipki i pokrio. E sad da li može i najlonska folija ili je bolje agrotekstil. Msm preko najlona će i voda odletjeti ako bude kiše

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,740
agrotekstil vani nije dobro rješenje nikako...najlon je već bolje, ali treba se igrati kod sunčanih i toplih dana, i otvarati...

damir23

Aktivni član
Tu od
26 Velj 2023
Poruka
227
Lani sam pokrio sa agrotekstilom kak su mi savjetovali, ali persin i salata su ispod kiksali. Istina, iz ostataka salate s korjenom porasla je nova. Ali peršin je strunul.
Zato sam sad odlučil napraviti tunele samo nisam znal kaj gore staviti

Najnoviji postovi

Na vrh