Ma sve ok, znam ih i ja. Ali ima ih brdo onih koje nisu takve bakice, i zbog takvih koje nisu ja ću si uvijek dozvoliti da me poneka sa bemvejcem pređe.
pa znam, kada smo prodavali na Žitnjaku, znaš i sam da nisam naivna, znaš da smo sortirali paradajze u tri klase i da je i druga i treća išla za bagatelu,a onaj tko ju je kupio je prodaje ko i prvu. Evo, ja na klupi imam nesortirano i sve prodam po istoj cijeni - dam ljudima da biraju, i ode......nema veće i manje cijene.Ali poanta je u tome da se trebamo okretati tržnici na malo, gradskoj, sajmovima, težiti da kupimo barem većinu proizvedenoga u Hrvatskoj.
Mene fasciniraju ljudi koji me pitaju za ovog albanca koji prodaje iza mene - pa kaj, on nije proizvođač? - a niti govori naš jezik kak treba, osjeća mu se naglasak i teški izgovor, prodaje limun, banane, grejp, zimi grožđe, jagode.... - ono što zdravopametski i logički svaki normalan čovijek može vidjeti i zaključiti da to ne može biti njegov proizvod - i ništa to njima ne znači, a kao, oni bi kupili domaće od domaćeg čovjeka. Bi brus. Sa riječima bi.
Sjećam se kada sam došla na plac prošle godine, svi su bili nagorušeni i gledali me podozrivo, smještali mi prljave igrice - a gledam ja malo onako, oko sebe, i vidim - svi, ali baš svi kupuju robu kada nešto ide, a njima svoga usfali. Ili to uopće nemaju svoga. I ne velim ja ništa, ne zamjeram, jer klupa se platiti mora, prodao ti na dan za sto kuna ili dvijetisuće i sto, i vidim da im robu dopeljaju naši, međimurski ljudi, i mislim - ma neka.....barem je to naše, sa naših polja, i to je bolje nego da dođe onaj koji baš sve kupi i još k tome uvozno.
bitno je da kreće nabolje.