• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ZMAJ 142

code

Dobro znana faca
Tu od
30 Ožu 2008
Poruka
2,136
Skuzio sam da ste nesto oko pumpe radili.

Sada me zanima zasto se to radi?
Jel bas ono nuzno?

kiraj

Član
Tu od
13 Ožu 2009
Poruka
303
Veruj mi da sa tim nisam upoznat,meni je to rečeno u servisu i ja sam prihvatio.Verovatno ima neko na forumu ko to bolje zna ,pa neka proba da objasni.

B

Bobo

Guest
Motori za cestovnu uporebu pod opterecenjem sami dizu okretaje da odrze putnu brzinu. Mislim da ima i razlike i u kocenju motorom izmedju cestovnih vozila i radnih strojeva...

Sve u svemu, regulator se trebao mjenjati, jer on drzi jednake okretaje bez obzira na opterecenje, dok je cestovni "meksi"... nesto smo o tome razglabali davnih dana na forumu, samo se slabo sjecam. netko je dao objasnjenje slicno ovome. ja se ne sjecam 100% u cemu je bila rijec, ali razilke postoje i nisu zanemarive.

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
Može jedno pitanje za one koji se razumiju u Zmaja, šta bi moglo biti procurilo mi je ulje naprijed na volanu, znači tamo iznad uvlačnog grla, ali izgleda curi negdje odozgora pošto su sva 4 crijeva mokra znači da ulje dolazi od nekuda iznad crijeva! :scratch :?: Prvo sam mislio da je neko crijevo puklo pošto su dosta stara, ali izgleda nije do toga. Kako uopće izgleda taj volan naprijed dali su to neki ventili i šta bi se tu moglo napraviti! Ne curi nešto previše, onak tek toliko da kapa ali ga nisam još palio pa se bojim da bi mogla biti poplava kad upalim Zmajčinu! :oops: :roll:

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,804
Dal bi se promjeniti semering ili o-ring (ovisno o izvedbi).
Ali nema izgleda, moraš biti siguran od kud curi, a kad se zagrije u žetvi onda bu teklo ;)

daniel2356

Član
Tu od
14 Svi 2009
Poruka
550
muhanicar kaže:
Dal bi se promjeniti semering ili o-ring (ovisno o izvedbi).
Ali nema izgleda, moraš biti siguran od kud curi, a kad se zagrije u žetvi onda bu teklo ;)
Tu istu stvar sam imal na Deutzu, procurio je orbitol volana, pa sam stavio drugi od IMT-a zglobaša, ali je veće kubikaže pa je bilo dovoljno pola kruga volanom da smota sa pune lijeve na punu desnu stranu kotača, pa se nije moglo tak voziti, nakraju sam promjenil gumice na originalnom orbitolu, i sve pet. kad se zagrije ulje onda je bila poplava ispod kabine.

kiraj

Član
Tu od
13 Ožu 2009
Poruka
303
Prvo ga očisti i upali kombajn da radi pa tek tada vidi tačno mesto curenja.Hoće i moj preko zime da pusti koju kap ulja kod orbitrola ,kao i na klipovima što dižu heder a kad počne da radi nepušta nigde.

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
danas i ja po prvi put isprobao zmaja u u.repici,adapter sa stolom radi jako dobro,a kombajn ne rasipa repicu jer smo ga dobrano pretresli i pazili da se i svako sumljivo mjesto na kojem može biti gubitaka začepi.prinos je zadovoljavajući na 0,5kj izvršeno je oko jedne tone u. repice.

B

Bobo

Guest
josip123 kaže:
danas i ja po prvi put isprobao zmaja u u.repici,adapter sa stolom radi jako dobro,a kombajn ne rasipa repicu jer smo ga dobrano pretresli i pazili da se i svako sumljivo mjesto na kojem može biti gubitaka začepi.prinos je zadovoljavajući na 0,5kj izvršeno je oko jedne tone u. repice.

SLIKEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE ;) ;)

Zelim za arhivu par slika kombajna s hederom za uljanu repicu. To nikako nemoj zaboraviti ;) Ja te ne stignem ovih dana obici, iako sam imao u planu da to vidim u zivo :(

Tu od
3 Tra 2010
Poruka
465
Axial kaže:
Bok svima!

Glede licence Zmaj-a jedan čovjek blizu mene (iz Velike Trnovitice) tvrdi da ima doma starijeg New Hollanda koji je jednak Zmaju 141. Paše većina dijelova sa Zmaja na njega. Mislim da se ne radi o licencnoj proizvodnji nego o kopiranju. Ako budem u blizini možda ga odem pogledati.

da, CLAYSON, prije NEW HOLLANDA i preuzimanja od strane istog radio je kombajne pod istim oznakama, inače sigurno znam da je clayson prodao licencu POLJACIMA FMŽ BIZON, danas NEW HOLLAND.....
tu si pročitaj, sve piše www.konedata.net

H

Hrco01

Guest
pravim objekt za poljp. strojeve. Pa pošto u skorije vrijeme planiram kupit kombajn zanimaju me dimenzije tj. visina zmaja 142???

josip123

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2009
Poruka
1,334
Hrco01 kaže:
pravim objekt za poljp. strojeve. Pa pošto u skorije vrijeme planiram kupit kombajn zanimaju me dimenzije tj. visina zmaja 142???
mislim da je visina Z142 3,75-3,8m,ali ja bih ti preporučio da sa objektom ne ideš ispod 4,1m jer tko zna možda ćeš nekada kupiti veći kombajn od zmaja. ;)

thompsonzfa

Član
Tu od
20 Ožu 2009
Poruka
238
Mi smo radili šupu baš za Zmaja 142 i radili smo krov na jednu strehu tako da prati visinu kombajna; prednji kraj je visok 3.60 m bez rotirke, srednji dio kombajna 3.30, a zadnji je kraj visok 2.70 a dužina šupe je nekih 7,5 metara tako da ne zakišnjava! Širina kombajna od gume do gume je 3.30, ali kao što Josip kaže stvarno bolje je napraviti malo veće, kod nas je taman da ni igla više nestane :scratch :lol:

H

Hrco01

Guest
evo ovako šupa je več u izgradnji, još je ostao krov...al po vašim dimenzijama meni u nju stane samo zadnji kraj kombajna, u svakom slučaju hvala, sad znam planirat novi objekat za kombajn!!! šupa nikad dosta :)

B

BAGERISTA

Guest
Sve je bolje,,nego da je na otvorenom,,pa makar i najlonom pokriven....... ;)

bole

Član
Tu od
7 Sij 2009
Poruka
639
pozdrav
trenutno radim neki remont na ZMAJU 142 pa kad je več rastavljen dobar dio htio bi ga ofarbat pa me zanima ( nemogu se odlučit ) kojom bojom ofarbat felge, donji i gornji dio kabine svi farbaju sad u sivo el vam ljepše izgleda sa žutom bojom ili sivom
093c2ad6550f640x480.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
big703114sam0010.jpg
[/URL] Uploaded with ImageShack.us[/IMG]

Najnoviji postovi

Na vrh