Ma Bagudina nema nikakvih problema što kasniš sa filmovima,
bolje ikad nego nikad
.
Da traktori AGT su nas su naviše dojmili u klasi mali voćarsko-vinogradarskih
traktora snage do 40 ks sa stalnim pogonom na sva četiri kotača.
Što se tiče traktora modela AGT 830 koji koristi platformu i kompletnu mehaniku od TV
serije 800 sa mali "izboljšanjima" (kako bi rekao naš član firemanpetar) i puno kvalitetnijom završnom.
Traktor je na prvi pogled puno kvalitetnije napravljen u odnosu na domaću proizvodnju
(može se po kvaliteti izrade pariti sa traktorima proizvodne nekadašnjeg slavnog "Tomo Vinkovića")
Možda jedina mala zamjerka na mjenjač od promjena grupe brzina (brza-rikverc-spora) koji se
malo teže pomiče jer je u sredini u stupu upravljača, a ima dosta aksijalnog i rafalnog lufta,
da su to malo čvršće napravili puno bi se lakše mijenjale brzine. Ukratko vrijedi svake kune.
Što se tiče modela AGT 835 T/S ne treba baš previše trošiti riječi tu se potpuno slažem sa tobom Bagudina. Traktor je povoljniju u odnosu na preostalu konkurenciju od 20 000 kn, pa skoro do cijene od 40% cijene traktora (BCS, AC, Pasqvali, Ferarri), a neki elementi su puno bolje posloženi nego kod konkurencije (ručica za uključivanje žmigavaca, svjetla i sl., te puno više metalnih dijelova na limariji) dok kod konkurencije prolazi većinom plastika,
a na radnom stroju mi se više sviđa željezo, a ne plastika ipak je stroj za rad, a ne za šminku
. Dakle da i kažem koju riječ o mehanici, kako sam već i naveo u par postava prije
mehanika i transmisija se koristi od Antonio Corarro traktora (mjenjač je 8+4) potpuno sinkronizirani, kruta šasija sa prednjim hidrauličnim upravljanjem. motor je Lambordini 35 ks, 3 cilindra hlađen tekućinom, ujedno mi se je svidjelo što ima hladnjak motora veći za duplo od konkurencije te samim time može se biti siguran da motor neće tako lako da zakuha. Ujedno i ima kardan sa 540 i 1000 c/min bez obzira u kojem se hodu traktor nalazi
(brzi,spori ili rikverc hod).
Upravo tako svaka čast našim susjedima Slovecima koji su se malo odmakli
od starog dobrog TV i napravili novi traktor po prihvatljivoj cijeni.
Da točno je da sam ja zagnjavio malo osoblje na AGT štandu jer su me traktori dojmili na prvi pogled
,
i kao sam već rekao ako se ikad ukaže prilika volio bi da jedan zaluta u moje dvorište.
Ukratko AGT
rayer:
rayer:
rayer: