• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Akumlatorski punjači i starteri.

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Krivo ti se čini!
To su isto start-akumulatori.
Namjena im je uglavnom za nova vozila sa start-stop sustavom,di se sam motor gasi na semaforu... i dobar je za kamperice,jahte i ostala vozila koja troše dost struje dok motor ne radi.
Ak se na varam baš kod te Varte je tak da je elektrolit vezan u neke kao spužve u kojima su ploče. Tak da nebi smjelo biti taloga.

I naravno tu su još i oni marketinški "svemirski" matrijali koje inače samo NASA koristi ;)

mzilja18

Član
Tu od
27 Velj 2010
Poruka
440
ako je jedna licna 10 A a ovdje ih ima jedno40 onda nije teško izračunat

kizbaja

Novi član
Tu od
4 Velj 2012
Poruka
4
imas u autodjelovima osigurace od golfa dizela kostaju par kuna
sigurnije je nego ta zica

1 licna od zice 1.5mm2 je 3A a od 2.5mm2 je 4A

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
imas u autodjelovima osigurace od golfa dizela kostaju par kuna
sigurnije je nego ta zica

1 licna od zice 1.5mm2 je 3A a od 2.5mm2 je 4A

Toliko ampera trpi u redovnom radu.Al ovo bi se trebalo topit ili pregorjet!
Tak da ne igra to od 3-4A;)

Na koliko se topi licna od 1,5mm2 :?::?::?:

PUKNUTI sigurno zna :weedman:

Meni izgleda ovak od oka ok ta žuto-zelena 2 x 100A. 100 na žutu 100 na zelenu :mrgreen:

B

BAGERISTA

Guest
Od koliko si to na njemu stavio osigurač??

Ovaj nepopušta..............:rolfer::rolfer: to ti je najsabiji...:lol::lol:1A:lol:

Meni izgleda ovak od oka ok ta žuto-zelena 2 x 100A. 100 na žutu 100 na zelenu

Dođe prijatelj,,,i idemo palit,,,,šlepera,,,,,nema majci,,,ovaj dere...
To je jedino bilo pri ruci...nakon ča je zgorija,,,onaj od limića..

Posljednje uređivanje od moderatora:

puki22

Član
Tu od
27 Ruj 2007
Poruka
890
Ajmo onda uzet od BAGERISTA osigurač.
Ja vidim :rolleyess: 5-6cm i valjda je oko 6mm2 možda i 4 :rolleyes:

lamborghini

Član
Tu od
24 Sij 2012
Poruka
66
Ispravljač za brzo punjenje se može lako napraviti od motora veš mašine i alternatora. Ja sam bio napravio i koristio takav punjač. Vrlo brzo dopuni izverglan akumulator i što je najbitnije ima kontrolu punjenja pa ga neće prepuniti i oštetiti.[/QUOTE]

zdravo ,zanima me dali na ovaj princip moze isto posluziti za pomoc za paljenje traktora-kao starter ili kako se kaze.pozdrav.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Ispravljač za brzo punjenje se može lako napraviti od motora veš mašine i alternatora. Ja sam bio napravio i koristio takav punjač. Vrlo brzo dopuni izverglan akumulator i što je najbitnije ima kontrolu punjenja pa ga neće prepuniti i oštetiti.

zdravo ,zanima me dali na ovaj princip moze isto posluziti za pomoc za paljenje traktora-kao starter ili kako se kaze.pozdrav.[/QUOTE]

Imao sam sličnih pokušaja s jednim alt ...kad bude prilike idem sa više ...ali trebaš močnu motorčinu .
Voli bi vidjeti kak tjera motor vešmašine alt od 50 ampera kaj je zbilja mizerija .

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
Za palit traktor alternatorima, ti treba bar 3kW motorčine....Puno jeftinija varijanta je kupit booster.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Za palit traktor alternatorima, ti treba bar 3kW motorčine....Puno jeftinija varijanta je kupit booster.
LAko je tebi kupit kad imaš za onako skup puljač .
Alte i EM ima na svakom otpadu ..uz malo vještih prstiju čuda napraviš .

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Jeftinije je ako imaš običan aparat za varenje/švasanje, kupi 4 ispravljačke diode i eto ti startera.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
a kako mislis spojiti toliko alternatora na jedan motor??
hm.. dobro pitanje ..
Ima sad jednog od 65 amprea na motrou od (mislm) 1,5 kWh jest da nemam 100 % kondezatora ali na punom teretu motor stane

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,355
Energija potrebna za puniti akumulator je mala, ali za palit traktor je potrebno oko 250 A i to trenutnih. Ako kažeš da 1,5kW je mukotrpno za 65A, koliko treba motora od veš mašine da bi se palio traktror, npr 539?

lamborghini

Član
Tu od
24 Sij 2012
Poruka
66
Jeftinije je ako imaš običan aparat za varenje/švasanje, kupi 4 ispravljačke diode i eto ti startera.

imam aparata 3-komada samo mi nije jasno kakve su to diode,moze li koja slika ili shema unapred hvala -i jel to prikacim kao pomoc na akumulator na traktoru pozdrav..

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Energija potrebna za puniti akumulator je mala, ali za palit traktor je potrebno oko 250 A i to trenutnih. Ako kažeš da 1,5kW je mukotrpno za 65A, koliko treba motora od veš mašine da bi se palio traktror, npr 539?
Mene ne zanima motor od veš mašne jer znam da on to ne može tjerati .
A trebaš znati da to sve ne vrijedi ništa bez akumulatora ..dakle to stoji samo za pripomoč .
I ima dobrano iskustvo da to i pripomogne . 65 dodatnih ampera i vjerojatno povišena voltaža itekak pripomogne .

imam aparata 3-komada samo mi nije jasno kakve su to diode,moze li koja slika ili shema unapred hvala -i jel to prikacim kao pomoc na akumulator na traktoru pozdrav..

Imaš negdje temu o tome ..žvakali smo to dane i noči

Na vrh