ta priča ''bez održavanja'' je meni smiješna i izmislili su je prodavci odosno proizvodjači
fazon je u tome što svaki akumulator treba održavanje , znači prvo glupost u izrazu , ako ne treba održavanje evo uzmemo nova akumulator i ispraznimo ga pa ostavimo recimo dvije godine , e nakon toga odnesemo ga prodavcu odnosno onome koji je dao garanciju i pitamo treba li održavanje :butthead:
to se sve radi kako je već neko rekao sjetili se ljudi da mogu ti prodavati akumulator svake 3 godine a ne 10 ili čak i više
svi ovi ''klasični'' akumulatori trebaju održavanje a to je
provjera nivo tečnosti i njeno dopunjavanje , e tu je problem jer ti oni zalijepe naljepnicu koju moraš skinuti da bi dolio vodu a onda automatski gubiš pravo na reklamaciju
a ako to ne uradiš , onda ti sigurno akumulator crkaje tik nakon isteka reklamacije
ja uvijek kontrolišem stanje elektrolita i zabole me za preropuke proizvodjača jer njegove preporuke o neodržavanju samo njemu odgovaraju , meni nikako :roll:
normalno treba obratiti pažnji na kontakte da ne dodje do oksidacije pa topljenja stubića
pa onda napon i struja punjenja i prašnjenja i još mnogo toga
ali me nikako nemogu ubijediti da je bolje akumulator ne održavati :madmana: