• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Akumlatorski punjači i starteri.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,134
Re: Akumlatori i punjači.

Imam ja starter tipa homemade neznam koliko je ampera ali debelo pomogne pri paljenju po mrazu , i skoro ga uvijek spajam u teškim uslovima paljenja

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,724

Starter spajate na akumulator ili akumulator otpajate pa spajate na kablove?

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,911

Imam ja starter tipa homemade neznam koliko je ampera ali debelo pomogne pri paljenju po mrazu , i skoro ga uvijek spajam u teškim uslovima paljenja

na takvo nesto sam i mislio,

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Dajte mi pojasnite potrebu za dopunjavanjem akunulaora na punjač ?

Argumenti tipa ja sam tak radio i držao je 5 godina ne prihvačam .

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143

Power neznam di nabavljaš akomulatore ali nevjerujem da ne izdrži 2 godine, pa kaje to za marku? Ja na ursusu imam toplu 100Ampera ide mu več 4 zima, nikad ga ne skidam, traktor stoji na ledini punjač je videl ovo proljeće na 3h i to jer mi se spraznil, otišle četkice na alternatoru, dođi sad kod mene u noči je bil minua ima da ursus zvekne na drugo verglanje i to samo zbog plavca, da je ed nutra palil bi od prve.

Sent from my move 2 using Tapatalk 2

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,911

bez obzira staretr treba imati doma,sacuvas aku zimi od nepotrbenog praznjenja, sacuvas pokretac, ovako ga brze pokrene,

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143

Power ne velim da netreba imati, dapaće to je vrlo dobra stvar, meni je samo čudno zašto ti akomulatori tako kratko traju? :confused:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,911

ne kazem da je to uvijek slucaj, bude ih koji traju i duze, ali sam se vise odnosio na to sta ljudi pisu ovdje, koliko njima traju, garancija i gotovo, e onda bi se uz starter mogao korisiti jos jednu zimu i cijelo ljeto, to je poenta price

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143

I meni je čudno da ljudi kude bosch, munju, baner, vartu koji su razvikani a ispada da topla koja je skoro najjeftinija drži minimalni jedamput dulje.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Ja imam starter od alternatora ..ja sam prezadovoljan ...

mišljenja sam da je starter precjenjen ...jer ako ja to pravi starter to košta i to je obavezno trofazni uređaj .
Također sam mišljenja ako se starter spaja paralerno i iole ispravnim akumulatorom on istom radi nepovratnu štetu .

moje mišljenje je da zanekoga tko ima par strojeva bolja kombinacija uzeti aku od 140 ili manje ampera .
montiran na kolica ili obične tačke , čuvan na toplom mjestu , redovito nadopunjavam bude durao sigurnih 5 godina .
cijena startera kakvog ja smatram poštenim uređajem je 4-5 x cijena akumulatora .
A to je 4-5 x 5 godina = 25 godina startanja koja ne rade štetu na generacijma elektronike koja dolazi uz motore , nema razvlačenja kablova , opasnosti od udara struje itd.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143

Puknuti jel može koja slika od te tvoje tvorevine.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,911

altelnator max moze da nekih 50 ak A, to moze biti samo mala pomoc akumulatoru

Posljednje uređivanje od moderatora:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Puknuti jel može koja slika od te tvoje tvorevine.

ima negdje več rasprava oko toga ..potraži ..bila je i slika .

altelnator max moze da nekih 50 ak A, to moze biti samo mala pomoc akumulatoru
očekuj film za koji dan pa budeš vidio kaj može jedan alternator ..da nadodam da je hakiran pa daje preko 15 V

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953

I meni je čudno da ljudi kude bosch, munju, baner, vartu koji su razvikani a ispada da topla koja je skoro najjeftinija drži minimalni jedamput dulje.

Kawasaki marka igra ulogu ali ulogu i to veču igra ispravan traktor meni Zetori pale na okretaj Imt na 3-4 (sa grijačem) na -15 a Bosc s-4 samo riječi hvale 10 mjeseci u godini je stajal od 10 mj do iduče godine 8 mj i palil traktor kao da je jučer radil no i 60 mj garancije i preko 1 000 kn za 75 ah baš i ni je malo .

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,911

ima negdje več rasprava oko toga ..potraži ..bila je i slika .

očekuj film za koji dan pa budeš vidio kaj može jedan alternator ..da nadodam da je hakiran pa daje preko 15 V

koje snage je el, motor koji ga pogoni, dobra stvar bi bila, to mozda i postoji za one koji imaju vise traktora, el.motor sa reduktorom, spojis ga na zadnje vratilo pustis da vrti na prazno, stratas traktor i pustis kuplung vratila da spoji pogon i potjera motor traktora.

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,911

da namjena mu je za svasta nesto, a ono osnovno a pogotovo da strta dizela od 2,5 l kako su naveli, cisto sumnjam

Gajtan

Dobro znana faca
Tu od
25 Pro 2013
Poruka
1,111

To kod tebe samo,drugi pisu drugacije

Gle, prvi i osnovni problem je što ljudi imaju neispravne alternatore i inastalaciju pa se događa da prefilavaju i time spale akumulatore ili ne puni kako treba a pošto ne puniš akumulator ispravljacem stalno je slabo napunjen i to mu skracuje životni vijek na pola. Ali gle niti cu ti ja pametovati niti ništa. Ti slaži svoje izume za paljenje i radi kako hoceš. Tvoja stvar.

Dajte mi pojasnite potrebu za dopunjavanjem akunulaora na punjač ?

Argumenti tipa ja sam tak radio i držao je 5 godina ne prihvačam .

Vec smo na nekoj temi nemadugo razgovarali o tim stvarima. Prva i skoro najvažnija stvar je da kad kupuješ akumulator znaš kaj kupuješ. Nikako ne bi smio kupiti akumulator stariji od dva mjeseca od onog datuma koji mu je tvornicki otisnut. Uz to punjenje akumulatora redovito može samo pomoci jer što je akumulator puniji to je za njega bolje (uz napomenu da ga ne puniš ko lud da ga spališ) :icon_e_biggrin: Svaki mjesec jednom napuni akumulator na nacin da ga spojiš danas popodne i sutra ga skineš s punjenja. Ja recimo imam Bosch punjac, ništa specijalno.

Probaj tako raditi pa ceš se uvjeriti. Ni jedan ti ne bude trajal ispod 5 godina to ti garantiram.Naravno, opet uz pretpostavku da imaš kolko toliko ispravno punjenje na traktoru. Ako ti alternator druka ko lud i prefilava žali bože svega onda. To ti je toliko od mene, a ako ti treba strucno pojašnjenje sa strucnim terminima MUHA bu ti to bolje znal on je i delal s tim...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

Vec smo na nekoj temi nemadugo razgovarali o tim stvarima. Prva i skoro najvažnija stvar je da kad kupuješ akumulator znaš kaj kupuješ. Nikako ne bi smio kupiti akumulator stariji od dva mjeseca od onog datuma koji mu je tvornicki otisnut. Uz to punjenje akumulatora redovito može samo pomoci jer što je akumulator puniji to je za njega bolje (uz napomenu da ga ne puniš ko lud da ga spališ) :icon_e_biggrin: Svaki mjesec jednom napuni akumulator na nacin da ga spojiš danas popodne i sutra ga skineš s punjenja. Ja recimo imam Bosch punjac, ništa specijalno.

Probaj tako raditi pa ceš se uvjeriti. Ni jedan ti ne bude trajal ispod 5 godina to ti garantiram.Naravno, opet uz pretpostavku da imaš kolko toliko ispravno punjenje na traktoru. Ako ti alternator druka ko lud i prefilava žali bože svega onda. To ti je toliko od mene, a ako ti treba strucno pojašnjenje sa strucnim terminima MUHA bu ti to bolje znal on je i delal s tim...
starno sami argumenti

Najnoviji postovi

Na vrh