Ako je motor ''tanak'' , kupovina novog akumulatora sa ciljom rješavanja problema nije isplatna investicija. Nikako.
Starter imaš vječno (skoro) , a dobar akumulator 3 godine , možda.
Pretpostavljam da pod "tankim" motorom podrazumijevaš da ima slabu kompresiju. Ako to motorno vozilo, bilo koje vrste, uz to još ima i loš akumulator, ti tvrdiš da je spas u pomoćnom "starter uređaju". Ja se s time ne želim i ne mogu složiti, ukoliko bi ga koristio za povremeno paljenje jednog motornog vozila. Gdje je tu i kakva je tu računica isplativosti, osim ako te nije briga koliko to košta, jer ti to želiš imati i baš te briga za sve drugo na svijetu.
Čestim korištenjem "starter uređaja", za startovanje motora s lošom kompresijom i lošim akumulatorom budeš si nepotrebno skratio životni vijek anlaseru, a možda ga i vrlo brzo dokrajčiš, da mu se razlemi, razlota rotor, ili raspadnu pletenice / žice na četkicama i još što šta drugo.
Rekao sam da je taj uređaj pogodan za velike radionice, a teško da je isplativ za male korisnike. U ostalom pa kome to treba "bolesno motorno vozilo" u nedogled, bolje da ga nema ako ga ne može redovito održavati ispravnim?
Da se razumijemo imao sam godinama priliku koristiti "starter uređaje" različitih snaga, od malih za stojadine u Auto Hrvatskoj, preko onih za fapčine u PZC-u, do tenkovskih u vojnoj radionici s kojim sam čak jednom palio i helikopter koji je prenočio... Uglavnom smo ih mi profesionalci izbjegavali; radije sam imao ono što je netko i ovdje spomenuo. Imao sam kolica, na njima 2 pumpana kotača od tački, u njima dva akumulatora 12V 135 Ah, debelu briku, kablove finožičane, mislim da su bili presjeka 35 kvadrata i na njima ozbiljna krokodil kliješta. Nije bilo tog motora kojeg nisam kresnuo, ako je bio problem u akumulatoru, bez obzira da li je bio 12V ili 24V,
dakle znam što tipkam, nisam kako ih posprdno nazivate "gugl majstor"...
Za zlu ne trebalo u garaži ja još uvijek imam svoje stare, produžne, finožičane kablove, sa itekako jakim krokodilkama, pa mogu da pomognem i kombajnu i traktoru i peglici ako treba.