savoris
Točno, krivo si si protumačio što sam mislio i napisao; nisi ti meni rekao da sam ja gugl majstor i nije meni to ovdje napisao ni nitko drugi, ja sam samo usput napomenuo da točno znam što pišem, jer nisam gugl majstor, da se ne bi netko uzaludno trudio svrstati me u tu kategoriju, okončajmo sada ovaj dio rasprave i stanimo na tome.
Možeš ti pisati što ti je volja, a ja tebe uvjeravam da nema te niske temperature kod koje nisam morao paliti koje kakve krntije ili strojčine. Mladost ludost, imao sam prije tridesetak godina i svojega fiata 850 sport cupea, krntiju, napravljenog od druga dva auta, društvo mi ga je posprdno zvalo Lunohod. Bilo je vani minus 27, izašao sam van okrenuo ključ i motor je veselo brundao, a što je najvažnije dobio debelu okladu.
NEMA SMISLA da sad elaboriram koliko puta na vojnim poligonima, na debelim minusima palio u gotovo normalno nezamislivim situacijama, dok su vojnici ispraznili akumulatore, jer su se recimo satima grijali na Webasto grijače...
ti su uvjeti jaaaako slični kraju u kojem pretpostavljam da ti živiš, kojeg si spomenuo.
Tvrdim da samo treba biti dobra kompresija, ispravno podešeno paljenje, dobar anlaser i akumulator, ako je dizel dobar grijač i nema da motor ne bude kresnuo
I ne, ja ti ništa ne dramatiziram, imam previše svakakvog iskustva i točno znam kakve se sve situacije mogu dogoditi sa bilo kakvim anlaserom, akumulatorom, baterijskim preklopnikom 12-24 itd.
Kad bi mogli staviti na hrpu sve anlasere koje sam popravio za malo više od 40 godina radnog staža što misliš koliko bi ih bilo? Kada bi samo imali na jednoj hrpi sve rotore koje sam morao ponovo lotati dok su izbacili zin / lem, bilo bi ih ohoho.
S ovime tvojim tekstom se slažem slično sam i ja napisao:
copy-paste
Imati starter je jako dobro i korisno za onoga ko može da ga priušti iako je to stvar koja ti tek nekoliko puta godišnje treba pa makar to za nekoga bio i fetiš , bolje takav fetiš nego bezbroj drugih beskorisnih stvari u našim životima koje imamo a zaboravljamo.
završetak copy-paste