Markec
Član
- Tu od
- 9 Ožu 2012
- Poruka
- 282
Re: akumulatori
S koliko ampera si ga punio i koliko je napon na ćelijama kad ga napuniš i kad krepa?
Sumnjam da bi ga s tri ampera uspio 'probuditi' u nekom normalnom vremenu, ako uopće i bi.. Pogotovo traktorski akumulator. Možda dobiješ nešto iz njega, ali vrlo kratko..
P.S. Neki dan sam startao kamion s dva boscheva od 140 Ah (nije greška u njima). Kad otvorim tiristor na max, puni preko 200 A i treba mu minuta da digne struju u akumulatore..
evo ja danas htio upalit traktor nakon nekih 7 dana, kad ono neće. ne može ni okrenit anlaser. probam napunit akumulator, al izgleda da nis od toga, punio se pola dana, i opet ne može ni okrenit. jel moguće da tak krepa odjednom? prošlu subotu upalio na zub i radio i sve bilo ok. koji mi predlažete, onako da je dobar odnos cijene i kvalitete, treba mi neki od 70 - 75 ah. ovaj CROWN radio nekih 5, 6 godina i bio sam zadovoljan
S koliko ampera si ga punio i koliko je napon na ćelijama kad ga napuniš i kad krepa?
Sam postupak racunanja punjenja olovnih akumulatora je veoma jednostavan : struja x vreme = amper sati.
Naprimer, ko je akumulator punjen 12 sati strujom od 3 ampera znaci da je u akumulator "ubaceno" 36 Ah.
Struja se smanjuje sa porastom napona, pa to ne znaci da je svih 12 sati akumulator punjen strujom od 3 A
........
Sumnjam da bi ga s tri ampera uspio 'probuditi' u nekom normalnom vremenu, ako uopće i bi.. Pogotovo traktorski akumulator. Možda dobiješ nešto iz njega, ali vrlo kratko..
P.S. Neki dan sam startao kamion s dva boscheva od 140 Ah (nije greška u njima). Kad otvorim tiristor na max, puni preko 200 A i treba mu minuta da digne struju u akumulatore..
Posljednje uređivanje: