• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Akumulatori

• Temu pokrenuo dgeceg
  • Datum prvog posta

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
2,539
Malo je čudno objašnjeno. Ako ide novi garantni list,više se ne poklapa datum s računom. A to je uvjet da se prizna garancija. Sad ovisi od prodavača. Ja sam u mileru mijenjal aparat za šišanje i uredno nakon skoro dve godine dobil novi račun,pošto je kod njih račun ujedno garancija. Drugog obrasca nema. I tak ,novi proizvod ,novi račun i nove 3 lete bez brige i pameti

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja sam jedan alat reklamiral nakon dve godine i poslal ga na servis, ustvari, oni su poslali neku špediciju po njega.
Nakon kaj su ga probali popraviti zvali su i rekli da mi budu poslal novi jer se ovaj ne isplati popravljati i rekel mi je čovek nek si čuvam račun jer oni imaju u evidenciji da su proizvod zamjenil novim i da mi garancija vrijedi daljnje 3 godine jer je to novi proizvod.
Za sad nisam koristil tu "novu" garanciju koja se pomalo več i istječe, a da bum iskren ni nebi. Ako se proizvod nije otplatil za tih 5 let ni nebu nikad......

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Ja kad sam pipu mjenjao jer je propišala u garanciji,kad sam dobio novu rekli mi da garancija svejedno vrijedi po starom računu,bez obzira kaj sam dobio novu zamjensku.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Definitivno je da ispunjenje garancije / jamstva varira, od slučaja do slučaja.
Super je ako netko nakon određenog vremena i protjeka garancije dobije novi proizvod i novu punu garanciju.
Iako, ako smo pošteni, nije nimalo lošije dobiti novi proizvod, ali mu garancija vrijedi do kraja prvotne garancije, kod kupnje proizvoda. Istina da je ljepše dobiti novu punu garanciju, ali što bi bilo, kad bi bilo da nam se druga strana zainati i ustraje da nam dokaže naše greške u upotrebi, pa uzme proizvod u popravak i to traje danima.
Danas smo mi kao kupci i potrošači uveliko na dobitku.
Trgovinama danas da spomenem Lidl, Bauhaus nije problem da nam zamijene robu, vrate novac 👌👍 mi smo kao kupci tu u super poziciji.
Akumulator kao akumulator uvijek može biti super, ili malo problematičan, tu ovisimo o pristupu i snazi trgovca. @MUHA je super prošao, netko možda ne bude imao isti tretman, pa dobije drugi akumulator samo na ime prvog i jedinog jamstva.
Uh, zakaj to ne stane u samo 3 riječi 🤔?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
. @MUHA je super prošao, netko možda ne bude imao isti tretman,
Moguče, muha ima tam u frišu neke zasluge koje gazda nije zaboravil, a očito su i radnicima u sječanju ;)
Ok su dečki za sve mušterije.

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
I gazda i dečki su okej i za druge kupce bez obzira jel muhać ima kakove zasluge

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ja zaista nemam pojma da li kolega forumaš @MUHA ima ikakve, ili nikakve zasluge, ali tvrdim da je jako dobro prošao s reklamacijom akumulatora. Takav tretman želim svima u nevolji.

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Ja kad sam pipu mjenjao jer je propišala u garanciji,kad sam dobio novu rekli mi da garancija svejedno vrijedi po starom računu,bez obzira kaj sam dobio novu zamjensku.
Od 1.1. o.g. su za novi proizvod (kojim je zamijenjen reklamirani) dužni izdati novu garanciju.

Tak da @MUHA i nije trebal imati zasluga (ne sumnjam da ih je imal), već su u Friš-u postu postupili po zakonu, odnosno onak kak bi trebali i mnogi drugi (koji to, naravno, izbjegavaju).

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,906
Od 1.1. o.g. su za novi proizvod (kojim je zamijenjen reklamirani) dužni izdati novu garanciju.
Jbga,ja je mjenjao prošle godine

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
I gazda i dečki su okej i za druge kupce bez obzira jel muhać ima kakove zasluge
Upravo tak, ja sam poslal balavca po neke četkice i onaj stariji se htel potrgati nebi li ih našel i nabavil..... nakon kaj nije uspel tražil je broj telefona i kroz sat vremena javil da može nabaviti.

Ja zaista nemam pojma da li kolega forumaš @MUHA ima ikakve, ili nikakve zasluge, ali tvrdim da je jako dobro prošao s reklamacijom akumulatora. Takav tretman želim svima u nevolji.
Upravo tak, tak bi trebalo biti.

Tak da @MUHA i nije trebal imati zasluga (ne sumnjam da ih je imal), već su u Friš-u postu postupili po zakonu
Kak sam več rekel, jedna od ok firmi kaj se tiče rješavanja problema.
Da je više takvih......

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
A kaj mi selski majstori znamo kad neznamo ni nove dijelove ugraditi tak bar kažu trgovci(a oni trgovco bez dana radione) pojedinci razmu o čemu pričam

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja sam uvijek bil pokoran kupac.
Neki dan u dučanu čovjek kupuje neke dijelove i među ostalim treba ručnu pumpicu za gorivo. Pita me koju da zeme. Ja mu velim da nemam pojma ali da one kaj se ne šarafe nisu bog zna kaj. Veli on znam, ugradil si mi ju prije par let i procurela je za par mjeseci. Ja mu odgovaram, sigurno ju nisam dobro ugradil.....
S one strane muk i glave dole, a znaju oni dobro zakaj ;)

Hass

Aktivni član
Tu od
1 Srp 2019
Poruka
668
Bok, koje marke su vam se pokazale kvalitetne a da nije sad ogromna cijena trebam akumulator 140Ah onaj veliki što na jednoj strani ima + i - klemu za Zetora 7340 inače svaki izdrži godinu dana i onda dobijem novi jer je pod garancijom onda i taj izgori, vjerojatno ih zeza vibracija jer je akumulator naprijed ispred hladnjaka nije ispod stepenica

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
A kaj mi selski majstori znamo kad neznamo ni nove dijelove ugraditi tak bar kažu trgovci(a oni trgovco bez dana radione) pojedinci razmu o čemu pričam
Imam ja uvijek spreman odgovor za sve takve pametnjakoviće:
Računaj s mogućnosti da i mi neki, s prednje strane pulta, možda nekog vraga znamo, a možda i puno više od Vas s druge strane. Neki to mirno prihvate, a neki i dalje filozofiraju.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Stari akumulator na traktoru je dal svoje poslije 15 mjeseci... doduše, dobil sam ga rabljenoga. Vjerojatno bi i dulje potrajal da nisam zaboravil ugasiti kontakt. Čovjek sam, griješim... :rolleyes:

Kupljen je novi, od lokalnog proizvođača, opet 75Ah, jer veći (dulji) ne stane, a nije imal onoga visokog od 100Ah.
20220723_174201.jpg

Napon "iz dućana" :
20220723_174429.jpg

Sad imam 3 jednaka akumulatora na tri različita vozila, pa ih mogu, po potrebi, mijenjati :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Cjenika nema, može biti kak za koga :) Ovaj je bil 650kn.
Čovjek dela na komade, kad ima...

Najnoviji postovi

Na vrh