• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Akumulatori

• Temu pokrenuo dgeceg
  • Datum prvog posta

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Mama je na fiesti imala aku 13 god,i do zadnjeg palio kao mina
Jedno jutro sam ga ja imao ujutro upali na odmah, u 15 na kon posla ,dam kotakt,da ću okrenut,skroz se pogasile sve lampice
A sad mi je nakn 4 god na dva tratora crknuo ciakov aku

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Imam situaciju da sam 2 god star akumulator,koji je bio u službi UPS-a,za centralno,uzeo jer mi je trebao za el.pastir.
E sad 5 dana je radilo bez brige,i kako nije bilo sunčano(imam solarni panel),nije se uspio napuniti.
Uzeo sam ga doma i napon je bio 7v.
Imam nekakav einhell digitalni punjač sa oporavkom,i od jučer oko podne do danas ujutro napon je i dalje bio 7v.
Dal da nešto drugo probam?
Hvala

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Toga sam se bojao.jučer sam kupio drugog,ovog sam mislio za zamjenu ak se drugom nešto dogodi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Kak pak sad to, a prošlu stranicu je spominjano da se ispraznil na 0 volti i nakon punjenja trajal idučih 10 let.
I to dva komada, znači nije slučajno :unsure:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
...
Uzeo sam ga doma i napon je bio 7v.
Imam nekakav einhell digitalni punjač sa oporavkom,i od jučer oko podne do danas ujutro napon je i dalje bio 7v...
Dopuni ga običnim punjačem na 10...11V, a onda ga "dotjeraj" ovim pametnim do kraja.
Ili ga spoji na drugi akumulator nekoliko minuta.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Gospodo, ako imate namjeru kupovat polovni akumulator 12V, slobodno te novce potrosit u birtiji, bit cete zadovoljniji. Da je sa litijevim clancima, to bi se isplatilo, nekim ljudima. Sve ostalo samo novo.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Nije baš sve tako,već sam 4 polovna akumulatora do sada kupio,u pola cijene novog, a bili su od 6-12 mj. stari i trajali su kao da sam nove kupio

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Dobro je dok si imao sreče.
Trebalo bi kod kupovine znati zašto ih netko prodaje, koji je razlog tome.

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Pa tako je i bilo,uzeto od poznanika kojima su pocrkavali stari auti i kaže dat ću auto na otpad,a sad pred malo i stariji kamion koji još nije siguran šta će sa njim pa kaže evo ti aku da ne stoji,jer tako ionako više propada nego da ga koristiš

komer

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,008
Stavio sinoć na punjač,ujutro prije posla pogledao,bio je mlak akumulator,žena zvala oko 13h da se iz njega dimi i da smrdi po sumporu.
Ugasila punjač i maknula kleme,u 19h došao s posla, akumulator topao dosta.
Mislim da niš od njega,a dobro da nije eksplodirao.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Malo je zakuhal. Kad se sjetim kad sam u svoj kao klinac sipao kristalne sode. :rolleyes: :hahah: E da, lijepa stara vremena. Predivno je kad u kiselinu dodaš lužinu.

Gustavo

Dobro znana faca
Tu od
13 Pro 2008
Poruka
1,844
Jel normalno da se akumulator isprazni ako stoji par mjeseci ono skinut s vozila?

bane1978

Iskusan lik
Tu od
7 Velj 2012
Poruka
3,181
Ako je loš akumulator ispraznit će se,ali dobar neće.i nije "normalno" da se isprazni
Jer bi po tome svi novi akumulatori trebali nakon dva mjeseca biti prazni

Najnoviji postovi

Na vrh