Pitanje ima svoju korisnu svrhu, ali ne treba "usprkos lijepim i korisnim željama" zaboraviti na koji se način pune olovni akumulatori na traktorima, automobilima itd. Generatori (dinamo i alternator) su "relativno jednostavni i jeftini uređaji.Kad nam misle dati lithium baterije u službi akumulatora...ako su dobre za starter zašto ne bi bile na mjestu olovnog akumulatora?
Ako su na električnom autu garantirano 10 god .s ciklusom od dan-dva ..za paljenje auta koja su skoro večinom benzin radilo bi za vjeka auta..malo mi je to čudno...
Uzmimo u obzir da olovni akumulator ne treba nikakav BMS, usporedimo i kako izgleda punjač za Litijevu bateriju običnog, malog, dječjeg skutera, a kako za olovne akumulatore. Ja pretpostavljam da su "te komplikacije" jedna od velikih prepreka, pa dodano na to i znatno viša cijena...
Proizvođači jako dobro znaju da se nama kao potrošačima ne da platiti povišenu cijenu akumulatora za Start-stop uređaj, a kamoli da bi bili spremni platiti Litijeve, njihovu prateču opremu itd.
Pitanje je dobro, ali moj odgovor je za skoru primjenu definitivno jako loš. Tako nekako.