Teško je nama znati kako si ti spojio jer mi to ne vidimo u stvarnosti. Obzirom da spajaš sam naprosto moraš savršeno točno znati čitati tu šemu, znati koja je žica / kabel kod tebe "točno" strujni krug. Ako to ne znaš bolje odustani dok si ne skuriš prste ili oči s 24V. To je izuzetno snažan i opak napon, oprezno s time.Ja kad sam je spajo kad okrenem ključ čuje se da radi sklopka al anaser se nije pokrenuo.Dali ja nisam dobro spojio ili se još nešto poveuje na tu sklopku.
izvadio sam sijalcicu i spojio je direktno na akumulator radi normalnoMislim da je, bila je prije spajanja + sa masom. e sad da li je riknula prilikom spoja? Da li je moguce testirat je ?
jel ova sa d+,Skini tu tanku žicu sa alternatora i spoji je direktno na masu . Kontrolna sijalica u tom slucaju mora da svijetli.
Naravno uključi kontakt.
Zahvaljujem svima, problem rijesen.Na kontrolnu sijalicu idu dvije žice .Jedna sa D+ na alternatoru ,druga sa 15 na kontakt bravi.
E ovo što savoris veli probaj za početak . Jednu stranu sijalice moraš dobiti na 12v, drugu na D+ pa makar bez brave i osigurača za probu
rovjeri jel ti ta zarulja pregorila. Ako je onda ti alternator nema pobudu.Pozdrav,
imam problem oko alternatora na Zetoru 4718.
Desilo se to da akumulator nije bio pricvrscen i spojio se + sa limom tj. masom na traktoru, na nagnutom terenu. Anlaser nije radio ali je popravljen.
Sada alternator ne puni akumulator.Napunim akumulator van traktora. Stavim u traktor i izmjerim napon u leru i pod gasom. Napon je 12,5 V koliko je bilo i van traktora.
Stavim drugi alternator neki bosch iz opela starog ali i dalje isto.
Stavim alternator iz golfa 4, takodje bosh ali isto.
i jos jedan iz golfa 2 sam probao ali isto nece puni.
Spojio sam B+ na + klemu tj. na anlaser koji dobija + sa akumulatora.
a D+ na onu tanku zicu.
Da li je moguce da nijedan nije ispravan?
Jer navodno su svi ispravni, a za ovaj iz golfa 4 znam da je bio ispravan jer sam ga skinuo sa golfa jer je remenica od golfa bila neispravna ali sam alternator je radio ok.
Tinjalica nikako ne radi ni kada se da kontakt ni kad je upaljen traktor.
Da li neko zna sta je problem?
Ako neko ima i semu onih osiguraca u kutiji, koji je za sta, jer su u momentu kada je doslo do spoja svi povadjeni pa ne znam da li sam dobro vratio osigurace.
Izvinite na dugom postu.