Pusti škodaliksa, oni su bili znani po potrošnji glava i brtvi glava ....Muha naša favoritka je još dugo puhala kad se došlo po ljetu od nekud,nakon gašenja naravno.
Fiat gp ne čim ugasim auto uzima mu se struja odasvud.
Ali poanta je da bi zagrijal zetorov motor po zimi netreba mi pumpa,dovoljan je 1000W grijač i pričekati od pol vure na duže...
Znači cirkulacija se dobije samom promjenom temp. tekučine...
Poslano sa mog G630-U20 koristeći Tapatalk
Jel smrznuo ili se samo zgrušao? Da me j... na tu mješavinu nema teoretske šanse da smrzne na balkanu.Smrznuo mi antifriz u hladnjak na MF.. Ne znam kako, omjer 1:1 = -36C i smrznuo.. Kolike su šanse da je blok ostao živ, bez posljedica ??
Zemljak, kod mene je sinoc bilo oko -23 u traktoru mi je bas HIFA antifriz i jutros je bilo ufatilo tanku tjenku leda i ja sam gurno sipku al nista nije smrzlo crijeva su mekana kad stisnem (antifriz sam pred zimu mjerio bio je oko -25). Na cepu od rezervara se uhvatio mraz i malo se poceo izdvajat parafin al nista strasno (iako je EURO u njemu) bez duzeg verglanja je fergo uspio upalit. Zavisi na koliko ti je bio antifriz pa je smrzo. Da si ta 2L nasuo prije ovog minusa nebi smrzlo, tako da nije bitno ko je proizvođac.U hladnjak ubacio 6mm sipku kao u kamen da udara...
Evo upravo udjoh u kucu, skinem crijevo sa bloka iscuri vani antifriz.. ono sto je smrzlo u hladnjaku otopim sa vodom i sve istjeram napolje. neka lezi bez tecnosti, sigurnije je. Sinoc bilo -22C. Nikad vise antifriz Hifa Group.
Ja neznam zašto nitko ne koristi long life antifrize g12.
Em traju jako dugo em idu u sve vrste motora.