Imam i ja taj isti apatat, ali nisam zadovoljan radom.Pretpostavljam da pitaš za toga, 380V:
View attachment 81264
Spojen je na dvofaznu stuju i troši dosta struje, i ako samo miruje bez varenja, te nakon 2 elektrode, skoči osigurač.
Imam i ja taj isti apatat, ali nisam zadovoljan radom.Pretpostavljam da pitaš za toga, 380V:
View attachment 81264
Bojim se da imaš negdje problem s namotom. Kakva je situacija dok je na 1f?Imam i ja taj isti apatat, ali nisam zadovoljan radom.
Spojen je na dvofaznu stuju i troši dosta struje, i ako samo miruje bez varenja, te nakon 2 elektrode, skoči osigurač.
ZEKO a kamo si TI sada nestao? Postaviš pitanje i više te nema...Imam pitanje kako se spaja trofazni kabel na uticnicu za struju na svas aparatu ima tri zice
Zajednička točka oba namotaja 220V 0,3,Taj aparat ima 2 primara i dva sekundara, spojena serijski, kak je prikazano na shemi koju je postavil kolega @plus.
Izmjeri otpore sva "4" namota od izvoda prema zajedničkoj točki.
2 i 2 para (prema sredini - spoju 2 namota u nekom bužiru sa stražnje strane) bi trebala imati (pod)jednaki otpor, ako su namoti ispravni.
ako je tak, ondagledaj da su vanjski izvodi (na vrhu namota) spojeni na sklopki tak da idu na 380V, dok ona dva izvoda, koja idu iz sredine namota, moraju biti spojena za 220V.
Ja sam ti sijede kose, ali nikad, ama baš nikad mi švas aparat nije izbacio / skurio osigurač.Imam i ja taj isti apatat, ali nisam zadovoljan radom.
Na 2f radi preko manje namotaja. Na 1f radi na više odnosno preko čitavog namotaja ( Ukupnog). Ako ti izbacuje na 1f, vidi koji je to namotaj, na tom imaš problem negdje je premostio ili probio. Pogledaj kako izgleda na ivicama uz jezgro tu zna da se nakupi špena i ona treperi- vibrira pojede lak i prespoji ili čak probije. Znači kako sam te razume na kalemu 2f je uredno. E sad to što kazeš da bruji. Može biti uzrok da ti je probio na tom kalemu, provjeri dali imaš kontakt na jezgro. Bučnost dobije kad pomični dio jezgra ima luft u svojim vodilicama, ako oklop nije dobro stegnut.Imam drugi aparat, koji je duplo stariji, i radi bez greške, i taj nikada nije izbacivao osigurač i radi tiše.
VJerovatno su na ovom loši spojevi, mogu za probu napraviti na novo.
Gledaj da su vanjski izvodi (na vrhu namota) spojeni na sklopki tak da idu na 380V, dok ona dva izvoda, koja idu iz sredine namota, moraju biti spojena za 220V.
Vanjski izvodi spojeni su na 380V, oni iz sredine na 220V .Na 2f radi preko manje namotaja. Na 1f radi na više odnosno preko čitavog namotaja ( Ukupnog).
Imaš li strujna kliješta?Vanjski izvodi spojeni su na 380V, oni iz sredine na 220V .
Nije. Namot za 380V (vanjski), mora imati više zavoja. Pogledaj shemu kolege @plus-a.Mislim da treba biti obrnuto da unutarnji idu na 380, a za 220 trebaju biti spojeni svi i unutarnji i vanjski.
Bit će da ste u pravu ti i plus. Nešto mi se pobrkalo za gorenje i Elektrodu. Za elektrodu je drugi način i ide prema vani i tako smanjuje amperažu. Sad za gorenje i nisam siguran dok ne pogledam sutra u aparat.