TROFAZNI KABEL TI IMA 5 ŽICA! Ima 3 faze R, S, T, nulu i uzemljenje.Imam pitanje kako se spaja trofazni kabel na uticnicu za struju na svas aparatu ima tri zice
Taj aparat u originalu ima dva ulazna kabela i oba odlaze na sklopku, gdje se bira 1f ili 2f ulaz.Imam pitanje kako se spaja trofazni kabel na uticnicu za struju na svas aparatu ima tri zice
Imam i ja taj isti apatat, ali nisam zadovoljan radom.Pretpostavljam da pitaš za toga, 380V:
View attachment 81264
Bojim se da imaš negdje problem s namotom. Kakva je situacija dok je na 1f?Imam i ja taj isti apatat, ali nisam zadovoljan radom.
Spojen je na dvofaznu stuju i troši dosta struje, i ako samo miruje bez varenja, te nakon 2 elektrode, skoči osigurač.
ZEKO a kamo si TI sada nestao? Postaviš pitanje i više te nema...Imam pitanje kako se spaja trofazni kabel na uticnicu za struju na svas aparatu ima tri zice
Zajednička točka oba namotaja 220V 0,3,Taj aparat ima 2 primara i dva sekundara, spojena serijski, kak je prikazano na shemi koju je postavil kolega @plus.
Izmjeri otpore sva "4" namota od izvoda prema zajedničkoj točki.
2 i 2 para (prema sredini - spoju 2 namota u nekom bužiru sa stražnje strane) bi trebala imati (pod)jednaki otpor, ako su namoti ispravni.
ako je tak, ondagledaj da su vanjski izvodi (na vrhu namota) spojeni na sklopki tak da idu na 380V, dok ona dva izvoda, koja idu iz sredine namota, moraju biti spojena za 220V.
Ja sam ti sijede kose, ali nikad, ama baš nikad mi švas aparat nije izbacio / skurio osigurač.Imam i ja taj isti apatat, ali nisam zadovoljan radom.
Spojen je na dvofaznu stuju i troši dosta struje, i ako samo miruje bez varenja, te nakon 2 elektrode, skoči osigurač.