kvalitet elektronike je najbitniji. obican trafo aparat vari naizmenicnom strujom i vari kiselom ili rutilnom elektrodom ali nemoze bazicnom. bazicna se vari jednosmernom strujom i tu su u pocetku bili rotacioni aparati a sad invertori koji su jako lagani a jaki i rade na visokonaponske diode. znaci ploca elektronike i diode . bazicni var je najace cvrstine i najpriblizniji materijalu koji se vari. kod nas su pravili sa trafo od jaceg aparata i dodavali jake diode od viljuskara pa su mogli variti bazicnom samo je trebao i jaci ventilator za hladjenje . eto vam jednostavnog aparata za bazicnu ali mora biti trafo jaci jer bazicna trazi jacu amperazu. skoro 50% jaca struja varenja za istu debljinu elektrode sto znaci za 2,5 treba stvarnih bar 110-120aTo da ode invertor po mome mišlenju je verovatno i loši napon i njihanje napona pa zbog toga dolazi do pregrijavanja i na kraju do odlaska k vragu.Obični transformatori(bakar ne aluminij) bolje podnose njihanje struje u ostalom pa i nemaju neke elektronike tako da oni su skoro večni.Samo sad inventeri več nadvladuju,lakši manji bolje pale pa i dosta pristupačne cene ali za dugotrajnost je zakon transformator.Ali i mi nečemo bit zauvek aj živeli.:drink:
Kada je Telwin zapusio izgorio je i osigurac u ormaru a varili smo jadranke 2,50 na maloj amperazi oko 90 a..
jeli taj aparat crveni i plastični oklop
nije los aparat. da se razumemo nije profi verzija a nije ni hobi. imam po obliku i funkcijama isti samo je slabiji 160/180A. mozes prilicno debelo zavariti sa njim .na monofaznoj ti je za limove do 3-4mm debljine a preko moras na trofazni prikljucak. jedina mana im je sto se dugo nemoze variti jer se pistolj ugreje. profi aparati imaju hladjenje pistolja sa tecnoscu i mnogo duze mogu raditi. ali za tvoje poslove sasvim dovoljan i kvalitetan. mojem aparatu je vise od 15god i nemam problema nikakvih tako da je rec i o dugotrajnosti dobar.Neka mišljenja o ovom švasaparatu?
http://www.njuskalo.hr/strojevi-obrada-metala/varstroj-varmig-230-supermig-oglas-7218420
Kak vam se čini cijena za ono kaj nudi?
Namjena bi mu bila za svakojake poslove u poljoprivredi,nebi morao radit 8 sati bez prestanka,nego za povremena zavarivanja različitih stvari..
mislim da su oba kinezi. za elektromaschinen sam siguran. varstroj je dobra marka i koliko sam cuo licenca mig maga. inverterski varstroj bih ti preporucio sigurno jer su se jako dobro pokazali . od 170A ili 200A jos bolji. u bivsoj firmi smo imali preko 20 kom koji su radili skoro 2 smene stalno. nijedan nije otkazao za 2god koliko sam bio tamo i imaju servise svud. treba i na to misliti. inverteri rade svim vrstama elektrode i najkvalitetniji var ima sa bazicnom. za debele plocevine idealan a moze sitnu bravariju raditi. to ti je moja preporuka ako hoces inverter jer je najbolji po pitanju cena -kvalitet.ovaj mi se ne čini skup za 200A i 2 godine garancije ali opet me nkako strah jer nisam nikada čuo za to neki no name
http://www.ipo-tools.hr/tehnika-zavarivanja/artikel/inverterski-ureaj-za-zavarivanje-arc200m/3
a ovoga škicam pomalo Elektromaschinen
http://www.njuskalo.hr/rucni-alati/aparat-varenje-inverter-oglas-7069263
ma jasna stvar ali koliko sam skužio jeftini inverteri su problem a u biti i nemam potrebu za njim a pogotovo da dam 600-700 e to za moje potrebe netreba, ima mi otac Varstroj 160/180 star nekih sigurno 20 godina i još nikada nije zaštekao a vario se da mu se kabal na djelu gdje je spojen na spojnicu pregrijao i takoreći rastopio, imam i nekoh einhela o na njemu piše 151A sive boje, koji se nakon 3-4 elektrode grije, 3,25 ne može tjerati t.j kada ga nafrljim do kraja ide ali je problem da ju zapali a i teško ju topi ali rutilne elektrde 2,0 i 2,5 pali i radi bez greške s tim da za 2,0 moram smanjiti amperažu jer je prejaka i užari ju, dok mu najbolje dođe 2,5, radio sam bravariju s njim (cjevi 3x3 cm 2x3,) spaja on to brz problema a pošto je ovaj Telwin isto transvormator i ima max 200 a, morao bi 3,25 topiti bez greške i na dobroj stuji raditi dobar var evo imam vremena pa googlam o njemu ali još nisam našao ništa pametno