Ne kazem ja nista za tvoju strucnost, samo kazem da elektroda nije vise sto je nekad bila kao sto svi jos uvijek izdizu u sedmo nebo rotacione aparate... U kucnoj radinosti rotacioni aparat je po meni neupotrebljiv... U industriji druga prica.
Za neke normalne potrebe pricam i kazem da je inverter dosta dobar stroj za svakodnevne poslove, obican trafo aparat se moze sakriti u misju rupu pred inverterom.
NO kazem da je nabaviti CO2 koji topi jednako kao i elektro ili inverter koji zadovoljava necije potrebe da je CO2 bolji izbor.
Vodim se time da puno citam po internetu i kojekakve testove i usporedbe varova i na vise mjesta su potvrdili ovo sto ja pricam.
Ne znam koliko godina imas ali moj otac je npr 55. godiste i ing elektrotehnike. i kad sam mu pricao da smo se nasprdali s profesorom fizike (koji je jos stariji od mog oca) kako je pricao da je fizicki neizvedivo napraviti kondenzator od 1 Farada kad je kolega iz torbe izvadio bas takav... I moj otac isto tvdio da je to NEMOGUCE da to mora biti OGROMNO da ovo da ono ali ni on no profesor nisu mogli pojmiti da je tehnika uznapredovala i da je to u danasnje doba izvedivo... Morao sam starom donjeti taj kondenzator da ga drzi u ruci i da se uvjeri da ne lazem
Isto tako i CO2 aparati, nekad je bilo NEKAD a sad je SAD. nisu razlike tako drasticne i kazem da se CO2 nema sto stiditi elektrolucnog aparata za neke normalne namjene
OPET napominjem da i sam koristim radije inverter za jace, zahtjevnije stvari a CO2 samo po potrebi i da jos uvijek vise elektrodi vjerujem no kad je kolega s CO2 zavario gusani zupcanik za welger presu koji je bio polomljen u tri komada na poljoinfo forumu me isprdili da izmisljam i da lazem. Taj zupcanik je ponovno pukao ali nigdje blizu koleginih varova. Isto tako je vario i blok na 539 koji je pukao i drzi kao lud, varili smo i granu za auspuh i drzi do dan danas a kad sam to tamo pisao ismijavali su me pa se vise ne zelim u takve rasprave upustati bez uslikanih ili snimljenih dokaza.
Svatko ima pravo na svoje misljenje i ja vase uvazavam a ovim komentarom samo objasnjavam moj stav o ovoj problematici.