Makita je apsolutno kod mene preuzela primat. Od Boscha su ostale dvije velike flekserice (ali one predrante proizvodnje, jer su sve nove otisle u *****), ostala je hoblerica i usisvac GAS 25. A sve ostalo je rasprodano. Lazem, ostala je i jedna stemerica. Bosch je po kvaliteti toliko pao u usporedi prije 10-ak godina da je to strasno. Materijal je nikakv, uzas. Mekano, lagano, kvari se na pogled. I tocno se vidi sto im je Kinesko. U biti, ostalo je samo ono sto nije proizvedeno u Kini, a i ono sto, realno, ne koristim puno, osim flekserica.
A od Makite imam jednu malu brusilicu, ne sjecam se tocno, ali mislim da ima preko 10 godina. Prosli tjedan su joj prve cetkice promjenjene. To je radilo. I sad radi svaki dan. Niti se grije, nit gubi snagu. A blic je jos stariji od nje, sto da kazem, rezao je i sine od zeljeznice. Malo je neprecizan, ne svidjaju mi se celjusti, tu je problem, ali planiram ga jednom zamijeniti tracnom pilom, tako da bi on ostao za neke grublje radove. Osim Makite i Hitachi moze. A i AEG je dosta dobar. Ima danas dosta alata, sve se to razvija i Kinezi su napredovali strasno.
E da, onaj Skil. Prije je bio medju jeftinijima. Jedno je htino trebala neka mala brusilica i uzme stari Skil, bila je oko 300 kn. A trajala je sigurno 3 godine, a to je u to vrijeme bilo dosta s obzirom na intenzite radova. Sad sam popravak Makite platio 200. U to vrijeme je Bosch slicnih karakteristika bio duplo skuplji. A pogledaj danas cijene Skila.