Fala ti, al nebi ti štel trošiti vrijeme..
Budem ja to skužil. Samo trebam malo pomoći i malo vremena 😎
Fala i @Razinekop na shemama 👌
Ako hoćeš pomoć kod pravljenja sheme spajanja trebaju mi podaci o tvojoj sklopci u kojem položaju su koji kontakti spojeni i imaju li kakvi mostovi(brike)? Shema kao u postu 3.498Fala ti, al nebi ti štel trošiti vrijeme..
Budem ja to skužil. Samo trebam malo pomoći i malo vremena 😎
Fala i @Razinekop na shemama 👌
Svaka namjena može imati "prenamjenu" tako da ako se tu mogu brike skinuti ,a u položaju jedan su spojena makar dva para kontakta (vrlo vjerivatno tri)1i2;5i6;9i10 -u položaju dva spojeni su 3i4;7i8;11i12.To je moja pretpostavka tvoje je da ispitaš kako sklopka radi.Nažalost nije bilo sheme u kutiji, al sklopka je predviđena za elektromotor i njegovo mjenjanje smjera.
Kontakti 2,3 - 6,7-10,11 su brikani tj zajednički. 1,5,9, 4,8,12 su svaki za sebe.
Ja sam dosad stavljao tuđe slike ali za nacrtat svoju moram imati neke podatke. Za BS 2053 UC ne mogu naći. Molim tvoje mišljenje može li prenamjena sklopke?Ista je shema kao GN ili 4G serija sklopki.
Mislil sam na pomoć da ti pokažem kak se to radi. Ovak je meni teško jer nemam pregleda situacije.
Na njuški je takva sklopka za 10 eura, misliš da se bu isplatilo čekanje 🤭Matija sam ti to dopeljaj imaš jednu vuru vožnje do ZJ i dok on to složi mi ostala ekipa se malo podružimo 😂
Može li pomoć oko budućeg nacrta.Ne mogu uklopiti da shemu nacrtanu rukom(ona ima tri izvoda) prepravim u četiri izvoda iz trafoa kako je Matija rekao -a tako je i na jednoj crtanoj shemi prikazano.Takva kakva je može isto, ali onda ide na adapter i jedan kabel.
Nisam imal ove makedonske u rukama, pa ne znam mogu li se uzdužne brike maknuti bez rastavljanja sklopke.
Ne želim savjetovati ako nisam siguran da me shvatiti bez da napravi štetu. Zato bi radije da mogu pomoći i pokazati dok je aparat blizu mene. Nije sklopka problem, već izvodi s trafa. Varexi, koje sam popravljal, imali su O jezgru i po dva para namota. Kak ovoga nisam videl uživo, ne znam kak namot izgleda.