• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Aparati za zavarivanje ili po domači "švasaparat"

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
@plus a priručnik bi tu možda dobro došel da ga je čital onaj kaje to slagal, stegnul bi odgovarajuću kilažu, a ne od oka majstori delaju i onda šerafi pucaju i nejdeju van.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,786
U priručniku ne piše da su tu u igri dva različita materijala koji se uvijek vole zarasti jedan za drugog

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,786
Upravo tak, veži konja tamo gde gazda veli i mozak na pašu (y)

smilan

Iskusan lik
Tu od
16 Tra 2017
Poruka
2,552
@plus a priručnik bi tu možda dobro došel da ga je čital onaj kaje to slagal, stegnul bi odgovarajuću kilažu, a ne od oka majstori delaju i onda šerafi pucaju i nejdeju van.
E kupljenac.
Šta sam trebao reći čovjeku po tvome.
Jadan deda udario u drvo I potrgao nosač. Jel po tvome kriv ko je stegao vijke. A šta da ja kažem, kakav komentar. To je nebitno, treba napraviti funkcionalno, sad držite kako se vijci stežu, neverovatan komentar. Ma znam ja u stvari kako ti i stežeš i odvrćeš vijke, o tome si pisao. Pokušaj nekad ono gore postavljeno izvesti.
Ja sam postavio način na koji rešavam zalomljene vijke, ako to negdje ima na forumu, onda je moja greška.
Molim te postavi kako bi ti slične situacije uz priručnik rešio, sličica ne.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Niko tebi ništa ne veli, ja velim da se je koristio moment ključ koji je radio prije tebe možda ti nebi imal ovakvu situaciju.
Svi mi znamo kako se vade puknuti šerafi, ali ti nisi skužip moj komentar. @smilan

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Neznam za njeg ali imam kzubr co2 400A (navodno 400) i sa njim sam super zadovoljan. Još nekoliko drugara ima isti takav aparat i niko nije imao problema.
Kolega skoro uzepo plazmu CUT60 i jako lijepo radi.

Izgleda nije loš taj kzubr.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Krupno pitanje je dal je to uopšte Rusko , zaista mislim da to apsolutno nema veze sa Rusijom samo se tako deklariše da bi se bolje prodavalo u SR.
Vjerovatno prc majka.
Mada viđao sam i istih modela a ustvari različiti , dali se radi o kopiranju ili različitim serijama teško je to dokazati.
Uglavnom ja ga nisam htjeo kupiti dok nisam probao od drugara i dobio podatke da ga on koristi više godina u nehumanim uslovima , tek onda sam ga uzeo.ž
I isto tako par njih koji su kupili probali su moj aparat i tek onda kupili.

• Like
Reactions: ZJ

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Naravno, ono je bila šala.
Ima "lokalnih proizvođača", bolje reći robnih marki, koje imaju dobru osnovu (solidni uređaji) a ne koštaju bogatstvo.
Najpoznatiji je valjda Stahlwerk/Vector, ST Weld, pa i naš lokalni, Proinstal. Vjerojatno je tak i KZUBR.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
A čuj , svi mi znamo šta je najbolje .
Ali kako ja volim reći postoji i ono optimalno.
Za moje potrebe , i moj džep odnos uloženo dobijeno je i više nego dobar.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,390
Gdje si ti Savo kupio taj. Meni treba kod kuce ponekad nešto da se zavari da ne vozam iz radionice iz firme. A nisu neke pare 250€.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Kupio sam u Rumi na vašaru .
A kako vidim ima ih i na PIKu neki tip iz Bratunca prodaje.

popopboat

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2021
Poruka
161
Kako se sada kreću cijene nadopune boca čistim Argonom?
Boca visine 120cm, promjera 24cm, sad kako god da se to računa i mjeri jer sam naišao na bar 5 različitih načina.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh