• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Arno

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Dobo za zagrijavanje u ove zimske hladne dane,,,,,,, :finga:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Pošto se vrijeme malo popravilo i ja kreno sastaviti i probati strojćek evo malo slikica :

U polju po smrznutoj zemlj je išao dosta dobro dubina ga nije previše zabrinjavala osim što se površinski sloj malo štopao između tijela nosaća i podrivaća , nako toga je bila proba u plasteniku ,

nakon dva prohoda zemlja je ostala fenomenalna obrađena na cirka 30 cm dubine što nisam ni sa plugom uspio a što je najbitnije nisam je zbacao ni u jednu stranu te se može lako završno obraditi frezom

rajnski

Član
Tu od
22 Svi 2010
Poruka
184
ovo na slikama je rad na 30 cm dubine?Da li bi mogao i dublje, odnosno do koliko bi ga tomica mogao duboko povući, a do koliko bi podrivač najdublje mogao ići da ga vuče neki jači traktor?

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
ovo na slikama je rad na 30 cm dubine?Da li bi mogao i dublje, odnosno do koliko bi ga tomica mogao duboko povući, a do koliko bi podrivač najdublje mogao ići da ga vuče neki jači traktor?

trenutno ide do 30 cm . vani po smrznutom a i kotaći su klizili radi smrzavice pa baš i nije mogao vući zbog vanjskih uvijeta ali u plasteniku nije bilo nikakvih problema . prošao sam i dva puta za probu i sve je super 100% bolje od oranja jer ne bacam brazdu i rahlim zemlju dublje nego sa plugom , a freza će odraditi svoj dio posla . na pitanje da li može dublje ? baš i ne iz razloga što dubinu manje više dirigira plug kada je podignut van zemlje i u tom položaju mora biti barem 10 cm od zemlje da bi se mogao normalno okretati , u vezi da li može vući o tome ne treba ni govoriti jer je danas išao u razlićitim vremenskim uvijetima , a kada i slućajno nebi mogao zbog teške zemlje još uvijek postoji mogućnost 2 ili 1 radno tijelo . po mom mišljenju za tomu odlićna stvar ja zasdovoljan !

Treće pitanje za neki veći traktor ? odgovor je da jer sam to isto predvidio iz razloga što imam 539 bavim se pomalo povrčem a većinom su to parcele 2 , 3 , 4 metra širine i dužine 70 -ak metare , a kada treba prirediti zemlju iza neke kulture tada nastaje problem kuda baciti brazdu . Kada će vući ferko podrivać se kod njega na hidrouliku može dignuti višlje te se radna tijela mogu spustiti te vjerujem da će podrivanje ići i do 50 cm u zavisnosti od tla a opet u kombinaciji 3 , 2 , 1 radno tijelo premda za 539 već imam jedno radno tijelo za kojim vršim podrivanje do 60 cm

rajnski

Član
Tu od
22 Svi 2010
Poruka
184
Hvala na odgovoru, stroj je odličan i vrlo koristan baš mi se sviđa...
mogao bi se baciti u izradu takvih podrivača i za prodaju sigurno bi bilo zainteresiranih kupaca, ja prvi :supz:

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Hvala na odgovoru, stroj je odličan i vrlo koristan baš mi se sviđa...
mogao bi se baciti u izradu takvih podrivača i za prodaju sigurno bi bilo zainteresiranih kupaca, ja prvi :supz:

Ovo stvarno može napraviti svako ko se kuži u varenje jer nema nikakvih strojni obrada osim rezanja pločevine a i to se kupi izrezano . Sve je od željeza cca 80 kg po recimo 10 kn / kg . Dobar stroj za sitne novce ako svoj rad ne raćunamo .

B

BAGERISTA

Guest
Ovo stvarno može napraviti svako ko se kuži u varenje jer nema nikakvih strojni obrada osim rezanja pločevine a i to se kupi izrezano . Sve je od željeza cca 80 kg po recimo 10 kn / kg . Dobar stroj za sitne novce ako svoj rad ne raćunamo .

Niko ne govori,,,da se nemore napravit,,,,ali triba krenut,,,,i složit,,,,,,ako se ima volje..:supz::supz:
Odlično odrađeno,,,,a za svoj trud ne rabi ni računat,,,jer njega nema nigdje u računici......

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Danas sam malo obišao Gudovaćki sajam pa evo malo slika kako teku pripreme za ovaj vikend ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

G

GROF

Guest
., lip pozdrav forumski prijatelju ARNO!

., fala TI za ve pokeljene slikice iz Gudovca. Evo vako iz prve ruke imamo za vidit slikice praznoga sajamskog prostora dok idedu priprema za veliki poljoprivredni sajam.
., ako budeš na sajmu u subotu?, javi se da častim!, a znaš kadićeš me nać?!.-

., aj Bog!, čitamo se ...

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
., lip pozdrav forumski prijatelju ARNO!

., fala TI za ve pokeljene slikice iz Gudovca. Evo vako iz prve ruke imamo za vidit slikice praznoga sajamskog prostora dok idedu priprema za veliki poljoprivredni sajam.
., ako budeš na sajmu u subotu?, javi se da častim!, a znaš kadićeš me nać?!.-

., aj Bog!, čitamo se ...

imam neki privatnih problema ali ako sve bude u redu navratitiću iako je moj omiljeni dan petak

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
606
Ovaj podrivač za Tomu stvarno dobro izgleda, da nisam vidio slike nebi vjerovao da to Tomo može vući. kojom brzinom ga vučeš?

ARNO

Dobro znana faca
Tu od
10 Sij 2011
Poruka
1,585
Ovaj podrivač za Tomu stvarno dobro izgleda, da nisam vidio slike nebi vjerovao da to Tomo može vući. kojom brzinom ga vučeš?

Možeš vjerovati jer stvarno radi to malo po smrznutom i u plasteniku sa 1 brzom i sporom i nije u pitanju snaga koliko proklizavanje guma inaće ide dobro , dublje od pluga i duplo šire .

Na vrh