• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Auto-prikolice

Zetorboy

Dobro znana faca
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,755
okrenuo sam vijak, i probao i koci sada i unaprijed i natrag, ali sada me brine drugo. Sada je glava vijka okrenuta tako da ako isoadne zeger odmah i vijak ispadne. Kako sada to rijesiti?

Stavi caval kak i svuda

hotela

Tu od
1 Lis 2014
Poruka
1,250
Bok heroji,evo jeebem se z avto prikolicom,ljubimica sibirski samojed mi vroku mesec dana dvaput oglodala kabel.Nikak da dojdem na zelenu granu z strujom,nekak funkcionera na 5 zici al mi jedna stranasvijetli(pozicija i tablica) bilo leva ili desna zavisi kak vteknem jednu zicu,zmigavci i stop dela.:mur:

Ve mi je ne jasno ali mi izlazi na Auto uticnici nisu pobrkani(lani mi je menjal)jer mi z ispitivacem dok vuzgem svetlo kaze struju na 4 kontakta z sredino kao nulom? brez srednje nikaj ne dela a elektricar mi veli da je nula na31 ane v sredini.
Prosil bi lepo pomoc,moram drugi tjeden na tehnicki.:icon_blackeye:

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Nula bi morala na utičnici biti doljna desna,žmigavci najgornji i najdolnji apozicija i štopdva lijva stupića.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Točno samo nije nula več - kod mene ima više žica "" masa, dvije pozicije , maglenka , dva žmigavca i štop . = 7 žica .

jlukaci7

Iskusan lik
Tu od
1 Velj 2012
Poruka
2,720
Željac sve točno nula i masa jedno te isto za nas amatere,ajd napiši točno kad se spaja znam da znaš samo si lijen pisati:icon_weed:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Masa se spaja na pin 31
STOP ide na 54
Pozicija 58R i 58L, znači lijeva i desna strana pozicije
Lijevi žmigavac na L
desni žmigavac na R

Kaj se tiće pozicije, ako idu dve žice pozicije znači jedna je lijevo, druga desno, mogu se spojiti i u jedan pin, a iz tog staviti samo komad žice "briku" prema drugom pinu pozicije.

Ostaje jedno slobodno mjesto na utikaču oznake 54G, to je za maglenku ili rikverc svijetlo, kako tko ima potrebe.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Utičnica na prikolici = desno od štifta dole masa, iznad štifta desni žmigavec , pozicija,štop lijevi žmigavac u sredini druga pozicija zadnji slobodni pin maglenka . ako pozicija nije razdvojena sredina je prazna i ako nema maglenke i to je prazno u tom slučaju je dosta 5 žica . Evo ŠANANA je bil brži .!!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Svako malo spajam te zajebancije, ili mi netko drugi isčupa kabel, ili slučajno sam, ili slažem nekom drugome, znam te šeme napamet.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Jedan dan sem tri puta spajal isti kabel prvi put mi ga iščupala rifna a dva puta kolege u istoj gostioni dok sem bil sa njima na KAVI :(giggle):

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
A kod mene baš nema takvih specijalaca, imam na svim prikolicama složeno da se kabel skida, znači utikači s obadvije strane, prema tome samo pouzdanima ide kabel skupa s prikolcom, oni nepouzdani kabel ne dobiju, tak i tak ga nemaju večina njih kam ni uštekati :D:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
...
Kaj se tiće pozicije, ako idu dve žice pozicije znači jedna je lijevo, druga desno, mogu se spojiti i u jedan pin, a iz tog staviti samo komad žice "briku" prema drugom pinu pozicije...
Ovose nesmije nikada napraviti, jer onda bi mogel ostati i bez jedne pozicije.
Ak imaš 5-ero žilni kabel, spoji obje pozicije (i lijevu i sesnu) ili na 58L ili na 58R, ali bez brike između njih.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Bok heroji,evo jeebem se z avto prikolicom,ljubimica sibirski samojed mi vroku mesec dana dvaput oglodala kabel.Nikak da dojdem na zelenu granu z strujom,nekak funkcionera na 5 zici al mi jedna stranasvijetli(pozicija i tablica) bilo leva ili desna zavisi kak vteknem jednu zicu,zmigavci i stop dela.:mur:

Ve mi je ne jasno ali mi izlazi na Auto uticnici nisu pobrkani(lani mi je menjal)jer mi z ispitivacem dok vuzgem svetlo kaze struju na 4 kontakta z sredino kao nulom? brez srednje nikaj ne dela a elektricar mi veli da je nula na31 ane v sredini.
Prosil bi lepo pomoc,moram drugi tjeden na tehnicki.:icon_blackeye:
ako ti se čini da si ti lud ili da je u prikolicu zašel sam vrag znači da ti ne valja masa , ili je nema ili je zmešana .. kad središ masu ostalo presijaš jedno po jedno da ne žmiga štop ili je pozicija žuta :icon_jook:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ovose nesmije nikada napraviti, jer onda bi mogel ostati i bez jedne pozicije.
Ak imaš 5-ero žilni kabel, spoji obje pozicije (i lijevu i sesnu) ili na 58L ili na 58R, ali bez brike između njih.

Zakaj, daj mi razlog??

Imam tak spojeno doma n asvim mogućim kabelima i na utikačima na traktorima pa ne vidim apsolutno ni jednog problema.

A to si radim zato kaj neki spajaju ili na 58l ili na 58r pa mi se desi dok posudim nekaj od nekoga da mi pozicija ne radi jer nema struje na tom pinu, ovak moj "brika" to uredno premoščiva.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Zato, jer ak imaš kvar na jednoj liniji pozicije na vozilu, s tom brikom na strani utikača buš uzrokoval kvar i druge grane, i ostal si bez obje pozicije onda.
Ak je tak spojeno na vozilu OK, ali na utikaču prikolice to ne smije biti.
Svako vozilo (koliko znam) ima 7-polnu instalaciju s razdvojenim pozicijama (osim IMT-a, koji ima 5-polnu instalaciju, s drugačije spojenom utičnicom).

Posljednje uređivanje:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Do 71 , je IMT imal 5 pinsku nakon 71 ima normalnu 7 pinsku u kojoj je sredina i gore desno bez žice .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Zanimljivo... Nisam znal.
Kad sam prodal berač (2004.), čovjek je došel s novim 539 i nisu mu pasala svjetla, pa je moral prespajati utikač.
Zato samo pretpostavil da je IMT još uvijek na staroj shemi.

Najnoviji postovi

Na vrh