• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Auto-prikolice

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,423
Da,
Čekaj malo.
Ova prikolica sa tim C profilima. Takva je tvoja?
Je. Šasija izgleda ovak:
1770483589219.png

Koje su inače bolje, ove sa kotačima sa strane ili od ispod kao ova?
Svaka ima svoju namjenu, prednosti i mane.
Ak imaš teret, koji treba površinu, onda je bolja s kotačima ispod. Dodatna prednost je i da možeš voziti teret širji od prikolice same.
Mane: veća masa prazne prikolice, visoko težište, teža za utovar (visoka je), lakša za (ručni) istovar, u načelu skuplja.

S kotačima bočno: stabilnija i manje se ljulja radi niskog težišta, lakša za utovar (strojevi, motori , kvadovi i sl.), manji otpor zraka, preglednija (ak nema visokog tereta ili ceradu), lakša i (obično) jeftinija.
Mane: ograničena širina tereta, teži bočni utovar (smetaju kotači i bočne stranice), problem na uskim putevima.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
30,423
Bolje ili ne bolje, takva je, kakva je.
Svjestan sam da je to prikolica kvalitete na razini IMT-a, no u odnosu cijene/mojih potreba, ova je meni vrh.
Obzirom na cijene rabljenih po oglasima, ova nova je bila jeftina...

Gotovo identična (osim nekih dimenzija) je šasija na ovoj prikolici koju je @NEWHOLLAND kupil.
Razlika je u osovinama, širini sanduka, visini stranica i još nekim sitnim detaljima.

Posljednje uređivanje:
Na vrh