Pozdrav kolege,
došlo je vrijem da imprezu (99. god) zamjenim novim.
Sad eto dvoumim se između ova dva modela:
-Levorge 1.6 GT-S
-XV Style 2.0 (Sad Dizl. ili benz.?)
Auto će prosječno raditi 25km dnevno, 5-6 dana u tjednu. Sad ovo su dva potpuno različita vozila. XV je visok 22cm, što je jako visoko i to mi jedino koristi po zimi kad snijeg ne očiste, ali zato ostatak godine nije, areodinamika pati, mekši ovjes i meni ružniji malo koncept. Uz to ponuda motora je loša, ima 2.0 benz. 150ks, tj. to je isti motor kakav imam u legacy-u, ali za 15ks slabiji i za dlaku štedljiviji. Dok dizel je ok :/ 147ks i 350Nm sa lipim rasponom, turbo je i ima bolje ubrzanje (zato jer na benz. nije bas ukomponiran rucni mjenjac, nego je vise za CVT tj. automatik predviđen i u to su utukli para). No na dizel me brine kaj sam čitao da su modeli do 2010. godine sa tim motorom imali problem sa bregastom osovinom koja je pucala(WTF? subaru) na +100 000km :O
Sad opet dizel od Subia nije tako ni štedljiv, ali opet auto je full time AWD i 147KS, znaći ovisno o vožnji troši od 6.5 do 8l na 100km :/
Levorge, neka čudna kombinacija Legacy karavana, WRX-a i još poneki. Nije bio predviđen za EU tržište, ali eto sjetili se u zadnji trena da ipak mogli ponuditi europljanima -.-" znači auto je karavan, niži, bolje drži cestu, ali preslab motor (i to su mu dali novi FB16, valjda kao zamorcu da ga testiraju) 170ks i 250Nm na nižim okretajima kaj daje osječaj da je auto veće kubikaže, a ako nisam napomenio auto je Turbo benzinac sa 1600ccm :/
Potrošnja mu je ovisno o načinu vožnje i modu od 9-12l na 100km :/ + velika mana po meni, samo sa CVT mjenjaćem dolazi
da nadodam, auto ima dovoljno snaga, ali voli bi više
bar ja!
XV 0-100 9.6sec
Levorge 0-100 8.4sec
Sad pitanje je kaj bi vi uzeli da ste u mojoj situaciji, a to je da će auto većinu vremena ženska osoba voziti, kojoj AWD samo po zimi znaći i lošije očiščenim cestama?
Je li se opće vrijedi kupovati auto kao XV samo radi visine, koja će samo biti od koristi max 2 mj. po zimi? Moj odabir je trenutačno između XV 2.0D i Levorga, sad razlika u cijeni je 40t kn, a potreba za zimu ide jednem, a ostatak godine drugem. Nisam imao ni sa sadašnjom imprezom ni legacy-em nikakvi problema po snijegu, ali od prošle godine u općini su doveli neke glupe mjere kojima odgađaju čiščenje dok na cesti ne bude 20 cm snjega, a u mom selu di su ceste sve usječene to se brzo nakupi + dok dođu ralice do sela več ga bude 30-40cm što je veliki problem.
Lp.