• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Mijo, legalno možeš jedino ak imaš radnu dozvolu u Sloveniji.

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Od Wolksvagena samo passsat b5 ( 2001-2004) ima torsen diferencijal, odnosno stalni pogon na prednjoj i zadnjoj osovini. Ovo ostalo ti je kur..a davorija jer nemaš zadnjeg pogona kada ideš u rikverc.

To je b5.5, kod b5 se to zove syncro

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,391
Pa po tome što pišete ni sa rentanim autom recimo u BiH ja ne bi mogao voziti u Hrvatskoj. Nekako mi nema tu logike
Tino syncro je na dvicama i tricama. A napisao sam godinu proizvodnje, ko se i malo razumije zna da se radi o b5.5

Posljednje uređivanje:

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
247
Jbg ,imam prijatelja u Sloveniji ,koji je svom bratu iz Australije kupio auto na svoje ime. Brat ga koristi samo kad dođe na godišnji ,ostatak godine stoji pa mi taj prijatelj veli da mi napravi punomoć i da si vozim auto jer do idućeg ljeta nikom ne treba pa što bi rekel Željko -ako mogu ,zašto ne.
Dongfeng ,rentanim autom sam bio ovaj vikend u Bosni ali je vlasnik rent-a-cara u ugovoru o najmu naveo da mi iznajmljuje za vožnju u Hr. I u Inozemstvu.

Posljednje uređivanje:

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
U susjednom selu čovjek već 3-4 godine ima Jetu sa američkim tablicama,normalno da se i vozi sa njom,u čemu je kvaka?????
U tome da ima potrebne dozvole, prebivalište ili nekaj trečeg zašto može vozit.
Mijo, legalno možeš jedino ak imaš radnu dozvolu u Sloveniji.
Upravo tak ili punomoč, ali onda bi po slovu zakona vlasnik moral stalno bit sa tobom u autu. Pajdo prije nego se skršil je dva put platil kaznu i pješke gazil sa motorijade jer su ga isključili iz prometa, a sused u goricama je pred mj. dana skoro dobil čestitku i bez tablica ostal jer je vozil na slo tablicama, a otišel u penziju pred godinu dana.

Poslano sa mog LG-E440 koristeći Tapatalk

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
247
I onda se s takvim zakonskim peripetijama opet vraćamo na pitanje smisla EU !?

Zoki ticić

Aktivni član
Tu od
19 Stu 2012
Poruka
2,733
Kod mene se jedna žena vozila sa autom sa talijanskim tablicama nakon što je muž umro ali neznam na koju foru.

Poslano sa mog M351 koristeći Tapatalk

MARIETO88

Član
Tu od
22 Lis 2013
Poruka
349
Hvala na odg..!
Odlučili smo odbaciti XV i čekati kraj 12. mjeseca, jel po novinarima bi trebala nova impreza 2017. doći i u RH :) Ovo sa podignutim autom je točno sve, ali i ja bi vozio to auto ponekad, a ne želim govoriti koliko me je puta AWD, spuštenija i stabilnija obična iimpreza spasila u zavojima. Što se tiče Benzin vs Dizel, tu sam imao mnogo bitka i samo ću reći da je 1. zabluda kaj ljudi rade da uspoređuju TURBO dizele sa ATMOSFERCIM(benzin) te da u takvom dvoboju dizel ima prednost bas u perfomansama u istoj kubikaži! Dok u ravnomjernom dvoboju TB I TD po perfomansama TB ispred :) nemam nišš proti dizela, ali to mi je koda da me neko ubode u živac kad na mnogobrojnim tkz. "auto-forumim" krenu priče o dominaciji dizela, pa da je dizel jače gorivo od benzina, jao ti na kemiji i predavanju o oktanima nisu bili. :) no nmvz sad, na temu.
Ne znam Levorg ili impreza hatchbak sad, ostajemi jednino čekati izlazak impreze i vožnja :/ Nisam siguran, ali miss da sam pročitao da je kvar na dizel boxeru otklonjen, ono sa bregastom? + za dizela od subaru čovjek kaže da je potrošnja od 6-7l /100km, a jače vožnje 8l sad je li to puno za dizela od 150ks, AWD?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Ima smisla jer se pojednostanjuje, pojeftinjuje i ubrzava protok roba (nema carinjenja ni troškova oko toga, a da o zastojima i ne govorimo).Dakle, paše kapitalistima.
No, EU je konfederacija i ak tak nebi bilo onda bi svi vozili aute iz poreznih oaza. A od čega bi države živjele?
Dakle, nama se malima nije nikak ili na gorje promijenilo.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737
Pa nisu oni osmislili Uniju, il bilo kaj slično ( našu državu recimo ) da pomognu malima ! Sve je to mazanje očiju i nije mi i nebu jasno kak to ljudi ( ne svi ) ne vide !!??

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484
Poduzećima (a naročito uvozničkima) to paše.
Tko nas male kaj pita?

mijo

Član
Tu od
31 Srp 2014
Poruka
247
Ja godinama pažljivo pratim svjetsku politiku (domaću površno ,jer to je šablonska politika koja počiva na najosnovnijim pravilima psihologije ) ne zato što politiku volim ,nego zato što spadam u onu vrstu koja želi znati šta ga čeka iza ugla i koji prvo žele čuti lošu vijest i morem reći da će nas Eu šefica ,tj. Merkelica uspjeti na bilo koji način (ak ne preko ITTP-a) svejedno uspjeti prodati vječnim kolonizatorima ,tj. SAD-u!! Ispričavam se zbog malo politike na forumu.

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Nije politika več realnost no moraš dodati i Engleze a onda :icon_hang:. Zadnjih par godina sem jedanput do dvaput na tjedan bil na Carini eh koja je to zavrzlama propisa .

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Smije voziti auto sa slovenskom registracijom ako ima punomoć. Tako smo mama i ja vozili bakin auto. Otišao sa bakom napravili punomoć za inozemstvo ili kako već platili 20 eura i dobiješ žuti papir da smiješ voziti.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
I policija ti nije ništ kenjala dok te zaustavila? Ja samo velim kak je meni pajdo rekel da su ga dva put globili i isključili sa motorom iz prometa jer je motor stajal na slo tablice i on je od starog imal punomoč, a stari nije bil sa njim.

Novajlija

Član
Tu od
8 Sij 2014
Poruka
325
Zaustavili me nisu ali mi je sestra u policiji i rekla da je to punomoć da mozes voziti sam. I dobro je rekao Philby koja je smisao punomoći onda.

Poslano sa mog ZTE Blade L3 koristeći Tapatalk

mikula

Aktivni član
Tu od
5 Ožu 2008
Poruka
348

to nema veze s eu vec odredbama istanbulske konvencije o privremenom uvozu i samim time upravljanje autom sa stranim reg oznakama je carinski prekrsaj. hr drzavljanin moze upravljati tj. koristiti vozilo maksimalno 6 mjeseci u jednoj kaledarskoj godini i to samo pod odredjenim uvjetima. Tak i ja da dopelam auto odovud morem ga koristiti maksimalno 6 mjeseci bez obzira kaj imam radnu dozvolu, auto je moj i imam boraviste u kanadi pa cak i da imam dvojno drzavljanstvo pred nasim zakonom sam iskljucivo hr. drzavljan.

kawasaki0201

Aktivni član
Tu od
16 Sij 2011
Poruka
3,143
Zaustavili me nisu ali mi je sestra u policiji i rekla da je to punomoć da mozes voziti sam. I dobro je rekao Philby koja je smisao punomoći onda.

Poslano sa mog ZTE Blade L3 koristeći Tapatalk
Išao sad gledat slovo zakona i u pravu si, samo mi nije jasno kak je onda pajdo dobil globe i bil isključeni iz prometa? Mada ima i tu caka da punomoč vredi max godinu dana a znam da je on motora vozil dobrih 3-4g prije nego se skršil. Pitanje dali je on nakon tih godinu dana išao to produživat, možda se i malo puštal glup? [emoji27]

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Punomoć nema veze s Policijom, to sam znači da auto nisi uzel svojom voljom/ukral.

Ono što se čini vožnjom auta stranih tablica je Carinski prekršaj ( na auto nisu plaćena davanja u hr ...)

Najnoviji postovi

Na vrh