Nemojte se puno uzbuđivati... Mercedes uvezen iz Njemačke 2016. U njemu original filter zraka i kabine od 2010. A ima servisnu knjižicu i piše da je na svakoj drugoj promjeni ulja izmjenjen i jedan i drugi. Mislim da je to politika ovlaštenih servisa, kako kod nas tako i u svijetu.
Pogledajte samo malo na Youtube brze servise, a ima i ovlaštenih, kako varaju narod. Govore ti da treba mjenjati 5 stvari, a od toga napravi samo jednu i to polovično.
Još jedna zanimljiva stvar koju sam čuo kod nas. Čovjek je kupio nov auto, tjerao ga u ovlašteni i oni su mu objasnili da svaka druga izmjena, ulja ima produženi interval od 25.000km, a standardno je bilo 15.000km. I naravno ovlašteni je nakon pređenih 140.000km zaključio da auto troši previše ulja i da treba promjeniti motor, naravno, automobil više nije imao garanciju.
To je kao i onaj čarobni aditiv za gorivo koji produljuje radni vijek motora pa čak i remenja jer zupčasti treba s tim aditivom mjenjati svakih 500.000km, a ne 75.000 - 100.000km.
Ne kažem, ovo su samo loši primjeri. Ima daleko boljih i kavlitetnijih priča kao i automobila koji su uvezeni, kupljeni itd. Ali mi smo takav narod da nas tuđa sreća čini nesretnima i ljubomornima pa hajmo bolje popljuvati nešto nego biti sretan zbog drugoga i veseliti se s njim. Gledam i vidim to svaki dan u svojoj okolini i postajem sve više zatvoreniji prema društvu, ožalošćen našim društvom jer vidim da nemamo zašto govoriti da nam nije dobro u državi, jer država, to smo mi...