• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597
Mace su tu ali nisu ni one svemoguce. Misevi imaju hrane imaju u izobilju ali svejedno vise vole pravit nered po zicama, sjemenskoj robi...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Prava mačka se ovako "poštima" rezultatom akcije, na 3 m od vrata od garaže:
WP_20170906_17_07_50_Pro.jpg
Do prije par dana smo imali 2 mace, a zadnjih pet šest dana jedne nam nema pa nema, negdje je nastradala :cry:. Obje su bile sterilizirane...

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ovak, doslo je vrijeme da se kupi jos jedan auto, to bi bil sestrin auto, ona bi isla s njim na posel, cca 50 km dnevno radi.
Gledamo tak nekaj oko 2015. g. za nekih 10000-12000 eur.
E sad, zagledala si je Skodu Octaviu koja nosi 1.6 tdi motor.
Taman se uklapa u taj iznos, samo me brine malo taj motor, jer sam od dosta ljudi cul da se cesto kvari, tj da nije bas pouzdan.
Jel bi mi mogel ko kaj reci o toj Skodi i tom motoru?
Ili kaj drugo kupiti za te novce do 5 g starosti?

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
To su imale starije Octavie i ostali vw taj motor, vise ga nema u proizvodnji.
Ove novije imaju vecinom 1.6 ili neke rijetke 2.0
A kaj realno nevalja s tim 1.6 motorom?
Ona bi radila godisnje cca 20000 km, a te Skode imaju sad do 100000 km.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Ne razmem se v VW, koliko znam da je 1.6 u osnovi 1.9 motor sa skraćenim hodom klipa.
Niš se ne sekiraj z tak novim autom.

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,810
Bole ih sve gluposti ko i druge aute nijedan nije da se ne kvari samo neki prije neki kasnije. Dpf i injektori najčešće zajebavaju iako nije nit to pravilo jer nekom ode injektor na 60000 a nekom ni na 260000,a uostalom kakve si sreće

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
1.6 tdi je odličan motorić.
generalno ak imaju problema to su problemi vezani su sa dpf-om a to je posljedica tandrkanja na kratke relacije, vožnje na rezervi, i s upitnim gorivom.
servis svakih 15 000, veliki servis na 210 000...

2.0 je bolji izbor, isto malo troši ali puno bolje ide.

Imamo službenu fabiju 1.6 tdi u firmi i lijepo ide i smiješno troši - prosjek ispod 5l

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Samo ga ne treba šparat - treba potjerat nekad u okretaje. I to u Octaviji neće biti neka jurilica no toga ste svjesni vjerovatno pa bezveze i napominjem.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Nije oktavia preteška za taj motor. ide to jako jako lijepo, pogotovo ovi noviji 110/115ks motori.
Pošto se više ne vozim s privatnm autom i pošto moj auto doma samo stoji rezmišljam da ga zamijenim za dobro opremljenog golfa 7 i opće me ne dira dal 1.6 ili 2.0. motor.
U passatu je 1.6 malo slabašan makar i tam se lijepo vozi ali u laganijem autu tipa golf octavia je 1.6 i više nego dovoljan.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja kad bi kupoval "novu" tačkalicu danas i da s njom planiram raditi 20 000 godišnje uzel bi benzinca.
Puno manje problema nego s ovim današnjim napumpanim elektronikom i zagusenim filterima1.6 ili 2.0 TDI-ma.
A potrošnja ista

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Ja imam službenog Golfa 7 sa 1.6 motorom, 115 ks, 9/2017 prva registracija. Do sad 93000 km, apsolutno nikakav problem, redovni servisi na 30 000 km i to je to... A za normalnu vožnju je tih 115 ks dovoljno. Potrošnja oko 5 litara.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
Ma što Živo?

Ja sam divljak s fabiom koja je prigušena na 75ks, 115 je metak.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ja nebi nist zel ;) , ja imam svoju mk4 1.9 tdi i ta bude mene sluzila jos ohoho godina, nego moram sestri nekaj nabaviti.
Ma nebi bas Skodu, al da je nekaj iz Vag grupacije.
Veli sestra da Golfa nece, Passati su dosta skuplji, tak da bi joj Skoda legla super.
Al bas ih nema sa 2.0 motorom, rijetko koja iskoci na njuskalu i to je uglavnom automatik, a to veli da nece.
Znaci, taj 1.6 tdi bi mogel proci?
A dobro, ako bi i bil kakav kvar, nebi valjda bila odma cifra da na rit opanes.
A dpf i erg se mogu maknuti i s njima vise nema problema, jel?

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
Tako je, i ak odu izbace se i to jos prolazi.
Poznanik na Mk5 1.9 77kw ima komplet ravnu cijev od turba nazad, egr maknjen i mapiran, prolazi tehnicki bez problema😉

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ja kad bi kupoval "novu" tačkalicu danas i da s njom planiram raditi 20 000 godišnje uzel bi benzinca.
Puno manje problema nego s ovim današnjim napumpanim elektronikom i zagusenim filterima1.6 ili 2.0 TDI-ma.
A potrošnja ista
I ja sam za solidnog benzinca, ali auto sa maksimalnom mogučom opremom. Vozi i uživaj.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Dečki da pitam jednu stvar, imam doma fiat bravo HGT Abarth, koji mi je višak, e sad kaj snjim? Da da prodam ili da ga denem na klocne idućih 20 let, dok bu možda kaj valjal? Nisam pametan baš. Jer kaj mogu dobit za njega, a danas sutra kad bu old timer bu i valjal ha? Auto je usčuvan, 2000godina, 170000tkm.Motor R5 20V.

Najnoviji postovi

Na vrh