• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Sutra bum videl kad djelove dobim kaje nutra u tome kitu.
Vilica je tak loša i ima lufta da me ne čudi da je to sve opalo van, seleni su tj skoro ih ni nema.
Osigurač bum sigurno moral novi deti, ovaj više nebu dobar.
Ako trebaš imam tih osigurača, to ja ne mjenjam nikad, jedino ako je baš jako oštečen a s svakim setom dojde novi.
Ovaj osigurač s slike izgleda ok, to kaj nije okrugli nema veze jer takav je i novi.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Fala ti, velim bum videl kad nabijem nutra poluosovinu kak buni kaj bu🍻😉
Da imam novoga del bi ga sigurno.
Ma nemaš brige ni s ovim, ako dojde novi deneš ga, a ako ne dobar bu i stari.
Samo pravilno okreni pločicu i plastiku i nejde to nikam.

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Žalosno je kaj se nikome neda podiči zaštitnu gumicu i očistiti prašinu ispod nje prije nego gurnu klipič nazad i onda tu prašinu nabiju pod gumicu i za par dana kak veliš i sam, čeljust zašteka.
Veli kolega da je bilo dva plus dva sata prije par godina kad je sat bio 120 kn plus pločice.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
A jebaj ga.
Ja sam juče šogorici radil servis na dačiji.
Lani je još bila pod garancijom pa sam ju vozil u ovlašteni.
Ulje, filter ulja, filter zraka i njihove ruke je koštalo 1800 kuna.
Ja sam kupil u lokalnom dučanu ulje (isto elf 5w-40) filter ulja, filter zraka i filter goriva te filter kabine (koje oni nisu nikad mjenjali) za 620 kuna i zamjenil joj to đabe.

Jednostavnije zahvate ko ima imalo smisla more u šupi rešiti i ušparati bunt penez.
Ali idu oni pomalo u smjeru da nebu svaka šuša ni ulje mogla zamjeniti. Lampicu servisa je ponekad problem s dijagnostikom poništiti a o vračanju klješta čeljusti, odzračivanju putem dijagnostike bilo kočnica, bilo goriva da ni ne pričamo.
Ali, to su čari nove makine u dvorištu i to treba platiti.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ja sam sebi neki dan prekinul garanciju, jer to nema smisla kaj oni računaju, i upitno ke kaj naprave, nebum imenoval marke i servise, ali nažalost niš ne neprave kak spada, i to kaj naprave je upitno ak su napravili. A znam da nisu.
I još je probelm kaj su danas svi mehaničari, svi gledaju kak da peneze ljudima poberju, evo ja sad imam mazdu 6 za delat kaje isteka garancija prije par dana, i klizi lamela, e sad to delat se ne ispalti jer je puno posla a nemreš niš naplatiti. Ja to neću zeti. Bolje golfa zabadav delam i pomognem susedu.
Na nekim kamionima nažalost ni akumulator nemreš zamjenit bez ovlaštenog servisa više.
Za sve je to puno posla a muzike i nema baš.

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Nije,to ništ, veli kontrolor ,gospon imate manje od pet mm kočionih pločica. Normalno me ruši bez obzira na to da auto normalno koči.Kupim nove,zamjenim,donesem stare zbog kojih me rušio, još je trebalo dva mm do žice za pokazivanje istrošenosti.
Budala da veča ne može biti...
Ja sam zbog najnovije zaposlenog "idiot kontrolora" nakon četrdesetak godina promijenio stanicu za tehnički pregled u VŽ. Da pojasnim: "on" je nadobudna mlada budala, koja nema pojma o vozilu, a ja sam od tada dok se on rodio do sad popravio više od 1000 vozila i spremio za tehnički i svakodnevnu eksploataciju.
Uvijek su njegovi prethodnici bili ponosni i zadovoljni dok sam ja k njima navratio sa svojih par vozila, u njihovu stanicu za tehnički prgled, čak su me i glasno reklamirali i propagirali svojim prijateljima, ali evo jedan se našao, turbo pametan, e pa nisi mladunac turbo pametan, turbo si blesav, jer moja su vozila turbo ispravna, za razliku od onih koje ti previdima propustiš...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Ono kad odjednom ne možeš otvoriti prtljažnik vlastitog auta. Nakon cca 2 sata nehumanog kuhanja i humanog provaljivanja bez štete u vlastiti prtljažnik, izvadio sam krivca:
IMG_20210707_144804.jpg
Zvao sam ja i ovlašteni servis i vele mi "pa imate jednu polugicu i povucite i otvorite" 😖 😖 😖, ono dok mladunci nemaju pojma, možeš ju povlačiti milijardu puta, jer je pukao komad PVC-a unutar brave. Nazvao sam desetak dučana, bio na 2 auto otpada, nazvao desetak auto otpada i oglasa s Njuškala, ali mojeg uzročnika nevolja nitko nema...
IMG_20210707_164541.jpg
Krivac je bio ovaj najmanji PVC detalj na gornjoj fotki. Ja sam bravu rastavio "na proste faktore".
IMG_20210707_185711.jpg
U četverokutnom se prozoru vidi detalj "novo izrađenog aktivatora" brave, izrađenog od čelične šipke 6 mm, zavarene na "krivuljar brave"... Ne, nemojte to sami doma pokušavati niti u ludilu...

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
ZJ stavio si ludog smješka molim te pojasni, zašto, zato što sam napisao nemojte to doma probati niti u ludilu, ako je zato ponavljam, nemojte...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Jesam, upravo za podebljani dio. Vidiš da si ti uspel, a nas odgovaraš ;)

Pozdravi nam Cajtru ako ga sretneš ;)

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
ZJ lijepo je biti klasa optimist, ja nikome ne branim da proba, naročito ako stječe iskustva za svoj novac.
Da ja sam uspio, ti si na redu, pa javi rezultate kada se suočiš s identičnim problemom, imali budemo debeli razlog za mrzli gemišt.
(U takve bi pizdarije uputio možda samo kolegu Lee-a, on se veči dio života igral s fedrekima, polugicama, štiftekima i slično.)
I da, uza sebe bi ti bilo najbolje da imaš i kovinotokara, koji ti odmah bude istokario nove trostupanjske štifte, zakovice, ja sam sebi sve to vario preko plastike 😖, bolje nemoj tako probati.
Ili probaj pa se onda veselo nasmij (y);) .
Ja bi "tu bravu" sto puta radije platio i kupio da je bilo gdje ima, pokvarila mi se kao nikome u HR, jedna ili niti jedna, dakle među prvima...

Idem južnije, kod kćeri i zeta, ali ako budem u povratku i u Novom V. vrlo rado pozdravim zajedničkog prijatelja.

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Evo gospodskog posla za vikend 😉🍻🍻

Naravno ak nebu vruće😎
Veliki servis:
Zupčasti
Španer, vodena pumpa
Ulje +filteri
Zadnji diskovi +pločice
Servo motorić od volana strujni nekaj prekida
Zadnji lonac akrapovič

595 Abarth
180ks

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
9,928
.................
I da, uza sebe bi ti bilo najbolje da imaš i kovinotokara, koji ti odmah bude istokario nove trostupanjske štifte, zakovice, ja sam sebi sve to vario preko plastike 😖, bolje nemoj tako probati.
Ili probaj pa se onda veselo nasmij (y);) .

Idem južnije, kod kćeri i zeta, ali ako budem u povratku i u Novom V. vrlo rado pozdravim zajedničkog prijatelja.
Gospon! Izazivaš vraga! :eek:
On je škrtac i prije bu kupil tokarski neg platil tokara!:hahah:😂
A zajedničkog prijatelja pitaj za rebarca!:hahah:

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Evo gospodskog posla za vikend 😉🍻🍻

Naravno ak nebu vruće😎
Veliki servis:
Zupčasti
Španer, vodena pumpa
Ulje +filteri
Zadnji diskovi +pločice
Servo motorić od volana strujni nekaj prekida
Zadnji lonac akrapovič

595 Abarth
180ks

Otvaraš auto-servis?

Tu od
6 Tra 2017
Poruka
16,289
Ma kakvi, nisam još tak lud😉
Ovo sve na prijateljskoj bazi dok sam doma trenutno na godišnjem.
Iskreno to ne volim male aute raditi nikak, al ove sve za neki gablec i sok radim. Ovo auto od ženine prijateljice sposla.

cvajko997

Iskusan lik
Tu od
29 Tra 2020
Poruka
751
Ma kakvi, nisam još tak lud😉
Ovo sve na prijateljskoj bazi dok sam doma trenutno na godišnjem.
Iskreno to ne volim male aute raditi nikak, al ove sve za neki gablec i sok radim. Ovo auto od ženine prijateljice sposla.
Aha, znači alfe radiš? :hahah: :ppozdrav:

Najnoviji postovi

Na vrh