Imam ja i gume su katastrofa po snijegu bez obzira kaj je ripna još 60%, na mokrom još kak tak. Uglavnom brzo otvrdne i izgubi svojstva zimske gumeDa li tko ima iskustva sa gumama Sava Exkimo M + S, starijim od 5 godina ?:icon_scratch:
Ja na oba auta imam rezervnu gumu Pirelli P 3000,katastrofa od gume,barem meni.Sad po čemu bi ona po tebi trebala biti bolja nego one 4 kaj sam odmah zamjenil?Šanana postoje gume koje proizvođač automobila ugrađuje kao rezervne,i te gume su extra kvalitete i traju jako dugo,neka razlika je al neznam točno u čemu,al su dugtrajne i dobro drže cestu,znaći mekane.
Ja ih kupujem stalno na oba auta i to one Poljske,Za mokro nisu baš za trke ali za snijeg su za moja brda i više nego dobre.Ja ih cijelu godinu vozim,tako 3 sezone(prosječno do 13 000km po sezoni),za 4-tu zimu idu nove jer jednostavno vrući ljetni asvalt ih pojede.Dosta su mekane pa treba pripaziti na penjanje po rubnjacima,vole dobiti kvrge.Da li tko ima iskustva sa gumama Sava Exkimo M + S, starijim od 5 godina ?:icon_scratch:
Ako malo bolje pogledate Šananine gume vidjeli budete rupe za čavle, za to je zakon, sve ostalo tak, tak. Za silu bu poslužila a vjerujem da je gumena do platna.
Ove danas samo za jednu zimu imaju gume, dalje se ne troše.
Eh da, spomenul je Hodor da ga podsječaju na Trayalke. I mene, a nisu bile loše onda kad su takvu šaru imale.
Kolega, znam ja vrlo dobro kaj je obična ljetna guma i kaj je M+S guma.Šanana M+S nije klasična guma i to nikak nije guma za ljeto.
Mud+Snow(blato i snijeg).
Te gume imaju lamelice koje su baš za snijeg i blato i da se bolje čisti,i naravno mekša je struktura gume.
Vjerujem da si blizu njihove starostisvejedno i da su kramponke ne mogu biti bez lamela , jedimo ako su zbilja stare 20 let
http://eauti.com/wp-content/uploads/2012/11/gume_sa_kramponima.jpg
E ovo je potpuno točno kaj si napisao za zujanje i brujanje, nevjerojatno je kak te gume zuje i bruje po čistom asfaltu, točno onaj zvuk dok ti ode ležaj zadnjeg kotača pa zuji!To si u pravu!!!
Vozio se ja te godine kad sam kupio ladu s tim kramponkama sve je bilo dobro dok sam vozio po ugazenom snjegu i po ledu al kad sam doso na cisti asvalt ajme meni bruji ko da si u tenku!!!
Najvise su dolazile do izrazaja kod auta sa zadnjim pogonom!!!
Možda su imale, sad nemaju jer bi se vidjeli.Samo malo, jel ti hoćeš reći da su to gume koje su imale metalne krampone u sebi, odnosno da ih još uvjek imaju u sebi???:icon_pray: