• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Šubler? Bregastu sa šublerom meriš?
Naravno, s čim bi ju mjeril? S mikrometrom? Takva koja ima mikronske razlike mi nije interesantna ;)
A,da i mi saznamo?
Ona skroz gornja sa slike ima prave kuteve koji su meni interesantni ;)

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
S zidarskim te bum ja naučil mjeriti prvi put kad se bumo vidli.
Sutra ujutro ga bum metnul u auto i poklonil ti ga bum nakon mjerenja za uspomenu

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Ne, ovo sa slike su tri različite bregaste a svaka od njih paše u taj motor.
Slatke muke su koju odabrati ;)
Pa valda najbolje "špičastu"
Nejde z takvim bregastima najbolje motor? 🤔😎
I on na 2 kotoča čak, a i ovaj kaj pod haubom brnda..
Za moju kocku, 2 komada sport bregasti, 1000e. 🛠️🛠️

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Nije sve samo u špicama.
Znam da ti kužiš tematiku, pogledaj malo koliko traje usis na ovoj koju spominjem ;)

ŽeljkoKa

Iskusan lik
Tu od
18 Stu 2020
Poruka
569
Što je vrh oštriji ventil bude kraće otvoren i manje goriva ulazi kaj ne.. Ovi zaobljeni "tupi" duže drže ventil otvoren ili sam nekaj pobrkal..

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Ne vidi se baš najbolje sa slika.
Uglavnom, breg malo ranije kreče, sam usis dulje traje i onda breg naglo pada da čim prije zatvori ventil.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,257
Aha, znači nisu strane brijega iste. Neg z jedne je bolje obli, a z druge ravniji..
A visine brijega su iste ili ima i tu razlike?

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,781
Tak je, razlika u visini je skoro 1mm i ako si skužil sam breg je na špici dulje "ravan"

plus

Iskusan lik
Tu od
7 Sij 2016
Poruka
5,953
Što je vrh oštriji ventil bude kraće otvoren i manje goriva ulazi kaj ne.. Ovi zaobljeni "tupi" duže drže ventil otvoren ili sam nekaj pobrkal..
Netočno. Bregasta osovina kontrolira ventile i količinu zraka u cilindru.
Količinu goriva doziraju dizne / brizgaljke.

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,271
Pitanje za znalce ili iskusne...naime iveco daily 2.3...dok je hladan pa cak i na minusima lijepo upali na drugi treci zub😉, ali kad se ugrije pa pokusaj paljenja neide bas lako ... ide samo dugotrajno verglanje...
Hvala

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Topla boš pumpa ili CR pumpa ne daje dovoljno tlaka.
Za probu polij iste hladnom vodom.
Ako to pomogne, onda bude tebi hladni tuš... (od cijene popravka).

mika

Iskusan lik
Tu od
22 Ožu 2011
Poruka
1,809
Common rail pumpa je zadnje kaj rikne na tom motoru, prije procuri na semeringu al i dalje pali i ide a i za to mora imat bar 350000tkm uz osnovno održavanje... U 4 godine kaj sam roval samo po tim ivekima sam samo jednom skidal pumpu na oko 400000 kad je prokapala nafta na nju. On je uredno palil bil topal ili hladan.

Najnoviji postovi

Na vrh