• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Automobili

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,269
Kroz kučište filtera kabine. Nalazi ti se ispred suvozača, izvana, pored brisača. Moraš skinut brisače i plastiku. Budeš vidio da je guma popucala. Il nova ili silikon 👌
Tu ti se cijedi unutra i nekako po pragu dođe do zadnjeg sica i tu prelije

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
To od napred je sanirano pred 2, 3 god dok mi je suvozacev tepih bil mokar. 🤨
Sad stvarno ne znam od kud pusta.
Napred je sve suho.
Ja sumnjam na one gumene cepove koji su u podu ili nekud kroz vrata da dolazi.
Nije sad to mokro da je mlaka vode,
nego onak mokro je na dodir.

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,000
Moguće da su problem ti gumeni čepovi, ne zatvaraju dobro pa se stvara vlaga, možda da se skinu i stavi malo okolo silikona. Zna se i dogoditi da guma koja je sa vanjske strane na vratima gdje je staklo da popušta, pa voda lagano ulazi i curi ispod plastike sa unutarnje strane vrata i cijedi se polako prema unutrašnjosti zadnje strane. Možda ne bi bilo loše da sjedneš sa zadnje strane automobila, zatvoriš vrata, a sa vanjske strane netko polijeva sa šlaufom pa ćeš vidjeti da li gdje voda ulazi. Da li je bunker isto mokar ili suh?

Posljednje uređivanje:

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Bunker je suh.
Ne znam od kud dolazi, ali opako zivcira.
Taj auto je u dobrom stanju, maksimalno sacuvan, al sad dok to slozim u skoro vrijeme ide iz dvorista van.
I Golf nikad vise na dvoriste.

martinv1

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2020
Poruka
1,567
@Ivan KC pa nemoj tako, evo u mene četvorka kupljena polovna iz uvoza od 2015. kod mene, preko 120000km kod nas, auto kao zvono, 1.9 pumpa diza😁
Nikad ni jedan kvar da ostavi auto na cesti, eventualno neki senzor i potrošna roba...

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,439
Bunker je suh.
Ne znam od kud dolazi, ali opako zivcira.
Taj auto je u dobrom stanju, maksimalno sacuvan, al sad dok to slozim u skoro vrijeme ide iz dvorista van.
I Golf nikad vise na dvoriste.
Jesi možda kada zadnja vrata raskapal ? Voli voda ulaziti na njih ako se ne posilikonira onaj lim koji je barijera između stakla i tapacira.
Meni je bio cijeli pod mokar skupa sa bunkerom da bi na kraju ustanovil da mi je iza branika gumica na onom odušku kabine popustila pa sam to posilikoniral i sad je mir i vidim da mi se pocel tepih sušit polako..
Evo na kaj mislim:
IMG_20221223_180303.jpg

NikolaT55

Iskusan lik
Tu od
17 Velj 2020
Poruka
2,000
Baš zbog toga sam ja postavio pitanje ako je bunker mokar ili suh, ali je kolega rekao da je suh, pa sam zaključio da onda nije u tome problem.
Ali ovo je definitivno jedan od uzroka koji se može desiti, ja sam imao sličan problem na Focusu, također sam riješio na taj način sa silikonom i još sam za svaki slučaj sa donje strane izbušio sitnu rupu, ako bi i voda ulazila da može negdje i izaći da ne ulazi u bunker i dalje. Uglavnom od onda nisam imao više problema sa vodom.
Slika je sa interneta, prikaz kako to izgleda na Ford Focusu.
FOCUS.JPG

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
@Ivan KC pa nemoj tako, evo u mene četvorka kupljena polovna iz uvoza od 2015. kod mene, preko 120000km kod nas, auto kao zvono, 1.9 pumpa diza😁
Nikad ni jedan kvar da ostavi auto na cesti, eventualno neki senzor i potrošna roba...
E zato se kod mene strgalo sve kaj se moglo strgati.
Letva volana, kvacilo, poluosovine, senzori interkulera, razne vakumske cijevcice od turbine, curenje vode u kabinu.
Ma sto stvari, jedino nikad nisam motor diral, ovo sve drugo uzas zivi.
Mjenjal sam vrata bunkera jer su mu strula.
Ma skoro svake god ulozim u njega 5 tis kn sa registracijom, a proslu god je napravil samo 1000 km.
Ne znam kaj me drzi da ga se ne resavam u 3 pm, valjda kaj sam mladost provel v njemu.
Ajd ovaj Passat b7 se sad dobro pokazal, ali mislim da vise VW nebum kupoval.
20230120_121730.jpg

Budem iduci tjedan se s tom vodom zabavljal, al znam da ljudi s tim velike muke muce.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247
Ima 261 tis.
A ocuvan je maksimalno za svojih 20 godina.
Al eto, sranje se trga i trga.
Evo dve friske slike, pociva u garazi.
20230120_135519.jpg
20230120_135438.jpg

Pazim ga ne znam kak, nikad nisam u radnom odijelu ili bilo kak zaprljan sjel u njega, al eto, on mi to dobrim ne vraca. 😆

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,814
E zato se kod mene strgalo sve kaj se moglo strgati.
Letva volana, kvacilo, poluosovine, senzori interkulera, razne vakumske cijevcice od turbine, curenje vode u kabinu.
Ma sto stvari, jedino nikad nisam motor diral, ovo sve drugo uzas zivi.
Mjenjal sam vrata bunkera jer su mu strula.
Ovo sve kaj si nabrojil je klasika kod svake četvorke, jedino baš za poluosovine nisam čul da su bolesni.
Ako si zamjenil zadnja vrata to je isto klasika, a ako blatobrane nisi oni su tu, za izmjenu ;)

Sve u svemu za auto star 20 let ja bi se usudil reči da je to sve potrošni materijal.
6-tice su počele ruzinaviti, kad doguraju do 20 let trebalo se bu dobro za volan primiti da ne ode sa motorom, a vozač na sicu ostane...

Petretic549

Dobro znana faca
Tu od
19 Lis 2011
Poruka
1,439
To je zato jer golfovi nisu naučeni da ih se pazi i mazi 😂
Njih ako gaziš ko tuđi auto ili još bolje ko službeni onda tek budu bez kvarova u suprotnom su ko sponzoruše... :p

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Da nije bilo tog "vraga" ,tamo 87' godine ,valjda ni sad nebi znao kaj je to " ribe m 12 ključ" i kilo ključ.😉

mikke

Iskusan lik
Tu od
20 Velj 2019
Poruka
1,976
Inače,u svezi vode u unutrašnjosti vozila, pogledajte kako je zadihano između " štop svjetla" i karoserije. Nemora biti vode u gepeku, nađe ona put prema naprijed. Ispričavam se što sam vas malo... 😉

Tommy

Iskusan lik
Tu od
24 Sij 2021
Poruka
3,614
Inaće kad govorimo o Golfu IV, proizvodil se od 97-03. Tj. to su sad auti 20-25 godina starosti a ima ih kolko hoćeš po cestama. Usporedite kolko ima francuza i talijana tih godišta u upotrebi… 😉

Najnoviji postovi

Na vrh