Zašto bi izgubio garanciju? Garanciju ti ne daje servis niti auto kuća u kojoj kupiš vozilo nego proizvođač.
Pa i ne moraju priznat, na bratovom I30 je tvornički bio ugrađen krivi set kvačila, navodno od 1.6 motora a njegov je 1.4. Razlike u vožnji nema nikakve i ne bi to ni znao da mu Slovenac nije rekao. Po želji vlasnika vozila se to mijenjalo i priznaje se pod garanciju, kad je pitao kod nas u HR za to samo su se nasmijali i lagano ga odjb. a dobili su isti naputak od tvornice kao i ovaj u SLO. Ista priča je bila u Karlovcu i u ZG-u. Eto toliko o našim ovl. servisima, samo gledaju kako će te zajebat i dobro oderat.Neće ti ih ovi naši lopovi priznati.
Evo ti samo primjer sestrine Insignije i garancije od PSC-a.Oni ti daju 5 godina garancije ako auto ide kod njih na servise,a ako bi išli kod Rudmana u Karlovac gube garanciju što je apsurdno pošto je i to ovlašteni Opelov servis i trgovina.
FMT Fišer.
3340 kn, mjenjanje ulja, filtera ulja, filtera goriva, filtera kabine, filtera zraka, mjenjanje prednjih diskova i kliješta, mjenjanje kočionog ulja, promjena žmigavca na retrovizoru i ruke.
Baš u utorak idem na servis, Golf 6 jel.
Naročito klješta zadnjih diskova na onom djelu koji sajla ručne vuče.Klješta se mjenjaju jako rijetko,daju se bez teškoča reparirat,jedino ako hoće da na klještima piše R32 ili GTI...
Evo u petak mi je frend repariral i podmazal specijalnim uljem za gumice i ate mašću i promjenil pločice na stilu,desna zablokirala i počel je klipić oksidirat.
Zadnji klipiči imaju ko navoj i uvrtanjem se pomiću,ako nejde nemoj na silu,puknut će.
Pokušaj samo izvuć van klipić kupi gumice i repariraj...bez specijalnog ulja i masti niš od dobrog posla.
Ja sebi zadnje nebi nikad sam diral jer nemam ključ i klješta odgovarajuća.
Ili ih nosi u šulekovu u zg i pripremi od 300-500kn po komadu.